Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Burun kaşıntı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBurun kaşıntı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 187
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Burun kaşıntı
    Gönderim Zamanı: 18 Şub 2016 Saat 16:32
Kadir Bey merhaba,

Bizlere vakit ayırdığınız için teşekkür ederiz.
İyi olduğunuzu umarım.

Strep A testi pozitif çıkması sebebiyle size de danışarak kızıma Pazar günü deposilin iğne vurdurduk.

Size bir konuyu daha danışacaktım.

Kızımın burnunda birkaç aydır bir gıdıklanma ve kaşıntı oluyordu. Ancak kurttan emin olamamıştım. Ancak bazı sorulara verdiğiniz yanıtlardan; uzun süren ürtiker şikayetinin de belirti olabileceğini anladım. Kızımın da birkaç aydır vücudunda kaşıntısı akabinde hızlıca sönen bir kabartı şikayeti vardı.

Doktoruna sorduğumda bana kurt görüp görmediğimi sordu. Yoksa bir şey yoktur dedi.

Ben yine de tedbir açısından eczaneden andazol şurup aldım.

1.     Kızım Kasım 2008 doğumlu. 7 yaşında, 23 kilo
İlacın ölçüsünü nasıl vermem gerektiğini anlayamadım. Yardımcı olabilir misiniz?

2.     Diyelim ki yanlış düşündüysem andazol şurubun zararı olur mu? Prospektüsünde; kan değerini değiştirdiğinden bağışıklığı düşürebileceğine dair uyarı vardı.

3.     Sadece burun kaşıntısı ve kabartılar bir belirti olabilir mi? Sürekli eli burnunda… Zyretch verdiğim dönemde geçmedi.

4.     Sizce şurubu vermeli miyim? Vermediğim dönemde o kurtların kızıma ne zararı olmuştur?

Sizin görüşünüzü almadan ilerlemek istemedim.

Çok teşekkürler,
sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2016 Saat 16:36
Hocam,

Atlamışım, aklıma takılan 5. sorumda şöyleydi...

5. Deposilin iğne vurulduğu için andazol verilmesinin bir sakıncası olur mu?

Çok sağolun,

Sağlıcakla kalın,
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2016 Saat 18:17
1- Deposilin ile Andazol surubun bir gecimsizligi yoktur, verilebilir.
2- Andazol surup, (varsa) evdeki butun cocuklara verilmesi iyi olur. 7 yas; 15 gun ara ile 2'ser olcek verin.
3- Barsak kurtlarindan; bir tek "Kil kurtlari" kakada gorulur. Bir karis boyunda olan, Ascarisler gorulmez.
Onlar bol miktarlarda yumurta saldiklarindan, mikroskop ile en kolay teshis edilebilen parazittir.
Eriskin sekilde: Ancak ölduklerinda, barsaklarda erimeden atilirlarsa gorulebilirler.
Ascaris olan cocuklarda ayrica; Akciger problemleri de olur. Bu solucanin yumurtalari barsaklarda
acildiginda, mikroskopik kurtcuklar barsagi delerek, kan yolu ile akcigerlere giderler, orada evrim
gecirdikten sonra, akciger cidarini delerek, brons bosluguna cikarlar. Nefes borusunden yukari cikarak,
tekrar yutulurlar ve barsaklarda eriskin  sekillerini alirlar.
Bu sekilde; akcigerlerde yapmis olduklari tahris sonucu: Lofler Pnomonisi denilen, bir zaturre sekli olusur.
Rontgen"de, akcigerlerde, yama tarzinda lekeler olur.
Iyi tarafi, hayatinda; bir defa bu solucanla enfekte olan bir sahista, asla Astim veya diger allerji sekilleri
gorulmez.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Şub 2016 Saat 18:25
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Şub 2016 Saat 19:07
Degerli Hocam,

Yanitiniz icin tesekkur ederiz.

Teyid amacli soruyorum, yanlis birsey yapmayalim.

7 yas 23 kilo icin 15 gun arayla 2 olcek olarak belirtmissiniz.
Bizim bildigimiz 1 olcek 5ml olur ancak bu surubun icinden 10 ml kasik cikti.
Prospektusunde de 1 olcek 10 ml olarak geciyor...
Siz hangi ml soylemistiniz?

Bir de sabah kahvalti oncesi mi vermemi onerirsiniz?

Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2016 Saat 00:38
Iki olcek verilecek. Ilacin icini okuyun, goreceksiniz.
1 Olcek=10ml=200mg...

Turkiye'de Internet; son 3-4 gunden beri  anormal yavas calisiyor.
Cevaplar gecikecek kusura bakmayin.
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 14:59
Kadir Bey merhaba,

Yanitiniz icin tesekkur ederim.

Bundan tam 1 hafta once Cumartesi sabahi ac karina kizima -23 kilo- onerdiginiz gibi 20 ml ( yani 2 olcek) andazol verdim. Surup zaten 60 ml idi; sisedeki kalan 40 ml biz de tedbiren esimle paylastik.

Kizimda burunda kasinti ve gece agzindan salya akiyordu.
Burunda kasinti azaldi ancak tamamen gecmedi.

Sorum soyle;
1. Kurt varsa kac gunde ilac etki edip dokulur? Cunku Cuma gunu 3 kere bugun oglene kadar 2 kere toplamda 5 kere tuvalete cikti. Ishal degil, acaba kurtlar mi dokuluyor?
2. Burnu halen neden kasiniyor olabilir? 10 gun sonra tekrar ilac verecegim ondan sonra mi azalacak? Zyretch onceden etki etmemisti, sebebini anlayamadim.

Degerli hocam vaktinizi aldim, tesekkurler,
Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 19:23
Kurt varsa, ertesi gun sonuc alirsiniz.
Bunlara ragmen hala kasiniyorsa, bilemem...
Yukarı Dön
Dadya Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dadya Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Şub 2016 Saat 20:37
Degerli Hocam,

Biz 3 senedir sizi takip ettigimizden antibiyotik kullanmiyorduk
Son 3 aydir kizim 3 defa strep A testi pozitif cikti, antibiyotik kullandik, deposilin oldu.
Hersey bu donemde basladi aslinda...
Bi anda kurdesen tarzi kabariklik kizariklik basladi
Burun kasinma da bu doneme denk geliyor sanki...

Zyretc fln kullandik bi sure ancak oksuruk vs devam edince uzun sureli devam edemedim
Bunca suredir zaman zaman gun icinde kizimin bi yeri kabariyor sonra sönüyor
Ne yapabiliriz?

Tekrar zyretc baslasam mi? Kac gun kullaninca netice alinabilir?

Ben kasinti ve urtiker olunca kurttan suphelenmistim
Ancak sikintilar devam ediyor, bu ayda deposilin olmustu acaba o vucuttta diye mi?

Ben de bilemedim hocam, testle fln anlasilir mi acaba?

Sevgilerimizle,
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.