Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çiğ peynir
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Çiğ peynir

 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
Mesaj
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 12 Tem 2017
Konum: türkiye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 470
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Çiğ peynir
    Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 10:49
Merhaba kadir bey yayla sütü alıp peynir yapmak istiyorum ama ciğ sütten peynir yapacağım pastorize süt değil salamura yapmadan yapılan peyniri kaynatırsak mikrobu kırılır hastalık kalmaz diyorlar peynir olduktan sonra kaynar suda 5 dk kalsa tüberküloz brusella riski devam eder mi. Tuzlu suda 3 ay kalmak zorundamı. 

Düzenleyen yagmurb - 29 Ara 2023 Saat 10:49
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 19:28
Brucellosis icin, bekletmek yeterlidir. 
Verem icin Pastorizasyon sart. 
Yukarı Dön
yagmurb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye


Kayıt Tarihi: 12 Tem 2017
Konum: türkiye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 470
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı yagmurb Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2023 Saat 21:19
Olmuş peyniri kaynar suda5 yada 10 dk tutmak pastorize için yeterlimidir. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman


Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118694
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2023 Saat 03:43
Bir tasim kaynatmak bile yeterlidir de, buyuk kalip peynirde, ic kisimlardaki bakterileri yoketmek ZOR! 
Ince dilimleri 2-3 dakika tutarsaniz belki. Hellim peyniri gibi isiya dayanikli peynir olursa, olabilir. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

  | İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.