Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - deposilin ve kafa karışıklığı.😱
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

deposilin ve kafa karışıklığı.😱

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sevde0603 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 26
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevde0603 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: deposilin ve kafa karışıklığı.😱
    Gönderim Zamanı: 31 May 2019 Saat 20:55
[ ] merhaba hocam 20 gün önce oğlumda ateşsiz sık sık öksürük başlamıştı ıhlamur,bal,limon yaparak bir kaç gün rahatlamasını bekledim 3 günün sonunda dr götürdüm boğazı kırmızı ama genel durumu vs iyi takip edelim dedi.aradan 2 gün geçti bir anda yüksek ateş halsizlik başladı kreşte de o hafta beta olan çocuklar var diye msj atmışlardı.agiz kokusu ve dilinin görüntüsü ve boğazı kötü diyerek dr antibiyotik başladı antibiyotik 2. dozdan sonra ateş bitti genel durumu düzeldi hatta kreşe de gitti.sonra antibiyotiğin 5.günü tekrar ateş başladı bu sefer kanda wbc oranı 18i geçmişti,ates ve mide bulantisi da vardi dr 5 günlük iesef iğne verdi ama tam doz değil 750 yaptırın dedi.neyse çok kafanızı şişirip kızdırmadan şuan ki duruma geleyim.iğne bittikten 1 hafta sonra yine ateş başladı ağız kokusu yok dilinde de öyle belirgin bir şey yok diyerek cold mix zencefil bal ihlamur yaptim ates düşürücü vermedim.bugün 2 gün bitti genel durumu çok halsiz ve normalinde hasta olsada az yemek yediği pek olmazdı iştah kaybı da var hem birde inanılmaz şeffaf burun akıntısı var dün 2 defa balgam çıkarttı böyle boğazına takılan geniz akıntısından rahatsız olup öksürdü öğürerek sonra avuç ici kadar balgam çıkarttı ama öyle rahatsız edici bir öksürük yok.doktorumuz yarından sonra bayram tatili nedeniyle olmayacağı için bugün bir kontrol ettirmek istedim şehir dışına da gideceğiz diye dr bugün baktığında boğazı baya bir kırmızı beta görüntüsü de var ağız kokusu var ve dili böyle beyaz ama öyle çilek görüntüsü değil.araya bayram tatili girecek kontrol edemeyeceği için deposilin vuralım 1 doz dedi ben bu ilacı sadece kendi çocukluğumdan hatırlıyorum.neyse kreşimiz fazla beta olan çocuk olduğu için kreşi erken bayram tatili yaparak temizlik için kapattı dr de şuan beta yine gündemde dedi. hızlı beta testi de herzaman zaten doğruyu yansıtmıyor böyle bayram arefesi çaresiz kaldım içimde yanlış yapıyorsun sesi eşliğinde iğneyi tek doz vurdurdum.tabi ki hala ateş devam ediyor çok halsiz sürekli uykulu bir hali var keyifsiz.atesi koltuk altından ölçüyorum çıkan sonuca dr 0.8 ekle demişti öyle yapınca genelde 39/39,8 arasında 40 geçmedi.
[ ] ben sizin yazılarınızı kaç gündür okuyorum geçmiş hatalarıma üzülüyorum ama hala yenemedigim bir endişe ve tereddütler ben çocuğunun iyi olmasını isterken ona zarar veren bir anne oldum gibi geliyor.
birde bugün bir arkadaşımdan pfapa diye bir ateşli sendrom duydum acaba 1 ay içerisin de ki bu dündü o mu diyede düşünmeden edemedim. ignede içime sıkıntı oldu ne güzel 5 gün bitene kadar bekleyecektim herkes baskı yapıyor neden çocuk yine hasta birde işin psikolojik boyutu.
svdtyln
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118001
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 May 2019 Saat 22:02
O kadar cok yanlis isler yapmissiniz ki!!!!  
1- Yasini yazmamissiniz..  Streptokok enfeksiyonlari genellikle; 10 yasindan sonra gorulmeye baslarlar.
Cok nadir istisnalari vardir.. Ilkel ulkelerde oldugu gibi, annenin kendi agzinda cignedigi lokmalari cocuga
 yedirmesi  veya bu gibi sik agiz-agiz temasi olmasi gibi durumlarda kucuk cocuklarda da gorulur.. 
2- Streptokok tedavisi; TEK DOZ (herhangi bir Penisilin) veya 1 olcek Ampisilin ile bile 12 saatte iyilesir.. 
3- Strep-A testi daima "Bogaz kulturunden" daha saglikli ve dogru sonuc verir..
EGER, doktor pust ise, "Bogaz Kulturunu" tercih eder, zira cok fazla yalanci (+)lik oldugu gibi, hastalik
 yapmayan ( A-Grubu olmayan)  Streptokoklarda urer. Halbuki; Strep-A Testi, SADECE:  A-Grubu, Beta
 Hemolitik Streptokoklari gosterir.
3- Aylik tedavi; 1 ay sure ile yeniden Streptokok alip da Antikorlari yukselmesi diye verilir.
4- Bu sebeple, Streptok enfeksiyonlarinda, oyle; yok 5 tane,  yok 10 tane, igne verilmez. Veren ya cahildir
ya da sahtekar.. Ilk gun 1 olcek Ampisilin verseniz bile tedavi biter.. Muhim olan, bundan sonraki 30 gun
 icinde yeniden Streptokok almamasidir.
Deposilin'in 2 cinsi var..
 A) Deposilin 6-3-3 : Strep-A Testi :(+) oldugunda 1 tane yapilir, hem; HEMEN tedavi baslar, hem 30 gun korur..
 B) Deposilin 1.2 : Romatizmal Kalp hastaligi veya Akut Glomerulonefrit gecirenlerde kullanilir. 

PFAPA'yi cok suistimal ediyorlar.. Bu konuda yazdiklarimi okuyun.. Son derecede nadir bir durumdur. 

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 31 May 2019 Saat 22:04
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevde0603 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2019 Saat 00:03
hocam 4 yaşında bugün yapılan deposilin 6'3'3
svdtyln
Yukarı Dön
Üye
Üye
Simge

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı sevde0603 Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2019 Saat 00:11
ayrıca vakit ayırıyor olmanız uzun uzun yazdığınız için çok teşekkür ederim . beta test olmadan o an iğneyi yaptırdığım içinde çok pişmanım umarım olumsuz bir yan etkisi olmaz.
bu kış o kadar çok üst üste hasta oldu ki ne zaman iyi oldu hatırlamıyorum 

svdtyln
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 118001
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 01 Haz 2019 Saat 01:50
Insan temasina bagli.. Kres/okul basladiginda, cok ellenip/sapur supur opuldugunde, evde okula giden
 abi/abla oldugunda,  bunlar olacaktir.. Iki seneniz (kisiniz) bu sekilde gececek. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.