Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir eksikliği anemisi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

demir eksikliği anemisi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mevsimrüzgarı Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 381
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: demir eksikliği anemisi
    Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 15:40
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 15:43
demir 49 ferritin 5  d vitamini 19 cikmis topluca yükleyemedim. dusuk olan degerlerime gore ferinjeckt 4 kutu yazilmis kullanmalimiyim..

Düzenleyen mevsimrüzgarı - 01 Şub 2018 Saat 16:01
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117482
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 20:04
HGB:12g/dL'nin altinda ise kullanin..  Gerisi  sacmalik....
Eski konulari okuyun..   
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Şub 2018 Saat 22:34
hocam 32 yasindayim.kendimi bildim bileli anemi var zaten etle cok aram yok bu kez 9.9 cikmis onceden kalan oroferon tabletler var d vitamini ve bu tabletleri kullansam diger ilacin yerine gecer mi faydasini gorur muyum
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 02 Şub 2018 Saat 03:25
Faydasi olur...   
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2018 Saat 21:30
hocam bu ayin 8inde doktorun soyledigi sekilde 2 ferinject ve avil 250 lik seruma ilave edilip damardan verildi. 24 saat sonra grip olacakmis gibi eklem agrisi ates bitkinlik basladi 1 gun boyunca devam etti 2 gun icinde tamamen yan etkiler kayboldu. 1 hafta sonra yine 3. doz 100 luk seruma avil ile birlikte damardan verildi.  bu kez daha agir atlattim. bakiyorum ilk etaptakiler birebir yan etkilerle uyusuyor cenede karincalanma uyusma da olmuştu.  bu kez grip oldum orta kulak iltihabı oldum sinüzit oldum. ikinci sefersen sonra yasadiklarimi acaba demir tetiklemis olabilir mi? son dozu yaptirip yaptirmamakta kararsizim ne yapmaliyim

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Şub 2018 Saat 22:27
Demir elementi;   butun mikroplar icin, "Buyume hormonu dur"... Farkinda olmadiginiz hafif bir enfeksiyon
bile, Demir verildiginde, agir hastalik halini alir..  
Igne seklinde verilen Demir; son derecede allerjendir.. 
HGB:12g/dL'nin altinda ise, agizdan demir ilaci alin.. AMA; hakikaten demir eksikligi anemisi varsa!!!
Turk doktorlarinin  her anemiyi "Demir Eksikligi anemisi" gibi zannetme ozellikleri vardir. 
Hemoglobin Elektroforezi yapilmasi iyi olur. 

Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı mevsimrüzgarı Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Şub 2018 Saat 06:56
evdeki ilaclarimi kullandim ama halsizlikten kurtulamadim. uykudan basimi kaldiramaz oldum surekli uyumak istiyorum her yerim agriyor gozlerimi acamiyordum. 1 haftanin sonunda gittim iyi gelir dusuncesiyle.. halsizligim gecti eskisi gibi degilim ama anlasilan gribi ttikledi.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.