Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çene altında şişlik
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇene altında şişlik

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 98
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çene altında şişlik
    Gönderim Zamanı: 07 Mar 2017 Saat 20:52
Hocam kolay gelsin. 8 yaşındaki oğlum 1 hafta önce çene kemiğimin sol tarafı ağrıyor dedi. elimle kontrol ettiğimde herhangi bir şişlik yoktu. 4 gün sonra ise  aynı bölgede iri bir fındık boyutunda sertlik farkettik ve dokununca çok ağrıdığını söyledi. Eski maillere baktım ve söyledikleriniz doğrultusunda iki gündür bekliyorum ancak bugün şişlik ceviz boyutuna geldi ve dışarıdan bakılınca bile belli oluyor. Şişik üzerinde kızarıklık veya ateş yok. Genel durumu ve keyfi yerinde. Ancak çok ağrıdığından dokundurtmadığından el altında kayıyor mu yoksa sabit mi anlayamıyorum. 
Doktora götürmek istemiyorum çünkü bir sürü tetkik ilaç vs. olacağını biliyorum. Ama ilk defa böyle bir şeyle karşılaştığımız için de endişeleniyorum. Ne zaman veya ne olduğunda endişelenmeli ve tetkik yaptırmalıyım? 
Antibiyotik başlamalı mıyım, başlayacak olursam ne önerirsiniz?(8 yaşında 35 kg)
Teşekkür ediyorum.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117853
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2017 Saat 05:07
Agrili olmasi ve bir gunde bu kadar buyumesi; pek de "hayirli" bir lenf bezi olmadigini gosteriyor..
Aug...ES600 baslayin ve ilaci bitirin.. Gunde:2x1 olcek(5ml) verin.
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2017 Saat 06:10
Hocam hayırlı değil derken neyi kastettiniz tam olarak? Neden kaynaklı oluşmuş olabilir bu? 
Bir de benim oğlum tadı kötü olan ilaçları içerken kusabiliyor,  daha önce hiç antibiyotik kullanmadı. Ilaci verip arkasından su filan versem sakıncası olur mu
Hocam bir de kulak akıntısı da var sarı sarı. Bunun da aynı konuyla alakası olabilir mi? Antibiyotik ona da fayda edecek mi, antibiyotikle beraber iliadin de kullanayım mi?

Düzenleyen efthalia - 08 Mar 2017 Saat 15:49
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2017 Saat 18:45
Agrili olmasi ve bir gunde bu kadar buyumesi; pek de "hayirli" bir lenf bezi olmadigini gosteriyor..
Aug...ES600 baslayin ve ilaci bitirin.. Gunde:2x1 olcek(5ml) verin.
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Mar 2017 Saat 19:35
Hocam kulak akıntısı için iliadin de kullanayım mı antibiyotikle beraber diye de sormuştum ama sanırım yanıtınızda bir sıkıntı oldu.
Bir de antibyotiği sulandırırken biraz fazla su koydum sıkıntı olur mu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2017 Saat 00:22
"sari-sari" akinti; kulak kiri..
Kulak zari delinmesi hadisesinde:  Once cok siddetli bir kulak agrisi olacak, arkadan kulaktan, "su gibi"
akinti gelecek...
Fazla su koymus olmanizin bir zarari yok, zaten siseyi bitireceksiniz.
Yukarı Dön
efthalia Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı efthalia Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2017 Saat 16:15
Hocam ağrısı çok var bir şey yiyemiyor. Pazar gecesinden beri ara ara dolven bazen de calpol veriyorum. Bu ilaçları bu kadar uzun süre kullanmak sakıncalı mi. Dediğim gibi biz çok ilaç kullanmiyoruz o yüzden cehaletimi bağışlayin. Ama ağrısı da çok var ne kadar daha kullanabilirim bu ağrı kesicileri? 
Sizin tavsiyeniz doğrultusunda antibiyotige başladık.  Henüz 2 doz kullandık ama hiç bir gelisme olmadı ne agrida ne de sislikte. Acele mi ediyorum, acı çekiyor canı yanıyor.  Onu böyle görünce çok üzülüyorum. Antibiyotik ne zaman fayda etmeye başlayacak 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Mar 2017 Saat 19:51
Ben size; o "ilaclari" kullanin dedimmi???
Anlattigim sekilde, Iliadin  DAMLA kullanin..
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.