Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - coxsaki virüsü
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumcoxsaki virüsü

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mslmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 52
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mslmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: coxsaki virüsü
    Gönderim Zamanı: 26 Tem 2014 Saat 20:27
İi günler hocam 10 gün önce ateşle başlayan ardından bademciklerinin beyazlaşmasının ardından dr. Götürdük tonsilit diyip antibiyotik yazdı bende ağzında pis koku ve dilinde herhangi birşey olmadığı için vermedim.ama hiç bşrşey ağzına sürmüyor ateş devsm ediyırdu.ertesi gün ağzında çok faxla yaralar çıkmıştı herpanjina ya benzettim bn sadece ağzında vardı.5 gün boyunca ateş devam etti.tekrar dr. Götürdük. Prendol tablet verdi kullanmadım.sadece tantum verde ağzına sıktım.dün artık hiç bişi yemediği için sabah uykudan zor uyandırdım.ağzına su bile sürmüyo.ateş düşürücü verirken bile ağzı kanıyo.dün akşam çok halsizleşince acile götürdük.acile götürdük. 20 kere deldiler yavruma susuzluktan damara giremediklerini sölediler. 2 şişe vitaminli serum yedi. Ordaki dr. Coxsaki virüsü olduğunu söledi.kendiliğinden zelecek dedi. Kötüleşirse üni. Hastanesine götürün dedi. Bugün kızım aynı ne yapmam gerek hocam?
Yukarı Dön
mslmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mslmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 26 Tem 2014 Saat 20:29
Buarada hocam bugün 11. Gün.
Yukarı Dön
mslmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mslmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2014 Saat 02:26
Hocam özür dileyerek 2. Bi soru sormak istiyorum.
Yine kızımın parmağı dolama oldu. Bactrban ve fucidin kullanıyoruz çok iltihaplı ve morardı. Tırnakta atacak gibi duruuor ne yapmamızı önerirsiniz?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117976
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 27 Tem 2014 Saat 19:52
Hayret... Virus diye bir mikrobun varligini ogrenmislermi??? Hele birde, "Coxsackie virusu" demeleri, buyuk bir asama!!
Evet, "Herpangina" geciriyor. Yaralarin uzerine; yemeklerden once:Dentinox jel, sonrasinda: Pyraldin sol. surmeniz agrisini biraz alir.
Parmaklar icin, aynen devam.
Yukarı Dön
mslmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mslmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2014 Saat 01:39
Hocam parmağına birde kara merhem sürsem olur mu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117976
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2014 Saat 18:05
"Kara merhem" HALA imal ediliyormu???? Antibiyotiklerin kesfinden beri dunyanin hicbir yerinde kullanilmiyor. Tabii, orasi Turkiye!!! Her turlu garabet mevcuttur.
Kara merhem denilien, "Ichtyol" Abse olusmasini saglamak icin eskiden kullanilirdi. Artik abseler Antibiyotiklerle yokedildiginden, bu kreme gerek yoktur. Kremi kullanirsaniz, Cerrahi mudahale gerekir, VEYA kendiliginden acilarak, kotu bir yara izi birakir.

Hayret bi sey!!!
Yukarı Dön
mslmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mslmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2014 Saat 23:20
Evet hocam var eczanelerde...
Yukarı Dön
mslmn Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mslmn Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 28 Tem 2014 Saat 23:46
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.