Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Demir ilacı
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDemir ilacı

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
Tuccc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 35
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuccc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Demir ilacı
    Gönderim Zamanı: 13 Tem 2015 Saat 23:15
Hocam merhaba.oğlum 5 aylık oldu 68 cm boyu 7900 g kilosu.geçen ay kontrolde Dr Demir ilacı verdi ama paraben içerdiği için vermek istemedim.dr kesinlikle vermemi söyledi.memlekete geldim bu ay ki kontrolde başka Dr eğer anne sütü alıyorsa kansızlık olmaz siz tahlil yaptırın sizde varsa Demir eksikliği siz kullanın bebeğe gerek yok dedi.sizin yazılarınızı Aradım ama bulamadım.sizce ne yapmalıyım.bazen bacaklarında kollarında kızarıklık oluyor Çevremdekiler kansızlıktan olacağını Söylüyorlar.şimdiden teşekkürler
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120214
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2015 Saat 10:15
Sakin, kesinlikle Demir ilaci vermeyin.. Cira gibi yanarsiniz. demir elementi, butun mikroplar icin, elzem bir element oldugundan, bilhassa hastalik suresine denk gelirse, butun hastaliklari merasimli gecer. Sahtekarlar tarafindan kasten veriliyor..
Basta saglik Bakanligi olmak uzere bu aptallar, yeni doganda, HGB:16g/dl iken, 6 ayda HGB:10g/dl olmasini anlaytamazlar, anemi sanirlar.. Aptal olduklari icinde, bir kitap okuyup bu konuyu ogrenemezler. Tabii, biraz da islerine geliyor, cocuk en basit hastaliklarda bile doktora gitmek zorunda kaliyor.
Demir ilaci; sadece "Demir Eksikligi Anemisinde" kullanilir.. Aptallar, her anemiyi, Demir eksikligi zannediyorlar..Losemi, Orak Hucreli anemi, Akdeniz anemisi, gibi hastaliklari bu zeka ozurluler bimezler..Bunlara da Demir iloaci verirler.
Yukarı Dön
Tuccc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuccc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2015 Saat 20:53
Çok Sağolun Dr bey sağlık Ocağında ferro sanol vermişti 4. Aydan sonra kesin başlayın diye onu da hiç vermedim demek ki doğru Yoldayım
Yukarı Dön
Tuccc Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Tuccc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Tem 2015 Saat 21:05
Hocam bir de bayramda tatile gideceğiz Bebiş denize havuza girebilir mi Dr havuz olmaz ama deniz olur diyor.malum 3 ay önce bronşiolit diye kandırılıp ventolin vermiştik yavruma.o yüzden çok Tedirginim her şeyden.şimdi çok az öksürüğü var burnunu temizliyorum kuru çıkıyor burnu da.deniZin faydası olur mu
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2015 Saat 09:08
Eger, tatile, bir "tatil koyune" gidecekseniz, oradki yabanci ailelere bir bakin bakalim, rahatca havuza-denize giriyorlarmi? Onlardaki doktorlar, bizimkiler gibi "saban" degillerdir..Rahatca, havuza sokabilirsiniz.. Burnuna, denizin cok faydasi olur.
Bu konu ile ilgili yazdiklarimi okuyun.
Yukarı Dön
antipc Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 289
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı antipc Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 Tem 2015 Saat 16:51
Demir ilacını sağlık ocağından bana da verdiler, 4. aydan sonra mutlaka kullan dediler, bakanlık veriyormuş, doktorumuza da sordum zararı yok ver dedi! Ben de kan değerlerine bakılmadan nasıl veriliyor diye anlam verememiştim. Kontrollere, sağlık ocaklarına gitmekten çekinir-korkar oldum!!! 

Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 Tem 2015 Saat 11:25
Korkun!! Zira artik, buralarda; resmen korkulacak doktorlar var..
Dusunebiliyormusunuz, Saglik ocaklarindaki hemsireler; sirf kendi eli bos doktorlarina is ciksin diye, asi icin her gelen bebegin annesine; "cocugun, bingildagi ufak veya buyuk" diyerek korkutuyorlar.
Sakin, onlarin dedigi hic bir seye inanip, fazladan cocugunuza bir islem yaptirmayin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.