|
colyak |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
pnrsnn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12 Eyl 2018 Saat 09:44 |
merhabalar. ben colyak hastasi oldugum icin kizimada test uyguladi doktor. igA 196 anti endomisyum iga antikoru 300 cikti. kizim 4 yasinda 15 kilo 106 cm. hic bir sikayeti yojtu. bu hastalik genetik dedigi icin test uyguladi. ne yapmaliyiz bilemiyorum.sizindr gorusunuzu almak istedim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Testi yapan doktor ne dedi??? Dikkat: 1- IgA Kullanilan "birim'e" gore degisir. 4 yasinda: 14-159mg/dL veya 140-1,590mg/L ( SI'e gore) dir. Boyle yarim yamalak deger yazilinca, yorum yapamiyorum.. 2- Anti-Endomysium IgA, tek bir deger ile yorumlanamaz.. Normal zamanda ve diyetten sonra ki degerlerle yorumlanir.
Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 12 Eyl 2018 Saat 18:59 |
|
![]() |
|
pnrsnn ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01 Oca 2015 Durum: Aktif Değil Puanlar: 4 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
doktor 3 ay diyet uygulayin testi birdaha yaptiralim ona gore colyak yada degildir diye karar verelim dedi
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117861 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
Dogru… DA !!!! Sikayeti yoksa, ne yapacak??? IgA birimi ne kullanilmis??? mg/dL mi yoksa, mg/L mi??? Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 13 Eyl 2018 Saat 03:53 |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mg/dl birimide. evde zaten ben colyak oldugum icin cogu sey glutensiz tuketiliyor. kizim sadece ekmek yiyor glutenli olarak ki onuda cok az tuketirm eknekszi yemeyi seviyorum deyip cogu zaman yemez.
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|