Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dekort
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdekort

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 14
Mesajın Direkt Linki Konu: dekort
    Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 22:56
hocam  merhaba,1  haftadır  krupla  uğraşıyoruz  ve  hergün  yazılarınızı  okuyorum,5  yaşında  bir  oğlum  var geçen  yıl  kreşe  başladı  ve    krupta öyle  başladı  bu  sene  ilk  yakalanışımızdı.Krupta  dekort  tedavisini  ilk  sizi  okuyarak  öğrendim.direndik  başta  kortizon  diye  ama  artık  boğazı  yırtılmaya  başlayınca  ve  2  öksürük  arası  5  dk.dan  daha  az  sürüyor  olunca  dekorta  karar  verdik  ama tablet  aldık   iğne  yaptırmaya  kıyamadık, birazda  korktuk.siz  yarımm amp.  dekort tavsiye  ediyo  olunca  4mg. a  denk  gelecek  şekilde  6x0.75 mg ı 24  saatte  içirdik. ve  gerçekten  etkisi  oldu  bugün  artık çok çk  azaldı.sorum  şu  midesine  çok  zarar  vermişmidir?  birde  okuduğum   başka  yazılarda  dekort  yavaş  yavaş  doz  azaltarak  kesilmeli  diyor  öyle  mi  yapmalıyız?  bir de göz  çevresi  hafif  morardı  uyku hali  halsizlik  oldu  bayağı    bunlar  önemli  mi? şimdiden  teşekkürler..

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120566
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2013 Saat 23:26
Kruptaki, sikintili, oksuruklu donem; sadece 3 gece surer..Agizdan verilen Decort (Deltacortril)tesir eden kadar, bu oksuruklu devre zaten gecer. Hic vermeseniz daha iyi idi... Hemen kesin,2-3 gunluk kullanimlarda, tedrici kesilmesine gerek yoktur. O, 2-3 ay kullananlarda. Diger sorduklariniz, onemli degil, hastalikla ilgili.    
Yukarı Dön
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 22:02
hocam  vakit  ayırdığınız  için  teşkkürler. öksürüğümüz  bayağı   hafifledi.  başka  bir  konuda  fikrinizi  almak istiyorum.krupta  tek  çare    dekort   ve  soğuk  buhar  diye  okudum  bazı  yerlerde,acil  servislerde  de  başvurulan  bir  yol.eve  nebuliztör  alsak  faydasını  görürmüyüz  işimizi  kolaylaştırır   mı?saygılar

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Ara 2013 Saat 23:14
Hicbir faydasi olmaz... Decort yapilamiyorsa, SOGUK HAVA en iyisidir. Acarsin, pencereyi, al sana mis gibi 'nebulazitor', hemde beles...
Yukarı Dön
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 07:00
hocam şimdi  biz  bu  1  haftalık  krup sürecinde  2  kez  hemogram  yaptık  oğluma.ilkinde  wbc  5.5  idi  ama  ateş  39  die  zinnat  süsp.  başladık  2x1.zinnatın  4..gününde  yeni  bir  hemog.  baktık.  wbc  3.3  e  düşmüş  bu durum  direk  zinnatla  mı  alakalı   yoksa  hematolojik  bir  durumdan  endişelenip  testi  bugünlerde  tekrarlamalı   ve  hematolog  yardımı  almalı  mıyız?
birde  oğlmun  Ige si  (total)  327  çıktı.  allerji  polk.  başvurup  bunu  detaylandırmalı  mıyız?  krup  döneminde  antihistaminikleren  yardım  almalı mıyız?    teşekkürler.
Yukarı Dön
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 16:14
hocam  tekrar  merhabalar  bugün  çocuk  hekimine  muayeneye  gitik.geniz  akıntısı olduğu  için  bize  sf içine  streptomisin  koyularak  hazırlanan  bir  damla  yazdı.  burun  damlası.  birde  antibeksin  şurup   onu   almadım  ama  damlayı  ecz.de  yaptırıp  eve  gelip  kullandım.ne  diyosunuz?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Ara 2013 Saat 19:09
1- WBC dusuklugu, gereksiz yere verilen, Zinnat'tan dolayi degil, Grip viruslerinin, kemik iligine, baski yapmalari sonucu olan bir durumdur. Hematolojik bir durum yok, sadece cahil, aptal bir doktor var..
2- SAKIN o yapma damlayi kullanmayin... Son derecede APTALCA bir dusunce ile yapilan bir uygulamadir.
- Viruslere; streptomisin etkili degildir..
- Streptomisin ve penisilin gibi ilaclarin ciltten, burundan, kullanilmalari ile IgE mekanizmalari uyarilir, sahista kisa surede bu ilaca karsi allerji gelisir. Boyle bir uygulamaya maruz kalan bir sahisa, hayatinin bir doneminde bu ilacin ignesi yapildiginda, aniden gelisen "Anaflaksik reaksiyon " ile, sahis OLUR....
BUNU VEREN, RESMEN; GERI ZEKALININ BIRI..
3- Krup'ta Antihistaminiklerin hicbir kullanim alani yoktur..   

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 Ara 2013 Saat 19:12
Yukarı Dön
laborant Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 03 Oca 2014 Saat 18:18
hocam  tekrar  merhaba  tam  azalıyor derken  yeniden  yeniden  artıyor  öksürüğümüz,  10  günü  geçti  fakat  şuanda   krup  tarzı  değil  gıcık  tarzı  bir  öksürük  sanırımm geniz  akıntısı  tetikliyor.sabah  ve  öğlen  uykudan  kalkarken  başlıyor  ve  uzun  süre  devam  ediyor.ılık  ballı  limon  ve  bol  su  içiriyorum.antibiyotiksiz  geçiremiyecek miyiz  acaba  hocam  çok  moralim bozuluyor..2  haftadır  okula  gitmiyor.  koşunca  zıplayınca  çok  konuşunca  (yüksek  sesle)  daha  da  artıyor.alerjik  astımdan  şüphelenmeli  miyim?cevabınızı  merakla  bekliyorum
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123 4>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.