Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demir ilacını kullanmalımıyız
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemir ilacını kullanmalımıyız

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
dasti25 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Konu: demir ilacını kullanmalımıyız
    Gönderim Zamanı: 04 Oca 2011 Saat 22:20
merhaba.bebeğim 11.5 aylık şuana kadar hiç demir ilacı kullanmadık fakat doktorumuzu değiştirince yeni doktorumuz kan değerine baktı 12.5 çıktı.kanı iyi fakat demir deposu 73 görünüyor biz 80nin altında olsun istemiyoruz o yüzden 1 ay günde sabah akşam 11 damla ferrum verdi.kullanmalımıyım?
ve yine aynı doktor bebeğin bıngıldağı çok açık olduğundan 2 tane d3 ampül ve kalsiyum toz verdi. teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120566
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 11:38
1- Çocuğunuzda kansızlık yok, böyle atmasyon bilgi olmaz... Normal demir değeri, 22-184µg/dl dir.Yok, Ferritinden bahsediyorsa, bu yaş grubu için 7-140ng/ml. dir. Bunlarda zaten normal olduğunu gösteriyor.. Anlaşılan o ki, çocuğunuz ağzı ile kuş tutsa o demir ilacını verecekler...
2-Bıngıldak ile şarlatanlar uğraşır, Dvit ile bıngıldak kapatılma tedavisi diye bir şey yoktur... D vit zehirlenmesinde erken kapanabiliyor o başka bir husus.. O iğneleri gereksiz yere, veya böyle saçma sapan nedenlerle verirseniz, çocuğunuzda Dvit. zehirlenmesine yol açabilirsiniz... Bu ampulleri Raşitizm dediğimiz Dvit eksikliğinde veriyoruz..  
Yukarı Dön
dasti25 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 5
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 12:07
çok teşekkürler zaten ben de kullanma taraftarı değildim.of bu doktorlar neden hep böyle birbirinden bağımsız. o Dvit ampüllleri vermesinin bir nedeni de bebeğimi muayene ederken iyi gelişmiş boyu uzun bir bebek bakalım kemik gelişimi bu büyümeyi yakalayabilmiş mi dedi.ayrıca el bileği kalınmış o yüzden bu kemik eksikliği belirtisi olabilir diye el bileği filmi çektirdi ve sonuca göre hem bıngıldak hem de kemik gelişimi için verdi o ampülleri.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Oca 2011 Saat 12:49
Keşke imkan olsada şu filmleri bir görse idim.. Dediğim gibi, "Raşitizm" tesbit ettiğimde veriyorum..
Yukarı Dön
beria Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Puanlar: 706
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 10:05

kafam yine allak bullak...:( gerçi olan oldu da...

bebeğim 1 aylıkken, devit-3 başladık, anne sütünde gram d vitamini yok diye, ilerde raşitizm olmasın diye, bir süre sonra da hiç bir değere baktırmadan ferrum başladık, günde damla/kilo oranında n'aptık peki biz yanlış mı oldu...
takiben iki sorum daha var izninizle;
- ferrum diş çürütür mü, 'verme dişlerini çürütüyor' diye ağızdan ağıza dolaşan bir gürültü var...
- şu d vitamini zehirlenmesini biraz açar mısınız, bizim çocuğun bıngıldağı da erken kapandı zira...
saygılar sunuyorum...
dasti25 alakalı diye konuna yazdım, hoşgörünle...

hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 10:55
dr.bey merhaba

bendende benzer bir soru ama oğlumun durumu biraz farklı olduğu için ayrıca sormak istedim .oğluma 6 aylıkken dr.umuz tahlil yapmadan demir damlası verdiği için ben sizinde önerinizle demir vermedim belki bir kaç kez o kadar 1 yaş kontrolunde kan sayımı yapıldı kan değeri 11 cıvarıydı net hatırlamıyorum tahlil şu an yanımda değil dr.umuz sınırda dedi ve bize demir yazdı ama biz yine kullanamadık çünkü oğluma verecek olsam kusuyordu

o zaman demir doposunada bakılamadı çünkü kan alımında sorun yaşadık defalarca iğneyi batırıdığı halde kanı bir türlü alamadı acemi hemşire Angryve bizde o gün olayı baş hekim hatta hastane sahibine kadar taşıdık vs.vs. Sırf bu yüzdendirki eşimde kan aldırmak istemiyor çok gerekli olmadıkça

sizce tahlil yaptırmadan en azından 1 şişe tüketmelimiyim zararı olur mu..tahlil şartmı

teşekkür ederim

Düzenleyen Ayşen - 06 Oca 2011 Saat 22:52
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Oca 2011 Saat 12:56
1- Önce benim, "Yeni doğanın kan değerleri" makalemi okuyun. Bu yaş grubunda, Hgb değeri 9.5g/dl nin altında değil ise, kesinlikle, demir, demir bağlama ve  Ferritin gibi tahlillerle uğraşmayın..
2- Ferrum diş çürütmez, ama leke yapar.
3- D vitamini C vitamini gibi idrarla atılmadığı için biriken bir vitamindir. Ancak tecrübeli bir hekim Dvit3 AMPUL  verebilir.
4- Pekmez kan yapmaz, Baklagillerden demir alabilmek için hergün ve 100-200 grama yakın miktarlarda almanız gerekir. Zor iş...

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 06 Oca 2011 Saat 13:28
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.