Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Diş Çekimi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Diş Çekimi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Diş Çekimi
    Gönderim Zamanı: 21 Şub 2020 Saat 09:40
Sayın Hocam 9 yaşındaki kızımın 1. azı dişini bu yaz tatilinde dolgu yaptırdım. Aslında daha erken yapılması gereken bir dişti ama kızım yaptırmam dedi ve en son yedikleri dişin arasına girip rahatsız edince dolgu için çalıştığım üniversitenin diş hekimliği fakültesinde dolgusunu yaptırdım. aradan 2 ay geçti sakız çiğnerken dolgu düştü ve ben yeniden götürdüm tekrar dolgu yapıldı fakat yaklaşık bir 20 gün sonra dolgu tekrar düştü. Doktor dişin en son kısmı ve dolgu bu nedenle tutmuyor dedi ve 3. dolgu da yenilendi dikkat ediyorduk fakat 2 ay sonra bu dolguda düşünce yeniden götürdüm ve dişin filmine baktılar ve kökler zaten eerimiş ve biz buna dolgu yapamayız dişte enfekte var yaparsak yanagı şişer bu sorumluluğu alamayız diş çekilmesi gerek dediler. Çektirmezseniz bu sorumluluk size ait . Dişin içi boş yedikleri arasına giriyor ve çocuk rahatsız oluyor çektirmezsem ağrı yapacak ve biz uğraşacağız o zaman gelmişken enfekte ilerlemeden alttan gelen sağlan dişi etkilemesin diye 1. azı dişimizi çektirdik uyuşturarak çekildi. Kendime soruyorum o dişi o halde bıraksaydım illa sallanıp düşecekti kökleri az kalmıştı belkide kısa zamanda düşecekti kendiliğinden öyle dursa bir zararı olurmuydu ? İnsanın biran gözü korkuyor iltahaplanıp daha kötü sonuçlar olursa diye size danışmak istedim hocam doğru bir kararmıydı diye ? Dolgu tutmayan oyuk bir dişi ağızda kendi düşeceği ana kadar bırakmak risk tasırmıydı bilmek istiyorum. Tesekkür ederim.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118397
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 21 Şub 2020 Saat 19:49
ltihaplanma ; hikaye!!
Dis etinin ICINE mikrop girmeden, iltihap olmaz.
Ancak cocuk rahatsiz olursa, cektirin..
Goruyorsunuz degilmi,bu disci tayfasi niye Zymafluor'dan hoslanmazlar??? Disler curusun de boyle balli-kaymakli isler ciksin diye!!
Neymis? Zymafluor zararli imis.. Peki bu "muhtesem" bilgileri, Zymafluor imal eden ve cocuklarinda veren Avrupa ulke discilerine soyleseler ya!!! Avrupa'daki disciler aptal mi???

Zymafluor bulunan ulkeler:
Almanya, Bulgaristan, Cek cumhuriyeti, Fransa, Italya, Kuweit, Lubnan, Portekiz, Guney Afrika.
ABD; icme sularina ilave eder..

Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 21 Şub 2020 Saat 20:00
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.