Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çaresizlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çaresizlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
necla_211 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 77
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı necla_211 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çaresizlik
    Gönderim Zamanı: 01 Nis 2023 Saat 18:47
İyi günler hocam çaresiz kaldım kendim için yazıyorum.35 yaşında bir kadınım çarşamba günü şiddetli boğaz baş boyun karın nerdeyse tüm vücut agrılı 38.5 derece ateşim vardı bir ağrı kesici attım 1 saatten sonra ateşim düşmeye başladı acile gittim doktor boğazıma baktı augmentin 1000mg antbyotik yazdı eve geldim attım daha sonra çarpıntı başladı gece yarısına  kadar durdum sonra uyudum.Sabah uyandım çarpıntı geçmişti ama sürekli içim geçiyordu.Bişey yiyemiyordum.Yer yemez tekrar iç geçmesi oluyordu böyle bi anda sanki bisey kalbimi zorlayıp baygınlık hissi veriyor gibi.Bugün yani cumartesi günü dahiliye doktoruna gittim tahlil yapıldı tahlil sonuçlarına göre;
Crp high 63,9 rfrns değer 0-5 
Wbc low 4,53 rfns değer5-10
 Hgb low 11,24 rfns değer 12-16 
Hct low 34,75 rfns değer 36-48 
Mcv low 75,6 rfns değer 80-97
 Mch low 24,46 rfns değer 27-31,2
 Rdw low 10,99 rfns değer 11,6-17,2 
Mpv low 6,195 rfns değer 6,2-10,4 
Lenfosit% low 21,14 rfns değer 25-40 kan değerlerim bu sekilde cikti
Idrar tetkiki (strip ile)+mikroskibi:
Dansite high 1030 rfns değer 1015-1025
Idrar mikroskopisi : her sahada bol lökosit bol eritrosit görüldü
Tüm batın usg:
Sol böbrek uzun aksı yaklaşık 73mm olup normalden küçüktür. Sol böbrek parankimi ınce ve duzensizdir. Sol böbrek alt zonda 4,5mm çaplı taş mevcuttur.(Sol atrofik bobrek) 
Mesane duvar kalınlığı diffüz olarak artmıştır (4mm sistit).
Uterusta bir iki adet büyüğü solda ve 42x21 mm boyutlu ölçülen kalsifiye miyom mevcuttur.
Bu sonuçlara göre doktorun verdiği ilaçlar;
Unacefin 1g ıv 6 adet 
İsosol ie dengeli elektrolit 500ml
Pulcet 40mg enterik kaplı tablet
Dramamine 5 ampül
Tarivid 400mg.5.tb
Arveles 50mg/2ml enjeksiyonluk çözelti(6 ampul)
Hocam bu ilaçlar çok fazla gibi geldi bide 5 gün boyunca hergun serum takılması lazım yardim edin ne yapayım hocam
Necla
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı necla_211 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2023 Saat 20:19
Birde yazdigi ilaclar arasinda kreval oksurük şurubu ve parol agrı kesicide vardi
Necla
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı necla_211 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2023 Saat 01:33
Hocam bir tane seruma unacefin koydurup taktirdim bide burnum açık olmasına rağmen sıfır tat koku ,en keskin kokulari bile almiyorum covid olabilir miyim acaba
Necla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 116962
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2023 Saat 03:13
SAKIN verilen ilaclarin HICBIRINI kullanmayin!!! 
1- WBC: Cok dusuk, belli ki, VIRAL enfeksiyon geciriyorsunuz.
2- Anemi yok, verilen "Referans Araligi" Erkekler icin. 
3- Idrar tetkiklerinde, kadinlarda DAIMA lokositler gorulur, siz sadece "Nitrit" degerine bakin. Nitrit:(-) ise
 sakin antibiyotik kullanmayin. 
4- Bugunden geriye giderek Forum cevaplarimi ve Sabit Forum yazilarimi okuyun. 
Ayrica; ilk sayfadaki, Yazarlar kismindaki ilgili makalelerimi de okuyun. 
5- Evet, Covid geciriyorsunuz, sakin ates dusurmeyin. Hicbir ilaci da kullanmayin. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 02 Nis 2023 Saat 03:14
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı necla_211 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2023 Saat 11:05
Allah razı olsun Hocam size ne desem az gelir.Zaten düngece kaşıntılı öksürük ve ishalde başladı ateşim artık yok ve Evet baktım nitrit negatif yaziyor hiçbirini kullanmiyorum ozaman sadece c vitamini d vitamini kullanayim mi
Necla
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 116962
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2023 Saat 18:35
Simdi anladiniz mi bunlarin ne kadar assagilik sahtekarlar olduklarini? 
Okumaya devam!
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı necla_211 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Nis 2023 Saat 19:46
Sagolun Hocam iki cocugumuda sizin dediginiz gibi yetistirmeye çalisiyorum sizden çok şey ögrendim çok okuyorum msjlarinizi Mutlu günler Hocam.
Necla
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.