Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Düşmeler & Çarpmalar & Yaralanmalar ve Ortopedi
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - burun içinde yabancı cisim
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumburun içinde yabancı cisim

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mother Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 8
Mesajın Direkt Linki Konu: burun içinde yabancı cisim
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2008 Saat 23:20
İyi akşamlar doktor bey,

Kızım 3 yaşında. Oyun hamurları ile oynarken küçük bir hamur parçasını burnuna sokmuş. Bana gelip gösterdi. Çok ileri gitmemişti. Bir kısmını elimle alabildim ancak hamur yumuşadığından koptu, kopan parçaya ulaşamadım. Sümkürmeyi de bilemediğinden içine doğru çekti. Bir süre sonra hiçbirşey göremedim. Birkaç kez hapşırdı. Hamur mavi olduğundan burnu akınca mavi renkli sıvı geliyor. Burnuna bir miktar serum fizyolojik sıktım. Oyun hamuru sulu ortamda eridiğinden bir süre sonra burun içinde de erir mi? Ya da başka bölgelere ulaşıp, risk yaratır mı? Ne yapmamızı önerirsiniz?

Çok teşekkürler,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2008 Saat 10:00
Eğer ufak bir parça bile kaldı ise, burundan yeşilimsi,pis kokulu bir akıntı olacaktır. Bu durumda bir KBB uzmanına gitmeniz gerekir. Burun boşluğunun arkası açık olduğundan, yutmuş olabilir, bir şey yapmanız gerekmez. Mavi boya gelmeye devam ediyorsa, bu arazları beklemeden gidin.
Yukarı Dön
mother Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Ara 2008 Saat 14:29

Tekrar merhaba ve iyi bayramlar. Açıkçası bayram olduğundan henüz bir KBB hekimine götüremedik. Burnundan yeşilimsi, pis kokulu bir akıntı gelmedi. Hamurun renginde mavi akıntı da olaydan sonraki 1 saat içinde olmuştu. Bi daha olmadı. Burnunda bir akıntı var ancak olaydan öncede burnu akıyordu ve serum fizyolojik kullanıyorduk.  Oyun hamurunun içinde un var, suyun içinde eriyor. Acaba hamur burun içindede erimişmidir? Bayram tatilinden sonra KBB ye göstereceğiz tabi ama yinede endişeleniyorum.

Teşekkürler, iyi bayramlar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118143
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2008 Saat 16:46
Geçmiş olsun birşey kalmamış. Eğer kalsa idi pis kokulu, yeşilimsi akıntı olacaktı.Garanti olması için, birkaç gün serum fiz. damlatın..
Yukarı Dön
mother Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Ara 2008 Saat 19:07
Çok teşekkürler, yüreğimizi ferahlattınız.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.