|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Zencefil09 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 31 Ağu 2017 Konum: İstanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 126 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Zencefil09
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Kas 2017 Saat 09:02 |
Kadir bey merhaba kusura bakmayın sizi burdan rahatsız etmek istemezdim ama çok çaresizim. bütün yazılarınızı okudum ama bizim durum biraz farklı sanırım. çünkü meme aralarını 4 saate çıkarmama rağmen şikayetlerimiz düzelmedi. bir de kızım kilo alamamaya başladı ve zaten kilosu persentil değerlerinin çok altında. 4 aylıkken 5.800 gr dı. Birsürü tahlil, doktor ve teşhis arasında kaldık ama sizden başka kimseye güvenemiyorum. Şuan konan teşhisler; rotavirüs, C. Difficile, amip ve alerji. Her doktor her tahlilde başka bişey çıktı. En iyisi hikayeyi size baştan anlatmak. Kızım 4 aylık şuanda. Sadece anne sütü alıyor. 1 aylıkken normal rutin doktor kontrolümüz sırasında doktor muayene etmek için kızımın altını açınca makat çevresindeki hare şeklindeki kızarıklığı görüp kakası mukuslu mu diye sordu. Ben de evet genelde öyle dedim ama bunun bi sorun olduğunu bilmiyordum. O gün öğrendim süt protein alerjisini. Sizin yazılarınızı okudum başta dediğiniz gibi diyet yapmadım fakat bizim durum biraz farklı sanırım çünkü meme aralarını açmakla sorunumuz düzelmedi ve kilo alımı da durdu. Doktorumun isteğiyle süt ürünleri i kestik ama hiçbir düzelme olmadı şikayetlerimizde. Şikayetlerimiz; emerken karnından guruk gurul ses geliyordu, kakayı gürültülü bi şekilde yapıyordu, kaka çoğu zaman sulu ve mukuslu. 6 defa da kan gördük. Kaşlarda kafada ve kulak arkasında konak gibi döküntü var onun dışında cilt tepkisi yok. Kulak ve gözlerini kaşıyor sertçe. Bunları söyleyince gittiğimiz her doktor kesin alerji dedi. Ama sadece süt ürünlerini kesince şikayetler azalmayınca prof. Bi alerji doktoruna gittik alanında en iyisi olduğu söyleniyordu. O da dinledi şikayetleri süt ürünlerinden daha ağır bi alerjisi var, çoklu gıda alerjisi dedi yeni bir liste verdi. Artık hayatımızdan yumurta, her türlü et, domates, kuruyemiş, kırmızı sebze ve meyveler , tahin, susam da çıkmıştı. Ve izin verilenlerde deneme yanılmayla eğer mukus görürsen kakada çıkar listeden dedi. Bu şekilde herşeyi eleye eleye en son ekmek zeytin ile beslenmeye başladım ama şikayetlerimiz geçmedi. Doktor en son çölyak yani buğday alerjisi de olabilir diyerek ekmeği kestirdi. Bi süre sadece zeytin ve suyla yaşadım ama sonra benim vücudum da tepki vermeye başladı. İlk önce ellerim durduk yere çizik şeklinde yaralar açılıp kanamaya başladı. Zaten zımpara kağıdı gibi oldu. Sonra dudaklarım çatladı. Zaten sık sık bayılıyordum. Hal böyle olunca doktor neocate mama verdi sütten kes bu bebeği dedi. Kızım neocate mamayı içmedi kabul etmedi ben de emzirmeye devam ettim ama yasak olan şeyleri de az miktarda tüketmeye başladım kendim ayakta kalabilmek için. Bi süre sıkıntı yok gibiydi. Sonra 3 aylıkken bir anda bi sabah aldığım bezinde yeşil mukus ve kan gördüm. Belki tek seferliktir diye başta sorun etmemiştim ama sonra yarım saat arayla sürekli kaka yapmaya başladı. Günde 15-20 defa kaka yapıyordu. Bazıları küçük küçük güvercin pisliği kadar bazıları daha fazla ama çok sık. Ne uyku kaldı ne bişey. Doktoruma söyledim kakaların fotoğrafını attım. Sadece bol bol emzir 7 dünde kendiliğinden geçer virütik dedi. 8 gün oldu geçmeyince yine doktoruma yazdım mikrobik olabilir bi tahlil yaptıralım dedi. İlk ünlü bi laboratuvarda yaptırdık. Rotavirüs pozitif , amip kisti görülmedi, amip antijeni negatif çıktı. ( rotavirüs aşımızı doktor yapmamıştı alerjik bebeklere yapılmaz diyip) doktora tahlili attığımda tahlil yanlış rotavirüs alamaz olsaydı kusma ve ateş olurdu dedi. Bizim kusmamız yoktu, emdikten sonra ağız kenarından bi miktar sızıyordu ama öyle fışkırtır tarzda kusmuyordu ama sürekli midesi ağzına geliyor gibi öğürüyordu. O tahlile doktor yanlış diyince bu kez özel bi hastanede yaptırdık. Orda amip kisti ve yumurtası görüldü, amip antijeni negatif, rotavirüs negatif çıktı. Doktor amip dedi ve flagyl şurup verdi 7 gün onu kullandık ama hala günde 20 kaka ve rengi de yeşildi ve kızım sürekli ıkınıp ağlıyordu. İlaçla da geçmeyince bu kez ünlü bi hastanedeki bi prof a gittik. O da yine tahlil istedi. C. Difficile diye bi toksin istemiş hayatımda ilk defa duydum ama o pozitif çıkmış. Bir de o da alerji ihtimalini söyledi calprotectin istedi o da 129 çıkınca alerji değeri çok yüksek dedi. Pozitif çıkan o toksinden dolayı yine antibiyotik kullandık 5 gün. Ve yine diyete başladım. Şuan 4.5 aylık olduk kızım 1 aydan fazladır ishal, sebebi bilinmiyor daha doğrusu herkes başka bişey diyor ama tedavi edilemiyor. Nolur bana yardımcı olun kızımın nesi var gözümün önünde eriyor günden güne ishal yüzünden lütfen yardım edin.
