Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Testler & Tahliller & Teşhisler
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - CRP YÜKSEKLİĞİ
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumCRP YÜKSEKLİĞİ

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 356
Mesajın Direkt Linki Konu: CRP YÜKSEKLİĞİ
    Gönderim Zamanı: 11 Eyl 2010 Saat 21:19

İyi bayramlar hocam.

6 yaşındaki kızım bayramın birinci gününden beri 37.2-38.8 aralığında ateşli. İlk gün akşam hastaneye gittik. Muayenede bir soruna rastlamadı doktor. İdrar tahlili normal çıktı. Ateş düşürücü verdi sadece. Ateş düşürücüyü ağrısının çok olduğunu söylediği zamanlar verdim. Ama 5-6 saat sonra ateşi tekrar çıktı. Bu gün hafif bir öksürük başlayınca tekrar götürdük. Kan tahlili istedi. Sizden öğrendiğim için öncelikle WBC değerine baktım.
                                              Sonuç                      Birim                  Referans Aralığı

WBC-Akyuvarlar                      4.41                         Bin/ul                     4.86-13.18
CRP, KANTİTATİF                    48.68                        Mg/L                          (5

Acildeki doktor viral bir enfeksiyon olduğunu, boğazlarınında bayramın ilk gününe göre biraz kızarık olduğunu (aynı doktor nöbetçiydi) söyledi ve Agum.. yazdı.

WBC düşük veya normalse antibiyotik gereksiz diye öğrendim sizden. Ama öksürüğünün artması ateşinin sürekli yükselmesi ile de tereddüte düştüm. Bu arada her ihtimale karşı bal-limon karışımı içirmeye başladım. Antibiyotik vermelimiyim ? Ateşi daha ne kadar sürer ?

Şimdiden çok teşekkürler..
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117198
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 12:04
Viral olduğu doğru, ama bizim memelekette aileler illede antibiyotik istediklerinden, böyla lafı uzatmak istemeyen doktorlar, herkeze antibiyotiği dayıyorlar. Kullanmanız gerekmiyor. Gripal enfeksiyon tedavisi uygulayın.Eski maillere bakın..
Yukarı Dön
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Eyl 2010 Saat 19:24
Teşekkürler hocam.

Bu gün 5. gün ve 5 ya da 6 saatte bir ateşi 38.5 - 39.8 aralığında değişiyor.. Bu ateş kaç gün devam eder ? Ben artık oldukça telaşlanmaya başladım Unhappy

Ateş dışında öksürüğü çok arttı. Bu gün hastaneye götürdüm, akciğerde sorun yok, öksürüğü boğazdan geliyor dedi. Burun akıntısı vs. gibi durumlar ise hiç yok. Sadece ateş ve çok fazla öksürük var.

Düzenleyen taneylul - 13 Eyl 2010 Saat 19:26
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 13:51
4-5  gün ateşi olacak, merak etmeyin, öksürük de 1-2 hafta sürer.
Yukarı Dön
taneylul Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eyl 2010 Saat 15:01
Sağolun hocam, telaşlanmamaya çabalıyorum ama bu gün 6. günümüz ve biraz önce ateşi 38.8 oldu, çok halsizleşince cal.. verdim, yarım saat sonra ateşi düşeceğine 39.5 oldu.. Eklem yerlerine soğuk pamuklar koyarak 37.9'a düşürebildim.. Kızımın ateşi daha önce hiç bu kadar uzun sürmemişti. Genelde 3. gün düşerdi. Korkmaya başladım hocam CryCry

Düzenleyen taneylul - 14 Eyl 2010 Saat 15:02
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Eyl 2010 Saat 11:55
WBC 4.41 olan bir çocukta korkmak için bir sebep yoktur.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.