Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - cipsler
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumcipsler

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kumru Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1985
Mesajın Direkt Linki Konu: cipsler
    Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 10:45
Kadir Bey merhabalar, önceki konulardan baktım bulamadım...Sizin bilginize ve hayat deneyiminize çok güveniyorum...Cipslerin çocuklarımızın sağlığı için zararlı olmasının sebebini merak ediyorum...teşekkür ederim Türkiye' den sevgiler, saygılar...
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119144
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 May 2013 Saat 19:26
"Zararli damgasi" bizde cok kolaylikla yapistirilan bir damgadir. "Faydasiz" bir sey icin bile hemen "zararli" damgasini vururlar.
SOYLE: Patates cipleri: Un(nisasta=seker)+Yag+Tuz dan baska bir sey ihtiva etmedikleri icin, cocuklar icin gereksiz, faydasiz gidalarin basinda gelirler.Cocuklarin buyumesine, gelismesine katki saglayacak en ufak bir madde ihtiva etmezler. AMMA... Ayda-yilda, bir gezmeye gittiginizde, cocugun (arkadaslarindan veya diger cocuklardan gorup de)cani cekerde yerse, ne zarari olacak? Cocuk bu, arada bir cani cekebilir.Onun haricinde,ancak; HER GUN evde cips bulundurup yedirmek, ilerisi icin riskli olabilir.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 May 2013 Saat 06:06
Yukarı Dön
helin Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 272
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2013 Saat 16:59
hocam bende soruma burdan devam edeyim o zamansüslü püslü reklemlerden çocuklarımızı uzak tutamadığımız için mutlaka çocuklar abur cubur istiyorlar.ben öğretmenim ve iki oğlum var.3 ve 4 yaşlarında.mutlaka canları cips şeker pasta çukolata istiyor.bende elimden geldiğince kontrollü vermeye çalışıyorum.mesela bazen bir cips paketini üç dört defada bitiriyorum.bazen üç dört balık kraker yada iki üç bisküvi.bazen bir danino yada bir tane eti uf gibi.bu kadarı ilerisi için risk taşır mı
birde bazen abur cubur isteğini köreltmek için çilekli muzlu küçük 200ml süt veriyorum.bu sütteki aroma ve tatlandırıcı zararlımıdır.ben meyveli süt verince en azından süt içiyor diye düşünüyorum.
cevabınız ve bitmeyen sabrınız için teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119144
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2013 Saat 20:07
"- çilekli muzlu küçük 200ml süt veriyorum.bu sütteki aroma ve tatlandırıcı zararlımıdır -"
Kattiyen zararli degiller.
Sanki bu hi..larlar hic cocuk olmamis gibi, boyle yasaklar koyarlar... ZARARLI degil, FAYDASIZ.. Ancak hergun bir paket yerseniz, zararli.
Bunlarla ugrasacaklarina; Sigara, Uyusturucular ve Tiner gibi maddelerin Zararlari ile ugrassalar, bir ise yararlar hic olmazsa.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.