Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Ciğerde hırıltı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Ciğerde hırıltı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 75
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Ciğerde hırıltı
    Gönderim Zamanı: 09 Eki 2021 Saat 15:15
Hocam, kızım 4 yaş 3 aylık. Yaklaşık 1 aydır önce kuru sonra balgamlı öksürüyor. Bu süreçte 3 gün Ateş çıktı, ateş düşürücü kullanmadık ve kendiliğinden düştü. Ateşi 39 dereceye çıkmıştı. 1 aydır benzer tabloyu yaşayınca doktora gittik. Kreşe başlar başlamaz bu sıkıntılar yaşandı. Genel hali gayet iyi iştahı hali çok iyi, öksürüğü de son 1-2 gündür daha azaldı. Bu şikayetleri devam ederken sol kulağı için kulak memem ağrıyor dedi ve ara ara hapiırıken veya öksürürken kulağının çıtır çıtır ettiğini söyledi ben de o gün iliadin Damla yaptım 2 gün sadece. Şikayetim geçti dedi. İlaç konusunda zorluk yaşayınca bende devam etmedim. Bugünkü doktor

1. Sol kulakta sıvı var sadece takip edelim iltihap yok dedi. İliadin 5 gün 2*2 devam edeyim mi?

2. Ciğeri dinleyince çok şaşırdı ve ciddi hırıltı var. Viral zatüre muhtemelen dedi. Normal ciğer sesi yok bu aşamada bakteriyel olmasa bile antibiyotik ve ventolin ve alixolide kullanmazsak anlamsız bir risk almış oluruz dedi. Gerçekten anlamsız bir risk mi alıyorum? 

Bu zamana kadar hiç antibiyotik kullanmadım, dilde pas yok, ateş yok ve ağızda koku yok. Ancak öksürük gerçekten azalsa bile hala devam ve ciğer hırıltılıymış. Sen dinlesen sen bile anlarsın. Bu şekilde kalmasın dedi. 1 ay oldu hocam. Gerçekten çocuğu riske mi atıyorum? Bakteriyel değilse neden antibiyotik dedim biyopsi yapmak dışında yüzde yüz anlama şansımız yok. Bunu engellemek için başka şans yok dedi. Bu doktora ilki kez gittik. Daha önce sürekli gittiğimiz doktorda benzer ilaçlar vermişti. Kullanmamıştık. Gerçekten şaşırdım kaldım. 

Napalım hocam? Ciğerde hırıltı ne kadar süre devam eder? Sonucu nereye varır? 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2021 Saat 18:57
Hocam, ciğer filmi çektirsem net bir şekilde tablo ortaya çıkar mı? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117078
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2021 Saat 19:20
1- Iliadin bir defa basladinizmi, mutlaka 5 gune tamamlayin.
2-   " antibiyotik ve ventolin ve alixolide kullanmazsak anlamsız bir risk almış oluruz dedi."
Bildigin sahtekar!  Dogrudan, "Sahtekarligin 2. Safhasini" uygulayacak, o guduk akli ile. 
Siz kendiniz kontrol edin....
Burnunu kapatip, agizdan nefes almasini saglayin. Hirilti kesilirse, kaynagi burun demektir, burnunu temiz
tutun. Hirilti devam ederse, ses Akcigerlerden dir. Solunum sayisina bakin, 60'dan dusuk ise, zaturre filan
 degildir.  Solunum dakikada 60'dan fazla ise, sadece: Limonlu bal, ColdMix ve Sicak su buhari uygulayin.
3-  " biyopsi yapmak dışında yüzde yüz anlama şansımız yok. " 
Sahtekar oldugu kadar da, SALAK!!! Allahin geri-zekalisi.. Zaturre teshis edebilmek icin "Biopsi" yapacak!
Bunlardan her turlu pustluk beklenir. 
Siz benim dediklerimi uygulayin. 
"Oksuruklu Hastaliklar" tablosunu da inceleyin.  

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 09 Eki 2021 Saat 19:21
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2021 Saat 19:48
Hocam,

1.kulağı için iliadin 2 gün kullandık, ara verdik araya 2 gün girdi. Şimdi sıvı olduğu için 5 gün ikindin kullanalım mı?

2. Burnunu kapattım ciğerlerini dinledim hırıltı duyuyorum. Doğru duyuyorsam. Solunumu 60 dan düşük, ama 50 ler seviyesinde. Cold mix, ballı limon ve sıcak su buharı devam ediyorum. Peki hocam bu tablo kaç gün böyle sürerse sorun var? 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 09 Eki 2021 Saat 20:40
Hocam bu arada satürasyonu ölçüldü bugün 94’tü. Bu bilgi belki işe yarar diye eklemek istedim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2021 Saat 03:13
1- 5 gun kullanin.. 
2- Saturasyon onemli degil. Solunum dakikada 60'dan fazla oldugunda onem kazanir.
Aynen devam edin, suresinin hic onemi yok. 
Yukarı Dön
Ben_im Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Ben_im Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2021 Saat 04:47
Hocam, devamlı rahatsız ediyorum ancak zatürre olma ihtimali beni çok tedirgin etti. 

1. Solunumunu siz yazınca dinlemiştim o zaman hoplayıp zıplayıp tam düzgün durmamıştı. 50 civarı saymıştım. Şimdi uyurken saydım 21. Gece uyurken sayılan mı baz alınır yoksa gündüz mü? 

2. Ciğer filmi çektirsem net tablo ortaya çıkar mı? Yoksa gereksiz radyasyon yüklemesi mi yapmış olurum? 

Çok tedirgin oldum sizi hiç rahatsız etmediğim kadar ediyorum. Kusuruma bakmayın. 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Eki 2021 Saat 19:11
1- Hareketli oldugunda, solunum sayisi daha yuksek cikar. 
2- Rontgen'e gerek yok. SAKIN Turk doktorlarinin gazina gelmeyin. Onlara kalsa, her oksurene Rontgen 
cektirirler! Rontgen isinlari;"radyasyon" ile CALISMAZ!! Radyoaktif degildir. Elektronlarinin platin bir levhaya
carpmasi ile olusurlar. Sadece, icinden gectigi hucrelere zarar verebiliyor. Kalici bir etkisi de yoktur.

Yazarlar kisminda, "Goruntuleme Cihazlari" makalemi okuyun! 

Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.