|
calpol hakkında çıkan haber |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
dmtcyln ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2016 Durum: Aktif Değil Puanlar: 59 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19 Eki 2018 Saat 13:25 |
Saygıdeğer hocam umarım iyi bir tatil geçirmişsinizdir, geçen haftalarda gazetede yer alan haberde calpol kullanımının astım hastalığına neden olduğu yazıyordu, doğruluk payı nedir size danışmak istedim,
Şimdiden teşekkür ederim,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118683 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Gazetelerin saglik hakkinda yazdigi haberlerin hangisi dogru ki!!! Bir kere; "Calpol" diye marka belirtemezler.. Etkin maddesi olan, "Parasetamol" diye bahsetmeleri gerekirdi.. Parasetamol'un de boyle bir etkisi yok, ki.indan uydurmus onu yazan..Astim hastaliginda kullanilmamasi gereken, Aspirin ve Ibuprofen grubu(Dolven, Ibufen gibi) ilaclardir.. Ayrica da; Astim'in: 1- Cough-variant Asthma( oksuruk ile kendibni gosteren sekli) 2- Aspirin-sensitive Asthma (Aspirin;e hassas sekli) 3- Exercise-induced Asthma ( Fiziksel hareket sonrasi baslayan sekli) 4- Occipational Asthma (Mesleki Asthma) 5- Emotional related Asthma ( Ruhsal durumla ilgili sekli) vardir. Goreceginiz gibi Aspirin ve Ibuprofen grubu ilaclar sadece 2. tip'de etkilidir… Hepsinde de degil.. Gazetelerde yazi yazan doktorlari ciddiye almayin.. Hicbir sey bildikleri yok, sadece bir yerlerden "Copy-paste" yapiyorlar..
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 Eki 2018 Saat 03:49 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|