|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Yazar | |
ozlemay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 18 Oca 2015 Saat 18:12 |
Merhaba kadir bey.insallah iyisinizdir.
Sorum kizimla ilgili 4 yasinda anaokuluna gidiyor. 4 gün önce idrar yaparken yanmasi olmaya basladi.hemen Cranberries vermeye bol sivi vermeye basladim. Ertesi gun atesi cikti burnu akmaya ve oksurmeye basladi. Ara ara idrar yaparken yanmasi olmaya devam etti ama bugün Oldukca fazla olunca hemen hastaneye götürüp idrar tahlili yaptirdim. Nitrit negatif ohh dedim gorunce laboratuar teknisyeni cocukta iye var dr.uyla görüşün dedi. Mikroskobisi 40/10 her sahada silme lokosit görüldü yaziyor.Sicak sabunlu banyo yaptirdim ibufen verdim ki zaten atesi var. Kizimin doktoru olarak ne yapmamizi onerirsiniz? Simdiden tesekkurler.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117976 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Goruyorsunuz degilmi, TEZGAHI!!! teknisyen, zatan hucre sayisini uyduruyor, birde ustelik doktonuna gonderiyor.. Sanki bir tek uyanik onlar!!!
cranberry'e devam, gerisi Grip tedavisi... Aferin... Artik tuzaklari farkedebilir hale geldiniz.. Birde bu Teknisyen gibi supruntuleri rezil edebilseniz... |
|
![]() |
|
ozlemay ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 28 Eyl 2013 Durum: Aktif Değil Puanlar: 104 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Cok tesekkur ederim kadir bey,
Basima ilk defa boyle bisi geldi forumdaki her yanıtınızi okuduğum icin aklımda kalmis bu sekilde yapilmasi gerektiği :) Nicin bu kadar cok agrisi oldu hic anlayamadım cok kivrandi agridan Ne yapacagimi sasirdim.Bu rahatsizlik icin yapabilecegimiz baska hicbirsey yok mu? Oyle kivranip aglamasina cok uzuldum :(
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117976 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Agri cok olursa; Novalgin surup, gunde:3x1 olcek(5ml) verin.
|
|
![]() |
|
FRK ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 11 Oca 2011 Durum: Aktif Değil Puanlar: 224 |
Hocam novalgin' in agri kesici ozelligi digerlerine( calpol, dolven, profenid) nazaran daha mi etkili? Evimizde digerleri var ama novalgin sp yok.
Bir de novalgin in alerjik ozelligi fazla diye duydum, dogru mu acaba, |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Daha etkili degil.... Etki mekanizmasi farkli. Duz adalelerde, gevseme sagladigi icin; idrar yollari hatta bobrek tasi agrilarinda bile bu yuzden diger ilaclardan daha ustundur.
Novalgin allerjisi sadece; Pirazolon veya Pirazolidin lere karsi allerisi olanlarda, dikkatli kullanilir. Kendisi allerjen degildir.. Bu ilaclarda, cocuklarda zaten kullanilmaz. Novalgin ucuz ilac oldugundan, sizin surup olarak kullanmanizi istemezler, ama kendileri, Hastanalere her "Ates" sikayeti ile gelen hastaya, Serum icinde verirler.. Turk doktorlarinin yalanlarina kanmayin. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 18 Oca 2015 Saat 22:18 |
|
![]() |
|
febaa2 ![]() Kıdemli Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Ara 2009 Konum: istanbul Durum: Aktif Değil Puanlar: 1684 |
Hocam grip oldugumuzda yada cocuklat oldugundada heryrrimiz cok agriyor o zamandami acaba calpol yerine novalgini kullansaak dahaiyi olmaz mi tesekkur ederim
|
|
![]() |
|
Tekrat tesekkur ederim.bugun hic agrisi olmadi idrar yollarinda ama atesin 5.gunu
Boğazı bayagi sis ve kirmizi görünüyor dilindeki pastan ve kokudan emin olamadim strep a testi yaptiricam. Pozitif cikarsa antibiyotik kullanmamiz gerekecek idrar yolları yine bozulacak :( testin sonucunu size yazacağım simdi hastaneye gidiyorum.eger pozitif cikarsa hangi antibiyotigi kullanmami onerirsiniz? Kizim 4 yaş ve 19 kilo
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
Sayfa 123> |
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|