Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İç Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - çok çok acilll.. solunum
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumçok çok acilll.. solunum

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 20:00
WBC yuksek ciktigi icin ( tabii, bunda da bir dumen donmedigini var sayarsak) Bakteriel oldugu kesin.
Ayrica, beraberinde VIRAL bir enfeksiyonda, OLABILIR... Ama bu durum o kadar muhim degildir, nasil olsa, tedavisi yoktur, kendiliginden gececektir..
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 68
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Ara 2013 Saat 22:09
hocam içime kurt düşürdünüz :( konuyu daha iyi anlayabilmem için bir sorum daha olacak genel durumu iyi şuanda ben antibiyotiğin ilk dozunu yeni verdim.yani durumun ortaya çıkmasından 48 saat sonra içti ilk ölçeğini. anca elime geçti çünkü. genel durumunun şimdiye kadar iyi gitmesi (hırıltı haricinde) yinede antibiyotik kullanmayı gerektirir mi? wbc yüksek olduğu için veriyoruz onu anladım ama neden bitene kadar vermemiz gerekiyor genel hali iyi olduğu halde? birde bu sahtekarlığın dönüp dönmediğini nasıl anlayabiliriz çocuğun durumuna bakarak mı yoksa başka bir hastanede başka bir kan testi yaptırarak mı?

oğlumun keyfi çok yerinde hasta gibi davranmıyor. daha öncede çok hırıltılı zamanlar geçirdik ama çok şükür sizin tavsiyelerinizle kolayca atlattık.. görünürde bu da atlatılır gibi geliyor ama emin olamıyorum. sanırım hastanede vurulan iğne ve ventolinli buhar iyi geldi. geçici bir iyileşme hali olmasından korkuyorum. yine solunumu kötüleşirse diye..

cahilliğimi bağışlayın hocam. sizin cevaplarınız sayesinde bilinçleniyoruz. sabırla cevap yazdığınız için ayrıca teşekkür ederim.
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 10:40
2gündür takip ediyorum ama soruma cevap alamadım. benim için önemliydi :( yinede teşekkür ederim yardımlarınız için hocam sağlıkla kalın . . .
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 11:04
Orjinalini yazan: elveda elveda Yazdı:

2gündür takip ediyorum ama soruma cevap alamadım. benim için önemliydi :( yinede teşekkür ederim yardımlarınız için hocam sağlıkla kalın . . .

Kadir Hocamız gönüllü olarak, kendi zamanından bizlere ayırarak sorularımızı cevaplamaktadır. Hatta kendi alanı dışında ki sorulara bile büyük bir özveriyle cevap vermektedir. Kendisine çok teşekkür ediyoruz..

Ayrıca siz bütün sorularınıza cevap almışsınız neden hala cevap alamadım diyorsunuz bunu anlamak mümkün değil. 

Bu yazdığım bütün üyelerimiz için geçerlidir, lütfen cevap aldığınız soruları tekrar tekrar sormayalım ve soru sormadan önce eski maillerde arama yapalım. 

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 12:19
genel durumunun şimdiye kadar iyi gitmesi (hırıltı haricinde) yinede antibiyotik kullanmayı gerektirir mi? wbc yüksek olduğu için veriyoruz onu anladım ama neden bitene kadar vermemiz gerekiyor genel hali iyi olduğu halde?

son sorum buydu. anne olmak kolay değil. insan ister istemez evhamlanıyor. doktorlara güvenemiyorum nitekim bu değiştirmiş olduğum 6.veya 7. doktorum. hepsinden aynı şeyleri duydum. bronşit bronşit bronşit. çaresizim. yanlış bir adım atmaktan korkuyorum. bilmem kendimi yeterince ifade edebiliyor muyum. geçtiğimiz tüm kışı hasta geçirdik. bunun ne demek olduğunu benim gibi durumda olanlar anlar ancak. evladım için endişeleniyorum. en az zararla hastalıkları atlatalım istiyorum. şuan önce Allah'a sonra kadir beye güveniyorum. şimdiye kadar da cavapladığı tüm sorularım için kendisine duacıyım. bunu her fırsatta kendisine iletiyorum. sanırım yanlış anlaşıldım. kusura bakmayın.
Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 8912
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 12:41
Rica ederim ben sizi çok iyi anlıyorum bende bir anneyim evlatlarımız için her zaman endişeleniyoruz bu hasta oldukları zaman daha da artıyor. Benimde şu anda oğlum hasta ama forumu aratın benim Kadir Beye sorduğum bir soru bile bulamazsınız. Çünkü hem kendi doktorumuz çok iyi hem de eski maillerde aradığım bütün cevapları buluyorum. 

