Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
Melek
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 99
|
Konu: burun akıntısı öksürük Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 16:36 |
Merhaba Kadir Bey,
15 aylık bir kızım var. 4-5 gündür burun akıntısı ve öksürüğü var. Serum fizyolojik, ballı limon ve cold-mix ile geçirmeye çalışıyoruz. Ateşi olmadı hiç ama yine 3-4 gündür günde 4-5 defa kaka yapıyor ve eskiye göre oldukça yumuşak.( sulu değil ).Hatta hiç geceleri kaka yapmazken şimdi uykusundan uyanıp, kuvvetli bir gaz çıkardıktan sonra kakasını yapıyor ve eski kakasına göre sanki daha kötü kokuyor.
1. Yarın kontrole götürüp su çiçeği aşısını yaptıracaktık, bu durumda aşı ertelenmeli mi?
2. Kakasındaki bu değişikliğin sebebi ne olablir?
3.Balgamı nasıl atabilir ? İlaçsız bu şekilde devam mı edelim? Bu tür üst solunum yolları enfeksiyonu tam geçmezse, idrar yolları enfeksiyonu ya da kulakta sıvı toplanması gibi başka sorunlara neden olabileceğini duydum doğru mu?
Biraz uzun oldu ama size sormadan pek birşey yapmak istemiyoruz. teşekkürler...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Puanlar: 118694
|
Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 16:48 |
Bazı gripal enfeksiyonlarda barsaklarda biraz yumuşama olabiliyor. Önemli değil. Yüksek ateşi olmazsa, aşısını olabilir. Çocuklar balgamı tüküremez yutarlar, zararlı bir şey değil, çıkartacagız diye uğraşmayın.Üst solunum yolu enfeksiyonu ile idrar yolunun ne ilgisi var!!! Grip iyileşirken kulağına vurabilir, önlemek için bol serum fiz. burnuna damlatın.
|
 |
Melek
Üye
|
Gönderim Zamanı: 13 Mar 2009 Saat 17:10 |
Ben de bir alaka göremedim ama arkadaşımın kızı idrar yolları enf. olunca doktor "zamanında geçirdiği bir üst solumun enf. bile buna neden olabilir" demiş...gerçekten çok ilginç 
Ben bir şey daha sormak istedim size...kızım biberona hiç alışamadı..şimdi sıvıları normal bardakla içebiliyor.Ama sütü öyle veremiyorum. Normal bardakla çok az içiyor.Günde sütü ; yoğurt ( 150-200 gr) , muhallebi (150cc) ve sabah ekmekli, bisküvili mamasıyla ( 150cc) bulmaya çalışıyoruz. Akşamları uykuda bile denedim ama biberon ya da alıştırma bardağı ile içmiyor. Ne yapmalıyım ? Tekrar çok sağolun...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 14 Mar 2009 Saat 09:26 |
Allah, allah, demek hapşırınca, oraya "!" bulaşıyor. Baya uğraşması lazım. Enteresan bir görüş..Sütün kabından ziyade kendisini cazip hale getirin, soğuk verin.
|
 |
Melek
Üye
|
Gönderim Zamanı: 16 Mar 2009 Saat 17:50 |
Kadir Bey merhaba,
Cuma akşamı kızım çok öksürdü ve neredeyse hiç uyumadı.( ateş olmadı).Cumartesi doktora götürdük ve hafif bir hırıltısı olduğunu artık geçme aşamasına geldiğini söyledi. Ateş olmadığı için antibiyotik vermedi.Sadece bol serum fizyolojik ballı limonlu su önerdi.Öksürük şurubunu 2-2,5 yaşından önce vermiyoruz dedi.Peditus = Calpol dedi.Siz ne dersiniz?
1.Öksürük daha iyi .Hırıltısı da yok şu an( en azından ben duymuyorum). Bu bronşiolit mi dir? Tekrar eder mi?Viral olduğunu söyledi doktor.Evde kim hastalansa maske takıyor ama yine de bulaştı demek ki.
2.Cumadan beri doğru dürüst bir şey yemiyor.Kakası hala yumuşak.Yumuşak olan kakası için doktor kanlı ve mukuslu olmadıkça korkma dedi.Biz yaklaşık 3 haftadır Junour diye bir multivitamin kullanıyoruz. Acaba kakanın nedeni bu olabilir mi? Ama kullandığımızın ilk iki haftası kakası normaldi.
Çok uzun oluyor ..ama iyi ki varsınız....çok sağolun
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2009 Saat 09:44 |
Siz benim eski mailleri hiç okumadınız galiba.. Biz aylardan beri bunları anlatıyoruz. Evet Calpol= Peditus,Babyrhinol,Paranox,Geralgin-P,Seskamol,Tylol, aklıma gelenler.Vitaminin bir zararı yok.
|
 |
Melek
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2009 Saat 11:36 |
Okumaz mıyım !! Hatta dosya bile oluşturuyorum !!. Ama sanırım "annelik" "yarı delilik" gibi birşey..illa ki onay istiyorsunuz ...etraftan peditus gibi ilaçları kullananları duyunca "acaba mı?" diyorsunuz..ne olur kızmayın !! 
Benim sorularım bitmiyor..bir tane daha var..bugün okula bile gitmedim kızımla kendim ilgilenebilmek için..ama artık inanın gözyaşlarımı tutamıyorum bunları yazarken…çünkü kızım hastandığından beri ( Cuma) hiçbirşey yemiyor..hep sevdiği şeyleri sunuyoruz ama istemiyor..tamam insanın canı birşey istemiyor hastayken ama bu kadar da olmasın ..
Bu kadar yememesi bir sorun olur mu? Sadece sıvı alıyor..sanki karnı tokmuş gibi bol bol sıvı içiyor..çok kuvvetsiz kalıp daha da hasta olmasından korkuyorum…öksürük ,burun akıntısı ve yumuşak kakası devam ediyor..ne yapalım Kadir Bey?
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 17 Mar 2009 Saat 13:52 |
Kakasını kontrol edin. Kabız değilse, sizden saklı birileri birşeyler tıkıştırıyor demektir. Siz okulda iken kim bakıyor??? Hastalandıklarında çocukların iştahı gider, bu normal bir durumdur. Korkmayın, bir şey yapmanızda gerekli değil.
|
 |