Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dengeli beslenme
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdengeli beslenme

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 114
Mesajın Direkt Linki Konu: dengeli beslenme
    Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 23:02
 merhaba hocam benim sorum oğlumun yedikleri ile değil dengeli beslenmesi ile alakalı.oğlum
-sabah 7-8 gibi 150ml kadar br süt içiyor.sonra
9-10 gibi 1 yumurta [bazan haşlanmış,bazen tereyağında yada rafadan] 2 dilim domates,1 kibrit kutusu kadar peynir 2 tatlı kaşığı kusburnu,ayva,elma,erik yada vişşe reçeli.1 dilim ekmek bazen patates kızartıyorum yada haşlıyorum çok nadirde olsa.zeytin yemiyor bende zeytin ezmesi veriyorum.
-öğlen:akşam yemeğimizi öğlenden yapıyorum. etli dolma, pirinç pilavı,sebzeli mercimek çobası,sebzeli bulgur pilavı, patates yemeği yani ne varsa ondan yer bazen ton balıklı makarna balık..köfte  bol bol yeşil mercimek çorbası vs.
-ara öğün: muhakkak 1 kase yogurt yanında ya kek ya meyve ya 1 dilim börek ya cacık işte 5 çayı yapıyorum onaSmile
-akşam öğlen yediğinden yiyor( bu arada porsiyonlar fazla fazla)ve 1 dilim ekmekle ve muhakkak çorba varsa yanında yemek te yiyor 2 çeşit yani öğünleri.)
Yukarı Dön
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 23:29
hocam sorum şu oğlum sabah akşam aynı şeyleri yiyorya bu dengeli beslenme açısından doğrumu bazen arada aynı yemeği 3.öğünde bile yediriyorum çok işim varsa yemek yapamaıysam öğlene.birde yemeklere tadı tuzu yerinde olsun diye ister istemez baharatlar koyuyorum kırmızı pul biber kekik nane karabiberkimyon tuz.tuzu abartmamaya çalışıyorum. bu baharatlar bi zarar verir mi komşum midesinide böbreklerini de mahfedersin dedi ama o severek yiyor.birde benim midem de heliko bakteri çıktı.doktorumuz çok önemsemedi bulaşmış olabilir ama yapıcak bişey yok klinik göstermedi ise tedavi gerektirmez dedi.böyle mikroplar bulaşır ama her bünyede hastalık yapmaz dedi bulaşır öle kalır.sende takma dünyada bir sürü bulaşıcı hastalık var birinden biri bulaşıcak olmasın diyorsan bebeğini bi cam fanusa koy dedi.eğer kilinik gösterirse tadavi edilir bunun için teste tahlile gerek yok  boşuna masraf ve eziyet dedi sen dikkatli ol takip et varsa bile bişey çok ilerki yaşlarda ortaya çıkar yada çıkmaz dedi.siz ce doktorun dedikleri doğrumu evham yapmamayım mı ben tedavi gördüm ama geçmedi 2.aşamaya geçicem.
Yukarı Dön
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Eyl 2010 Saat 23:34
hocam çok özür dilerim unutmuşum oğlum 16,5 aylık 80cm 10.800gr.48 cm boy.birde bu heliko bakteri oğluma bulaştı ise şimdiden anlayacağım görsel bir belirti verir miçok teşekkür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 12:32
1- Beslenmesi, gayet iyi, sadece süt miktarı; 500ml.nin altında olmaması için günde 1 öğün yemek yemesi yeterlidir.
2- Baharat ve tuz bir zarar vermez, devam...
3- Eğer sizde "Helicobacter "şüphe edildi ise, mutlaka "Üre NefesTesti" nin yapılması gerekir. Amerikan Hastanesinde yapılıyor, ayrıcada çok basit, sadece balona üflüyorsunuz. Test 10 dak. değerlendirmesi ile birlikte tamamı 20 dakikada biten bir test. Gerisini ondan sonra konuşuruz..
4- Gelişmesi yaşına uygun.  
Yukarı Dön
lusnika Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 12:56
hocam teşk ederim cevabınız için.oğlum geçe sabaha kadar zaten yarım kilo süt bitiriyor yani akşam 9 la sabah 7 arası en az 400ml süt bitiriyoruz.bu çoğu zaman 500 ml oluyor zaten hergün bir kasede yoğurdumuz var bu bazan 2-3 bile olabiliyor yoğurdu çok seviyorr çünkü.onun dışında yedikleri o yazdıklarım dı.birde ben de heliko bakteri çıktı endoşkopi oldum teşhis konuldu.şu an tedavi görüyorum 2. aşamadayım.ben oğluma bulaşıp bulaşmadığı konusunda endişeliyim doktor oğlum için demişti teste falan gerek yok diye olabilir olduysada klinik vermiyor şuan teste falan gerek yok demişti.yani önemsememişti.o dediğiniz testi oğluma yaptırabilirmiyim eğer bulaştıysada doktorun dediği gibi önemsiz mi yani herbünyede  özellikle bebeklerde hastalık yapmaz mı.bu kadar abartma dedi ama yine de aklım hep orda yani ya bişi olursa oğluma diye.şimiden teşekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 120797
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Eki 2010 Saat 14:32
Şüphelendiğinizde, testi yaptırın.. Yada o doktorun böyle boş-boş konuşmaması gerekirdi.. Lafmı yani, hastalık var, ama tedavi gerekmez.. Araz olmadan hastalık teşhis ediyor muhterem...Ya kuyuya taş atmasın, yada attı ise, o taşı kuyudan çıkarsın. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 01 Eki 2010 Saat 14:33
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2026 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.