1. c.difficile olabilir mi ? internette çok kötü şeyler yazıyor bu bakteri için. 2. rota da gerçekten kusma da olması gerekir mi ? kusma olmadan da hafif geçirilebilir mi sadece ishalle ? 3. sizin yazılarınızı okudum anne sütü alan bebekte amip olmaz yazmışsınız fakat kızım banyoda suyu yalıyor içiyor bazen yüzüne gelince ordan kapmış olabilir mi ? çünkü flagyl kullandıktan sonra bikaç gün geçmişti yeşil ve kanlı kaka 4. alerji ile ilgili de bütün cevaplarınızı okudum fakat kızımın fazla bir kilosu yok hatta düşük bile. bu ishal başladıüından beri de hiç kilo alamadı. bir de ben dikkat ettim ne zaman kuruyemiş ya da domates yesem ertesi gün kanlı kaka görüyorum tesadüf müdür ? gittiğimiz alerji uzmanı proktokolit dedi eğer diyet yapmazsam ileride alerjik astım olurmuş bebeğim diyet yapmalı mıyım ? diyet yapmazsam da geçer mi proktokolit ? 5. bir de yeşil ve kanlı kaka olmadığı zamanlar da kızımın kakası garipti. normalde kokusuz olurdu fakat kakasında açık sarı beyaz yağ parçaları gibi yumuşak birşeyler oluyor ama çok fazla ve çok kötü kokuyor. belinden sırtına kadar taşıyor kakası ve çok kaygan yağlı bir kaka. koyafetlerini elde yıkarken ellerim yağ içinde kalıyor. bu kakadaki sarı yağ parçaları nedir? yağlı kaka neden olur ? bi doktor kistik fibroz diğeri çöltak olabilir dedi. 6. gittiğim alerji uzmanı alerjinin bebeklerde gelişim geriliğine yol açtığını söyledi. gerçekten de çevremde ay olarak kızımdan küçük bebeklerin yaptığı çoğu şeyi kızım yapamıyor. yüzüstü koyduğumda kafasını çok tutamıyor hemen yoruluyor düşüyor kafası. öbür bebekler gibi sırt üstü yatarken ayaklarını tutamıyor hatta ben ayaklarını öyle kaldırdığımda canı yanmış gibi rahatsız oluyor. iskelet sisteminde bir sorun olabilir mi ? ya da kalça çıkığı falan ? bir de diğer bebekler sesli kahkaha atarak gülebiliyor ama benim kızım hiç öyle gülmüyor alerji yüzünden midir ? 7. kusura bakmayın çok soru sordum ama gerçekten sizden başka hiçbi doktora güvenemiyorum. siz tatildeyken bi umut önceden sizin hastanız olup siz amerikaya gittikten sonra hep aynı doktora geçiş yapan hastalarınızın gittiği o meşhur doktora bile gittim onun da dediği şey alerji oldu :( sizin gibi bir doktor kalmadı mı bu ülkede bana tavsiye edebileceğiniz istanbulda? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118625 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- C. Difficile enfeksiyonu, uzun sureli Antibiyotik kullanim sonucu olusur, sizinla alakasi ancak, antibiyotik kullandiginiz icin olabilir. Hic ilk doktora inanmasa idiniz, bunlarin hicbiri basiniza gelmeyecektir. 2- Rota viruslarin, pek cok cinsleri vardiz. Zaten asilar da bu hafif hastalik yapan viruslardan elde edilir. Rotavirus asisinin, allerji ile hicbir alakasi yoktur. Niyet baska!! Kesin Rota ishali gecirdi ve bagisiklik kazandi. 3- Amip antijeni :negatif oldugu halde, nasil Amip teshis edilir.. Tam da tipik bir Turk doktor sahtekarligi... "Amip kisti ve yumurtasi goruldu" diye rapor veren bir Laboratauvar, assagilik bir sahtekardir. Hicbir bilgisi yok ve sadece anlasmali oldugu sahtekar doktor ile isbirligi yapiyor.. Amiplerde, kist veya Trofozoid olur... Yumurta OLMAZ!! Yumurta ; Barsak solucanlarinda olur, onunda Amiplerdeki muadili, "kist" dir.. Bir laboratuvar ancak bu kadar keriz olabilir, oda ancak Turkiye de olur.. 4- Siz cerez veya, tuzlu gidalar yiyince, cok su icersiniz ve sutunuz artar. Gordukleriniz KAN degildir. Proktokolit??? Cok komik!!! 5- Enzim eksikligi olabilir.. Her gun, 1 tane Festal drajeyi havanda ezin ve 2-3 kisma bolup, su veya mama ( vaya anne sutu) icinde verin. 6- Yorum bile yapmiyorum, cok aptalca... 7- Maalesef kalmadi. Siz hemen diyetinizi KESIN, her seyi yiyin, bebege de, Festal baslayin. 3-5 gunde sonuc belli olur. Sakin o doktorlarin hicbirine bir daha gitmeyin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Kas 2017 Saat 05:13 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|