Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Gelişim & Davranış Değişiklikleri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - BÜYÜME VE GELİŞİM
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumBÜYÜME VE GELİŞİM

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 66
Mesajın Direkt Linki Konu: BÜYÜME VE GELİŞİM
    Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2012 Saat 15:40

Merhaba Hocam,

Benim kızım 51 aylık. Her zaman minyon bir tip oldu. En son Cumartesi günü doktorumda boyu 98 cm kilosu da 14tü. Evde ben ölçtüğümde bazen 14,5’a kadar çıktığı oluyor kilosunun. Ama hep küçük bir tip oldu.

Doktoru boyuna göre kilosunun iyi olduğunu ancak yaşına göre biraz küçük olduğunu söyledi. Gerçi bunu bizde biliyoruz çünkü okulda sınıfın en küçüğü. Babasının da benimde boyumuz kısa değil. Hatta ailelerimiz hep uzun (dedeler, dayılar, amcalar vs). Bazen çocukların böyle boylarının ağır uzadığını ve sonra birden atabileceğini söyledi. Ama yinede, bizler kısa olmadığımız için  bir endokrin uzmanına tedbir amaçlı göstermemizin iyi olacağını söyledi. Troid sorunu veya büyüme hormonu ile ilgili bir sorunu olmasın. Varsa da tedbir alalım dedi. Persentilleri hep %10-25 arasında seyrediyor. Bazen %15 lere çıkmış ama bu en son %10.

Biz biraz tabi korktuk bunları duyunca. Yani hep minyon bu kız diye düşünürken, şimdi bir sorunu varsa diye endişelendik. Birde böylesi bir araştırma işine girersek biliyorum ki bir sürü test vs ile uğraşacağız, gözüm de koktu çocuk çok yıpranacak diye.  Sizce ne yapmalıyız? Sonradan bir şey çıkarsa ve ben şimdiden önlem almazsam diye de korkuyorum. 

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118999
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2012 Saat 20:01
1-Endokrin problemleri olan cocuklarin ozel yuz ve vucut gorunumleri vardir. Normal gorunumlulerde bir sey cikmaz. Bir yuz ve vucudunun (sadece kulotlu) onden resmini gonderebilirmisiniz?
Sadece 2cm. eksik var diye bu kadar gurultu koparilmasinida anlamis degilim.
a)Eger sut icmeyen bir cocuk ise (gunde en az 600ml. icmesi sart), bu bile bir neden olabilir.
b)Dvitamini ne siklikla aliyor. Eger uzun suredir almadi ise, hemen 1 ampul Dvit3 icirin.
2- Endokrin bozuklugu olanlarda, (sizdeki gibi)  boy geriden gelmez, durur.. Cocuk hic buyumez.
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Eyl 2012 Saat 23:48

Resmini yukarıda koydum.
-Genellikle süt içen bir çocuk. Gün içerisinde 600 ml süt veya süt ürünlerinden tüketiyor. 
- Daha önce dvit vermedin vermedim. Ama vitagil vitamin kullanıyordum, 1 ay önce bitirdik yeniden başlamadım, onun içeriğinde Vitamin d3 günlük dozda 400 IU yazıyor. Yinede Dvit 3 ampul içireyim mi? 

Hocam çok teşekkür ederim cevaplarınız için.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2012 Saat 04:56
Gorunum normal.Endokrin bozuklugu degil, 1 ampul; Dvit3 icirin.
Yukarı Dön
kartanesi Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 336
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2012 Saat 09:09
     Hocam benim oğlumun gelişimi de zayıf.Dvit ampul hangi durumlarda içirilebilir?
http://imageshack.us/
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2012 Saat 19:13
Dvit ampul icirince sismanliyacagini zannediyorsaniz, is oyle degil. Genel saglik durumu icin senede 1 ampul( eger hic gunes gormuyorsa, 6 ayda bir) almasi iyi olur. 
Yukarı Dön
senemsss Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2012 Saat 20:27
Hocam tesekkurler, dvit 3 ampul aldim verecegim. Bir de doktorumuzdan vitamin istemistim, pedivit omega vermisti. Onu kullanmaya bugun baslamistim. Dvit 3 ampul icin ara vermem mi gerekir vitamine? Yada İkisi ayni anda kullanilabilir mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Eyl 2012 Saat 21:19
Surubu bitirin, ondan sonra ampulu icirirsiniz.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.