Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Kulak & Burun & Boğaz & Göz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Çok acill Birkaç Şeyy!!!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumÇok acill Birkaç Şeyy!!!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 27
Mesajın Direkt Linki Konu: Çok acill Birkaç Şeyy!!!
    Gönderim Zamanı: 27 Mar 2013 Saat 21:01

Hocam merhaba,

4.5 aylık erkek bebeğim var. Geçen hafta kontrol amaçlı (ayrıca hapşurduğu ve burnu tıkandığı için de) doktora götürdük.Doktorun yaptığı kontrollerde herhangi bir şey çıkmadı sadece burun tıkanıklığı için xclear verdi ama geçen haftadan beri başlayan öksürük bebeğimi uykudan uyandırıyor ve emerken nefes almakta zorlanıyor ilaç işe yaramadı gibi daha önce tuzlu su kullanmıştım o da çok yararlı oldu diyemem evin içi nemlensin diye kalorifere çamaşır asıyorum ama çok etkili olmuyor ilaç kullanmak istemiyorum ancak öksürük balgam ve tıkanıklık beni tedirgin ediyor ne yapmalıyım??? Ayrıca siteyi tam anlamıyla okumaya çalışıyorum ama bebeğim bugün beni daha fazla tedirgin ettiği için size bir an önce yazmak istedim..Hocam bunun dışında kontrolde bebeğim 68 cm ve 6,850 gram geldi doktorumuz kiloyu geçen aylara göre az bulduğu için ek gıda pirinç, havuç ve patates püresi verdi pişirdim ama yemedi ben de verme taraftarı olmadım açıkçası çünkü kilo alımının yeterli olmayışını sabah-akşam 4 cc den 8 cc olmak üzere Nurse Harvey veriyorduk bebeğim kolay gaz çıkarıyordu ama ne emdiyse tamamını da dışkı olarak atıyordu ben kilo alımındaki yavaşlamayı buna bağladım ama bir haftadır vermiyorum ilacı hala günde 4 kez falan kaka yapıyor ben de ilacın etkisi devam ediyor diye düşüyorum bilmem haklı mıyım? Sizce gelişiminde herhangi bir sıkıntı söz konusu mu? Ek gıda vermeli miyim? Son olarak sanırım dişi de çıkıyor (alt damağında nokta gibi bir beyazlık var) emme konusunda isteksizlik yapıyor hatta bu akşam baya bir ağladı biz de duş aldırıp panalgin fitil yaptık sonra mışıl mışıl uykuya daldı. Diş çıkarıyor mudur gerçekten? Şimdiden teşekkür ediyorum hocam salgılarımla..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117488
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Mar 2013 Saat 22:49
1-  4.5 aylik bebege; pirinc, havuc ve patates mi verdi??? Doktor oldugundan eminmisiniz???
2-  Boyu 8 aylik bebek boyu, Kilosu normal. Erkek cocuk ise (cinsiyetini belirtmemissiniz). 200 gram eksigi var.
3- Cocugunuz Grip geciriyor, ilaclardan ve boyle doktorlardan uzak durun.
4- Nurse harwey, sahtekar ilacidir. Zaten 4 aydan sonra, bebekler sirtustunden karin ustune donmeye basladiklarinda gaz problemleri gecer. Bebek gazinin sebebi, hareketsizliktir. Sezaryenden sonra niye kadinlari, kaldirip yurutuyorlar?
5- Disler rahatsizlik vermez, duyduklarinizin tumu kocakari uydurmasidir.
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2013 Saat 10:15
[QUOTE=Dr.KadirTugcu] 1-  4.5 aylik bebege; pirinc, havuc ve patates mi verdi??? Doktor oldugundan eminmisiniz???
2-  Boyu 8 aylik bebek boyu, Kilosu normal. Erkek cocuk ise (cinsiyetini belirtmemissiniz). 200 gram eksigi var.
3- Cocugunuz Grip geciriyor, ilaclardan ve boyle doktorlardan uzak durun.
4- Nurse harwey, sahtekar ilacidir. Zaten 4 aydan sonra, bebekler sirtustunden karin ustune donmeye basladiklarinda gaz problemleri gecer. Bebek gazinin sebebi, hareketsizliktir. Sezaryenden sonra niye kadinlari, kaldirip yurutuyorlar?
5- Disler rahatsizlik vermez, duyduklarinizin tumu kocakari uydurmasidir.
[/QUOTE

Hocam merhaba,

Öncelikle verdiğiniz cevap için çok teşekkür ederim. Burada yazdıklarınızın büyük bölümünü okudum ama henüz tamamını bitiremedim. Dün tekrar doktora (bulunduğumuz bölgede son derece iyi bilinen ve güvenilen özel bir hastanede görevli) gittik ve bize ilaç verdi (Ventolin ve Peditus; bir önceki hafta alerji durumu olabilir diye Allerset vermişti) ama biz bu yaş grubunda çocuklara ilaç çok acil değilse verilmemesi gerekir dedik (bunu sizin yazdıklarınızdan öğrendik). Bunu söyleyince ben yazayım siz isterseniz vermeyin dedi. Yani hocam bizi psikolojik baskı altına alıyor diye düşünüyoruz. Öksürük artınca bal, limon ve su karışımı yaptık dedik; cümleyi bitirmeden kendisi umarım bunu vermemişsinizdir dedi, biz de verdik dedik. Bebeğimizin uykusunda sorun yok gayet iyi, tuvalet sorunu yok (ilaç falan vermiyoruz artık), ateş normal (koltuk altı en fazla 37,2 çıktı). Doktor, bebeğimizin ciğerlerini kontrol etti, hiçbir sorun yok dedi (aile hekiminde de kontrol ettirmiş bir sorun çıkmamıştı)

