Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Covid
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Covid

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 272
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Covid
    Gönderim Zamanı: 01 Oca 2022 Saat 23:24
Hocam merhaba 27 aralıkta eşimin covid testi pozitif çıktı. (Ama belirtiler 24ünde başlamıştı ilk başta grip diye düşündük) pozitif çıkınca kendini odaya karantinaya aldı. Fakat 31inde büyük oğlan(8yaşında) pozitif çıktı. Babasıyla aynı odada duruyorlar fakat çocuklar dinlemiyor, birbirlerinin yanına girip çıkıyorlar. Oğlumda karın ağrısı ile başladı hafif ateş+boğaz ve baş ağrısı yaptı.bugün küçükte (4yaş) karın ağrısı oldu +1kere istifra etti. (ondada başlıyor diye düşündüm) 
Benim test negatif çıktı. 3 doz biontech aşılarım tamam olduğu için karantinaya alınmadım,  27sinden itibaren 5 gün rapor aldım hem eşime bakmak  hem de iş yerindekilere risk oluşturmamak için işe gitmedim.

Aynı ev içinde bana bulaşmaması mümkün mü?
 Pazartesi işe gitmem gerek,risk oluşur mu? İzin mi alayım?
Çocuklara anneanne dede bakıyor, kaç gün sonunda tamamen negatif oluruz? Büyükler geleceği zaman yani Eşimin  karantinasının bittiği gün hepimiz test yaptıralım mı?

Kusura bakmayın, çok uzun oldu. 

Düzenleyen bucus - 01 Oca 2022 Saat 23:27
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120125
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Oca 2022 Saat 03:16
Ev ici, daima bulasma olur. 
Covid gibi "tasiyicilik" olan hastaliklarda, ASLA KARANTINA UYGULANAMAZ... 
Sirf milletin gazini almak icin, uygulaniyor. 
Yukarı Dön
cekirge Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 346
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı cekirge Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2022 Saat 08:42
Hocam "tasiyicilik olan" derken tam olarak ne demek istediniz, covid cok bulasici oldugundan kisinin kendisini izole etmesi iyi birsey degilmi cevreye bulastirmamasi icin?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2022 Saat 18:40
Hastada ilk arazlarin ortaya cikmasi ile, bulasiciligin baslamasi AYNI anda olan (Asya tipi Kolera gibi) hastaliklara;
Karantina uygulanir. Bu hastaliklarda, mikrop bulasan HERKES hasta olur.  
Hastalik arazlarinin baslamasindan gunler once bulastirmanin basladigi hastaliklarda (ParaKolera veya diger
adi ile "El-Tor Kolerasi" gibi) veya, mikrop sactiklari halde, hasta olmayanlarin oldugu durumlarda ( Griplerde, 
Tifo'da, Dizanteri'de, karantina  uygulanamaz. 
Ates oldugu surece, bulasicilik DEVAM eder. 
Sadece atesi olanlarin evde oturmalari faydali olabilir ki; zaten atesli kimseler sokakta dolasamazlar. 
Yukarı Dön
bucus Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 272
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı bucus Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2022 Saat 14:21
Hocam merhaba, eşim ve çocuklar covid pozitifti, ilk başlarda eşim ayrı durdu ama çocuklara geçince bir arada durmaya başladık.
Şu an onlar negatif,  bende belirtiler başladı ve test yaptırdım pozitif çıktı.  Benden onlara geçme ihtimali var mı? 
Teşekkürler 🙏 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 08 Oca 2022 Saat 18:59
Zaten; Covid(+) olanlara tekrar sizden NASIL Covid bulasabilir??? 
Rahat olun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.