Sizde beni anlıyorsunuzdur umarım benim görevim de bu bölümün moderatörü olarak Kadir Bey'e elimden geldiğince yardımcı olmak...

Geçmiş olsun, acil şifalar dilerim...

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118003
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 18:29
Antibiyotige, bir defa basladiginizda, en azindan "ates dusene" kadar kulanmaniz iyi olur.
WBC yanlis bakilmis olabilir. Zaten bu yuzden; Dilinde kalin bir pas ve agizinda pis bir koku yoksa, fazla kurcalamayin, Viraldir diyoruz.
Bilhassa, antibiyotiklik durumlarda, antibiyotik baslandiginda, cocuk hemen toparlar. Viral olanlarda, hastaligin seyri degismez.
Antibiyotik baslandigi halde; ve 2 gun gectigi halde ates devam ediyorsa, gene hastalik VIRAL mis demektir.
Bu sitede; cevap yazdigim hastaliklarin nerede ise tamami; onemsiz, kendiliginden gecebilecek hastaliklardir.
5 senedir hastalarimiz arasinda, ne "Menenjit" nede ciddi bir "Zaturre" vakasi cikmamistir. Bir tek ileri yaslarda yaratabilecegi komplikasyonlar nedeni ile: A-Grubu, Beta Hemolitik streptokoklar onemli olmustur.

Streptokoklar haricindaki, hafif seyirli "Bogaz enfeksiyonlarini" tedavi etmek zorunda degilsiniz. Bu gibi hastalarda, WBC yuksek olsa dahi, cocugun genel durumu iyi ise, antibiyotik kullanmayabilirsiniz. AMA BASLADINIZ ise, devam edeceksiniz. Bilmem anlatabildimmi!!

Etrafinizda gordugunuz-duydugunuz, agir, hastanelik, acil hava verilen hastalarin buyuk cogunlugu; sarlatan doktorlar tarafindan verilen ilaclarla o hale gelmis hastalardir..
Ilkbahar ve Sonbahar disinda; Allerjiler, Astimlar Rinitler son derecede nadirdir... Gordugunuz hastalarin buyuk kismi; doktor ve verilen ilaclarin kurbanidirlar.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 08 Ara 2013 Saat 18:38
Yukarı Dön
elveda Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Ara 2013 Saat 23:01
hocam Allah sizden razı olsun. çok güzel açıklamışsınız. aklımdaki tüm soruların yanıtını aldım teşekkür ederim. ben çocuktan fırsat bulabildiğim her fırsatta yazılarınızı takip ediyorum ve ateşli, dilde pas ve koku olan durumlarda antibiyotik kullanılması gerektiğini sayenizde öğrendim. işte bizde hiç ateş, dilde kötü koku ve pas durumu olmadı. antibiyotiğe başladığımda öncesinde ne ise sonrasında da aynıydı genel durumu. hiç bir değişiklik olmadı. sanırım wbc yanlış verildi. zaten kanı alan kişi eşimin ne iş yaptığına kadar gereksiz sorular sormuştu. bir dümen döndüğünü o an anlamalıydım. öksürük ve hırıltı halen devam etmekte. göğsündeki iniş çıkışlar zaten hastanede verilen iğne ve ventolin sonrasında geçmişti. şuan antibiyotiğe başlayalı 2 gün oldu. içindeki prospektüste yazıldığına göre 5-10 gün arası devam edilmeliymiş. ben bunu 5e tamamlayıp kesicem antibiyotiği. bal ve limona da aynen devam. sanırım yine yeni bir doktor araştırmam gerekicek. zaman ayırdığınız için çok teşekkür ederim. hakkınızı helal edin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.