Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Covıd 19
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Covıd 19

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
secil Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 225
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı secil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Covıd 19
    Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 06:51
Kadir Bey merhaba arkadasımla cumaretesi 20 dakika.aynı ortamda bulunduk 2 gün sonra arkadasımın ateşi çıkmış boğaz agrısı baş agrısı üşüme.test yaptırdı henüz çıkmadı sonucu.sormak istediğim pozitifse eğer ateşli evresine denk gelmediğimiz için bize bulaştırmamıştır doğrumu hocam.eğerki bulaştıysada 8 gün içinde bizdede belirti verir.cevaplarsanız sevinirim çünkü oğlumun sınavları var pazartesi salı ona göre okula yollıycam yada yollamıycam.aynı evde bulunan kayınvalidesi eşi ve 2 çocugunda heehangi bir belirti yok.cok tesekkür ederim hocam sagolun varolun
Yukarı Dön
secil Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 225
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı secil Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 15:30
Hocam sonuç pozitif çıkmış verilen ilaç favipiravir 200 mg 40 adet.kullanım şekli 1.gün sabah 8 akşam 8 diğer günlerde sabah 3 akşam 3 toplamda 5 gün kullanacakmış.cok değilmi bu kadar ilaç hocam
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119114
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 18:27
Size bulasmis olabilir, ona gore tedbirli olun.
Arkadasinizin solunum guclugu yoksa, ilac gerekmez. 
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı egtuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 20:08
Bu konuyla ilgili izninizle benim de danışmak istediğim bir konu var bugün iş çıkışı uzun bir aradan sonra ilk defa servis kullandım yaklaşık 15 dk bir yolculuk yaptım ben de pamuk kumaş bir maske vardı tam inerken servisteki iki arkadaşın maskelerinin takılı olmadığını gördüm böyle bir ortamda bulaşma riski ne kadardır çok teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 20:30
Pamuk kumas maske hicbir ise yaramaz. Filtreli kagit maskelerden kullanin. Gorunum hosunuza gitmiyorsa, pamuklu maskenin icine takin.
EGER; o maskesiz sahislar virus sacma devresinde iseler, kesin almissinizdir. 
Yukarı Dön
egtuna Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 250
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı egtuna Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2021 Saat 21:11
Off hocam çok panikledim şu an normalde hep cerrahi maske takarım bugün bunu takacağım tuttu serviste herkes tek oturuyordu ben en öndeydim diğerleri arkadaydı ve hiç kimse konuşmadı ya da hapşıran vs yoktu sadece bir iki ufak boğaz temizleme öksürüğü gibi ses oldu zaten tam o anda gördüm maskesiz kişiyi eliyle ağzını kapatmıştı umarım kimse hasta değildir ve herhangi bir şey olmaz peki bir şey varsa ve bulaştıysa sizce kaç gün sonra çıkar belirti verir, çok teşekkür ederim 

Düzenleyen egtuna - 31 Mar 2021 Saat 21:48
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Nis 2021 Saat 02:35
7-10 gun icinde belli olur. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.