Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > İlaçlar
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Deposilin sonrasi ellerde soyulma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDeposilin sonrasi ellerde soyulma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
esra_kocabiyik Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 524
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Deposilin sonrasi ellerde soyulma
    Gönderim Zamanı: 14 May 2016 Saat 12:44
Hocam merhaba..
Öncelikle başınız sagolsun.. Mekanı cennet olsun inşallah...

Allah sabirlar versin

Hocam 2.5 yasi daki oglum 15 gün kadar önce kızıl oldu.. Iki gün suren ateş ağızda çok pis bi koku dilde cok az olan bi cilek görünümü ve ardından kasıklarda başlayan sırt ve karın ardından eklem içleri ne yayilan minik ve birleşen kırmızı döküntüler güneş yanığı gibi oldu.. Deposilin 633 aradim bulamadim fakültede varmis oraya goturdum.. Orada da kızıl dediler ve hemen deposilin 633 yaptilar.. 
Durumu ertesi gun duzeldi..
Ancak bir haftadir parmak uçları soyuluyor.. Acimaya başladı.. Ilacla alakali mi bilmiyorum ama onerebileceginiz bisey varmi?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120693
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 May 2016 Saat 18:47
Ilacla alakali degil...
Tedavi gecikmis, Streptokoklarin; "Dermolisin" denilen toksini etkisini gostermis..
Onemli bir sey degil.. Bir zarari olmaz. Deri erken soyuldigu icin, biraz hassasiyet olabilir, deri
kalinlasinca, oda gecer.
Goruyorsunuz degilmi; uc kagitci Proflar vak-ti zamaninda, Deposilin6-3-3 aleyhinde nasilda atip
tutuyorlardi!!!  Streptokok enfeksiyonlarinda; En kesin, En kolay ve En ucuz tedavi yontemidir.
Bazi Proflarin, halka uc kurusluk faydasi olacak tedavileri onlemek icin,  yapmayacaklari rezillikler yoktur.
Bu Prof.lari unutmayin...
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 15 May 2016 Saat 20:50
Evet hocam tedavi gecikti.. Şöyle ki.. Oglum koşarken düştü dişi ile alt dudak içini patlatti.. Buzla filan kanamayi durdurduk.. Daha sonra size ulasamayinca eski yazilara baktim ve piraldyn solüsyon sürdüm. Ertesi gu. Ateşlendi dudagi acimaya başladı.. Ben de ateşi abse yaptığından filandır sanıp ustelemedim.. Eczaci bi arkadaşım dudak icine yara olan yere bactroban sürmemi söyledi. Cok az bactroban sürdüm.. Ertesi gün ates devam etti ve kasıkta döküntüler başladı..ağızda koku da vardı ama pas pek yoktu.. Döküntüler ayni gün karna ve sırta yayilip eklem i lerine yayıldı.. Acaba bactrobanin yan etkisimk diye düşünürken kızıl ihtimali geldi aklıma.. Strep a testini aradik bi türlü bulamadik.. Ertesi sabah döküntüler gecmeye baslamisti ama sizin eski yazilarinizdan birinde hastalik kendisi gecse bile deposilin yaptirin dediginizi okuyunca döküntüler gecmis olmasina ragmen fakulteye götürdüm.. Dr.lar dokuntulerin gectigini görünce dünkü halinin resmi varmı diye sordular..Allahtan resmini cekmistim de gosterince hemen kızıl evet dediler ve hemen deposilini yaptilar..
Bildigim kadarıyla beta ve kızıl 5-7 gun arası sürüyo ama bizimki atesli günü de sayatsak 3 gün sürdü..sebebi bactroban ve piraldyn olabilirmi.. Streptokoklar antibiyotikle hemen ölüyolarmis ya etken maddesi farkli olsa da bactroban da bi antibiyotik...bizim streptokoklar bactroban sayesinde ölmüş yada zayıflamış olabilirmi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 18:20
Bakin, yukarda anlattim... Hadise Streptokoklarin salgiladigi bir Toksin yuzunden. Bu toksin, deride
soyulmalara sebep oldu.
Dananin altinda buzagi aramanin bir manasi yok..
Yapilmasi gerekende yapilmis, bundan sonra yapilacak bir sey yok..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 16 May 2016 Saat 18:24
Yukarı Dön
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı esra_kocabiyik Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 16 May 2016 Saat 21:46
Haklisiniz hocam cok teşekkür ederim...
Yukarı Dön
unal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı unal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2016 Saat 11:27
Hocam aynı şeyleri bizde yaşadık. Deposilin 1.2 yapıldı ve ellerinde soyulmalar yaşadık. Şimdi ben oğluma bundan sonra strep A testi yaptırıcam dimi hocam. Yani kızıl döküntüsü her defasında olucak diye bir kural yok.Ateş, ağızda pis koku dilde pas olunca Strep A testi yaptırıcam. Strep A testi pozitif çıkarsa Deposelini 6.33 bulamazsak Deposilin 1.2 hepsi bukadar doğrumu hocam...
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 May 2016 Saat 17:33
1- KIZIL dokuntusu, hayat boyu bir defa olur. Zira, dokuntu yapan toksin, butun Streptokok turleri icin
ayni yapidadir..
2- Kizil geciren biri; bu Streptokok'a ve dokuntu toksinine  karsida bagisiklik kazanir. AMA, Kizil yapan
Streptokoklar 1 tane degildir, cok sayida Streptokok vardir. Kizil geciren birisi; baska bir Kizil yapan
Streptokok ile karsilarsa, Kizil dokuntusu olmaz ama, riskleri tamamen AYNI olan bogaz enfeksiyonu
gecirir ve hic Kizil gecirmemis birisine bu Streptokok'u bulastirirsa, o sahista Kizil gorulur.
3- Evet; Deposilin 6-3-3 bulamazsaniz, Deposilin1.2 yaptirin ama bu igne, etkisini 48 saat sonra
gosterecegi icin, igne yapildigi gun 3 gunluk bir antibiyotik baslayin.
Bu konu ile ilgili makale ve yazilarimi okuyun.

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 20 May 2016 Saat 17:59
Yukarı Dön
unal Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı unal Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 May 2016 Saat 16:10
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Hepsini ince ince okuyorum hocam.Smile
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.