|
Covid |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
Maviyesill
Üye
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Maviyesill
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Konu: CovidGönderim Zamanı: 01 May 2021 Saat 20:46 |
|
Hocam şu an koronavirüsün bütün belirtilerini taşıyorum, sormak istediğim kan sulandırıcı kullanmalımıyım ne kullanabilirim?bir de Dvit3 ampul almam gerek sanırım bi kaç ay önce ölçtüğümde 5 çıkmıştı,
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(1)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 01 May 2021 Saat 21:45 |
|
Hastaneye yatacak kadar agir hasta olursaniz kullanin..
Her Covid-19 hastasi, kullanacak diye bir sey YOK.
|
|
![]() |
|
bade
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 May 2021 Saat 11:03 |
|
İyi günler hocam, ben 34 yaşında bir bayanım. 28 Mart ta covıt testim pozitif çıktı. 11.gün şikayetlerim artınca (ateş ve öksürük) özel bir hastanede göğüs hastalıkları prof gittim. Tomografi sonucum her iki akciğerde sol akciğerde daha belirgin olmak üzere superiog segmentler ve bazal segmentler seviyesinde uzanın gösteren subplevral ağırlıklı ve bunun haricinde diğer bölgelerde küçük focuslar tarzında izlenen covıd19 pnomoni. Sol akciğerde belirgin bilateral covıd 19 pnomonisi. Yazıyor.
Doktorum sizi üç dört gün yatıralım, daha rahat toparlarsınız dedi.eşim de evde pozitif olduğu için ateşli olduğu için çocuğumuza bakan kimse olmadığı için yatış isteyemedim. Bunun üzerine Dr da evde kullanmam üzere prednol 16 mg kortizon verdi. İlk beş gün sabah akşam günde iki defa, ikinci beş gün günde bir tane, ilaç bitene kadar da günde yarım doz almamı istedi.
|
|
![]() |
|
bade
Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 May 2021 Saat 11:09 |
|
Ayrıca sizin söylediğiniz gibi covıd zatürresi için antibiyotik kullanmanın faydası olmadığını, sadece ikincil bir enfeksiyon olmaması için augmentin verdiğini söyledi. Coraspin de içmemi stedi.
Bu arada satürasyonym evde ölçüyorum ve baştan beri hep 98 99 oluyordu. Nefes darlığı sorunum yoktu. Prednolü içtiğim andan itibaren tüm şikayetlerim kesildi. Sanki birden iyileştim. Ama dört gün önce ilacım bitti ve birden halsizlik, kas ve kemik ağrılarım başladı. Ateşim normalde 35,7 dir. Ama ateşim de arttı 36,5 36,7 şeklinde seyrediyor. Ne yapmam gerekiyor acaba. Bu virüs peşimi bırakmıyor sanki yoksa fırsatçı bir enfeksiyon mu geldi bilmiyorum. Ya da zatürre iyileşmedi o yüzden mi şikayetlerim ilaç bitince başladı. Cevaplarsanız çok sevinirim.
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 02 May 2021 Saat 18:49 |
|
O "Tomografi" palavrasina keske kanmasa idiniz!
Zaturre olsa, solunum sayisi dakikada 60'in ustune cikardi. Ayrica, solunum sikintisi olurdu. Bu bulgular olmadikca, sakin Tomografilere inanmayin, hatta HIC cektirmeyin bile. Hicbir ilaci kullanmayin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|