Çocuğumuz erkek ve son değerleri; boy: 68,5; kilo: 7.150, baş çevresi: 41 cm (bu değer 12 Mart tarihli). Ek gıda konusunda ise; bu gıdaları (pirinç, havuç ve patates püre olarak yapılacak) ek olarak verecekmiyiz dediğimizde hayır alıştırma için başlanacak dedi oysa geçen hafta haftalık yemek düzeni olarak yazmıştı. Son olarak hocam siz Coldfix bulamadık onun yerine nane yağını kullanıyoruz ayrıca Serumfis yerinede Xclear kullanıyoruz.  Hocam cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2013 Saat 18:37
6 aydan evvel, bir "kirinti" bile vermeyin... Varsa anne sutu, sadece anne sutu verin... Yok veya azsa, ( 4ayi gectiginizden) dogrudan "Kutu sutlerine" gecebilirsiniz. Birde "evde mayalanmis" yogurt olabilir. Limonlu baldan bir cikarlari olmayacagi icin nasil kil kapiyorlar goruyorsunuz..Serum fiz evde kendiniz yapin... Damardan vermeyecegimiz icin steril olmasina gerek yok, temiz Kaynamis-ilimis) su olsun yeter. Tuz oarani: %0.9 dur... Yani; 250ml suya 2.25 gram tuz katip eriteceksiniz... Oldu suze Serum fiz...
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Mar 2013 Saat 20:23
Teşekkür ederim hocam peki kilo ve boy durumu iyi midir? Sizin yazdıklarınızı okumaya devam ediyorum sanırım oğlum benim sütümle doğuyor çünkü günde en az 3-4 defa kaka yapıyor ve bunların hiçbiri kuru değil sarı ve cıvık arada da yeşil çişi zaten fazla bazen kaka yapmadan da değiştiriyoruz bezini Embarrassed doktorun verdiği ilaçların hiçbirini vermedik (eşim öksürüğü devam edince başlamak istedi ama onu şimdilik durdurdum ayrıca kendisi 1 yaşından evvel balın bebeğe dokunacağını düşünenlerden) yarın çay fincanı suyun içine 1 çay kaşığı bal koydum içine de yarım limon suyu öksürdükçe 2 çay  kaşığı veriyorum ama hala öksürmeye devam ediyor ne kadar sürer acaba? tekrar sormak istediğim şey nane yağını peçeye damlatıp yastığının yakınına koyuyorum coldmix gibi işlevi var mıdır? evin içinde de çaycıyı açık bırakıyorum sıcak buhar için doğru mudur hocam?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2013 Saat 03:15
Boy;5.5cm. uzun, Agirlik: 150 gram fazla.. Limonlu bal, oksurugu kesmiyor( Oksuruk, vucut savunmasi icin SART) , oksuruk aralarini aciyor, cocuk daha az oksuruyor. Mendil veya pecete arasina; findik kadar Vicks koymaniz, ayni ColdMix gibi etki yapar.  Buhar icin , "cadir gibi " ustunu ortmeniz ve koyu buhar uygulamaniz lazim... Kaynar su kabini, yataginin kenarina, tahta bir tabure ustune koyun.
Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2013 Saat 23:19
Hocam cevap için sağolun bu arada forum da demir ilacı ile ilgili bir konu açılmış ben de şunu sormak istiyorum 4. aydan itibaren sağlık ocağı bize ferrum isimli demir ilacını günde 9 damla olarak vermemizi istedi ancak oğluma bu ilacı verdiğizde kakasını yapamadı biz de vermeyi kesmiştik bu gidişimizde çocuk doktorumuz santafer kullanın bununla daha rahat edeceksiniz dedi biz de günde 3 damla kullanıyoruz bir sorun yok ama oğlum baya tiksinerek içiyor. eşim ve ben sınırların üstünde kana sahibiz bebeğimizde de aynı kana ilacı kullanmadan ulaşabilir miyiz? Bir de ben hergün kullandığım rezene çayından oğluma da veriyorum hatta devit3 damlasını bu çaya koyarak veriyoruz rezenenin etkisi var mıdır anne sütünün yanında?

Yukarı Dön
timsah Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2013 Saat 13:36
Doktor bey tekrar merhaba,
oğlumun durumu için size yazmıştım siz de grip geçiriyor demiştiniz dünden itibaren 38.5 39 civaarı ateşi var bir de sümük şeklinde sık yaptığı kakası bir de cumartesi akşamından itibaren çıkmaya çalışan dişi. Hepsi birlikte oğlumu perişan etti öksürüğünü kestik biraz ilaç kullanmadan burnu da çok tıkanık değil artık ama arada açılmaya ihtiyaç duyuyor burnundan hiç sümük gelmedi acaba hastalığı tekrarlıyor mu? ateşi için 6 saatte bir 39 civarı olduğunda duş aldırıp paranox fitil veriyoruz biraz kendine geliyor onun dışında baygın gibi hiç keyfi yok ben sık sık emdirmeye çalışsam da işhanın da yerinde olduğunu söyleyemem ateşinin nedeni nedir acaba hocam fitilsiz düşürebilir miyiz? teşekkür ederim
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.