Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Covid-19 hastası
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Covid-19 hastası

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 870
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Covid-19 hastası
    Gönderim Zamanı: 24 Mar 2020 Saat 22:56
Hocam kuzenim ve kocası hasta oldular Hasekide yatış için yatak bekliyorlar tam 60 yaşındalar erkek olan astım ve coah hastası ama normalde çalışan biri, kusma ishal ve ateş göğüste ağrı varmış.Testler pozitif çıkmış .
Yapılanlar; balgam söktürücü ilaç(ama kötü yapmış dokunmuş) serum ve malesef malesef ateş düşürücü vermişler , inşallah sağsalim çıkarlar ,filimler çekilmiş 30 lu yaşlardaki oğlu ve kızıda pozitif ayaktalar .
Allahım yavrularımızı daima iyilerle karşılaştır .
Yukarı Dön
TubaKısa Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 335
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı TubaKısa Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 24 Mar 2020 Saat 23:41
Merhaba çok geçmiş olsun. Merakımı mazur görün 30 lu yaşlardaki hastalarda hastalık belirtileri var mı 
Yukarı Dön
Eyslyrt Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 390
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Eyslyrt Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2020 Saat 00:18
Çok gecmiş olsun, yurt dısı teması var mıydı acaba.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2020 Saat 03:20
Tedavi namina yapilacak bir sey yok..
Ancak solunum sikintisi varsa; Respirator bulunan hastaneye yatamasi uygun olur.
Hastanede, "Respirator" yoksa, bosuna yatmasinlar, eve gitsinler daha iyi.
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2020 Saat 07:49
Belirtileri grip gibi Haseki çalışanı olduğu için domuz gribi demişler test yapmamışlar anne baba hasta olunca dün akşam Hadeki Sultangaziye gidiyorlar orada kısa sürede çıkan test yokmuş ama akciğer filmi ve bulgularla tanı konulmuş. Onlar ayaktalar. Teşekkür ederim
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2020 Saat 08:20
Orjinalini yazan: Eyslyrt Eyslyrt Yazdı:

Çok gecmiş olsun, yurt dısı teması var mıydı acaba.
Yok değil kuzenim evde torun bakıyordu eşi işte çakışıyordu.
Teşekkür ederim.
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (1) Teşekkürler(1)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 25 Mar 2020 Saat 19:24
Hocam hastalardan anne baba Hasekide müşahade altında , solunum güçlüğü yok telden konuştum kırmızı alanda bekletiyorlarmış yatak boşalana kadar , yemek servisi yokmuş dışarıdan çorba götürülüyor babaya (astım ve coah olan) bazan serum veriliyormuş genç olana 14 günlük rapor verip evde karantınaya al demişler ilaç kullanıp kullanmadığını sordum ASİST vermişler balgamı söksün diye siz kullanmayın dediğinizi ilettim ama bakalım konuşurken bayağı öksürüyor
Hocam siz hariç ;Neden bilim kurulu ,hiçbir doktor ateşinizi düşürmeyin diyemiyor Prof.Dr. Mehmet Ceyhan dahil ?

Düzenleyen kıvanç - 26 Mar 2020 Saat 12:03
Yukarı Dön
kıvanç Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kıvanç Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Mar 2020 Saat 12:06
Orjinalini yazan: kıvanç kıvanç Yazdı:

Hocam hastalardan anne baba Hasekide müşahade altında , solunum güçlüğü yok telden konuştum kırmızı alanda bekletiyorlarmış yatak boşalana kadar , yemek servisi yokmuş dışarıdan çorba götürülüyor babaya (astım ve coah olan) bazan serum veriliyormuş genç olana 14 günlük rapor verip evde karantınaya al demişler ilaç kullanıp kullanmadığını sordum ASİST vermişler balgamı söksün diye siz kullanmayın dediğinizi ilettim ama bakalım konuşurken bayağı öksürüyor
Hocam siz hariç ;Neden bilim kurulu ,hiçbir doktor ateşinizi düşürmeyin diyemiyor Prof.Dr. Mehmet Ceyhan dahil ?

Hocam arada kalmış soruyu yeniledim çok teşekkürler.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.