Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - demır
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdemır

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Konu: demır
    Gönderim Zamanı: 05 Mar 2012 Saat 14:00
hocam,kızım su an kulakla ılgılı bır problem ıcın antıbıyotık kullanıyor ama 5 gunu gectı antıbıyotıgı alalı,hala da kullanıyoruz ateşlenme olmuyor,bu surede demır vermemın bı sakıncası olur mu?daha once sıze danısmıstım serbest demır mıkropları buyutur demıstınız o yuzden krese devam ederken veremıyorum,yüzü bembeyaz oldu,hemen yoruluyor,kreste de yemekleri tam yemıyor.antıbıyotıkle farklı bı etkılseımı olmaz degıl mı?verecek olursam antıbıyotıkle demır arasında ne kadar sure olmalı? 38ay 14 kılo

hocam başka bir anneye yazdıgınız cevabı okuduktan sonra bır sorumu daha yazmak ıstedım,kızım gecen gunlerde boğazı agrudıgını soylemıstı,doktora gıttık,ama ben beta olup olmadıgını anlamak ıstedıgım ıcın kultur ıstedım,ben antıbıyotık yazacaktım dedı,sız boyle ıstıyorsanız yazmıyorum dedı. ertesı gun beta temız cıktı,ama kızım gece sabaha kadar kulak agrısından duramadı agladı sureklı,agrıyor dıye,sabaha karsı gıttık doktor hafıf kızarıklık var kulakta dedı ve antıbıyotık verdı.kullandık mecburen,ama burnu da tıkalı degıldı.antıbıyotıkten ıkı gun sonra agrıdıgını soyledıgı kulakta bayagı bır kır cıkmıstı,bu gercekten bı enfeksıyon olduguna mı ısarettır?ben bos yere mı verdım antıbıyotıgı bılemedım?ıllıadın ıse yarar mıydı?

Düzenleyen mrb - 05 Mar 2012 Saat 14:11
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119610
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Mar 2012 Saat 18:28
Antibiyotik ile Demir arasinda bir sure yok, sure vucutta mikrop varken Demir vememeniz.Bu yasta Streptokok son derecede nadirdir. Zaten "StrepA testi" de negatif cikmis. Kulak agrilari daima virutik enfeksiyonlardan sonra gorulur. Onlar da antibiyotiklerle iyilesmez. Eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
mrb Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 205
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 12:47
evet,kendi doktorumuzda sizin söylediğinizi soyledı,ateşi 40 olmustu ama o muhtemelen virütik,antıbıyotık verme (bır ay once beta pozıtıf cıkmıstı bu nedenle) beta testı yaptır dedı,ıyı kı yaptırmısım beta negatıf cıktı. fakat hocam bu vırutık doneminde burnu tıkandıgı ıcın fılan mı kulagında antıbıyotık gerektırecek bır enfeksıyon oldu bunu anlamak ıstedım?yani vırusle savastıgı donemde burnu akıyordu,bu burun akıntısı mı neden oldu,kulakta uyutmayacak kadar sıddetlı agrı orada gercekten antıbıyotık ıhtıyacı doğuracak bı probleme mı neden oldu?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 119610
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2012 Saat 21:30
Yazilarimi okumamissiniz. "-burnu tıkandıgı ıcın fılan mı kulagında antıbıyotık gerektırecek bır enfeksıyon oldu-" Hayir, gribin yaptigi 'odem' sonucu Oztaki borusu kapaninca , orta kulak boslugunun duvarlarini nemli tutmaya yarayan sivi akamayip icinde biriktigi ve zara basinc yaptigi icin agri oluyor. Uc kurusluk Iliadin ped damlayi burun deliklerine damlattiginizda, bu odem cozuluyor ve agri geciyor. Baska ilaclara gerek olmuyor. Bu tabii, ucuz tedavi oldugundan bizim doktorlar sevmezler.  
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.