Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Diş Dolgusu yapılsın mı ?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Diş Dolgusu yapılsın mı ?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
kırçiçeğim Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 198
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı kırçiçeğim Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Diş Dolgusu yapılsın mı ?
    Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2019 Saat 16:00
Hocam 8 yaşındaki kızımın azı  dişlerinde kırılma oldu ve kırılan kısım tarafından siyahlaşmaya başladı bugün başka bir dişimizin dolgusu düştü ve onu yeniletmeye gittiğimizde o 2 dişinde yapılması gerektiği belirtildi. Zaten belliydi dolgu yapılması yemek yerken yiyecek kırılan kısmın içine giriyor ve çocuk huzursuz olup ben orayı kürdanla temizliyordum. Daha önce 2 dişe dolgu yaptırdığımız için çocuk geriliyor diş aletlerinin sesinden ve haliyle yaptırmak istemiyor. Yaptırmak istemezsemde 1 sene içinde baya bir açılma oldu dişte yani bu diş bizi alttaki diş çıkana kadar bekletmez illaki ağrır ve çekim gerekir ama kalıcı diş çıkana kadar da bu dişleri sağlam bir şekilde ağızda tutmamız gerekiyor. Dişleri fırçalasak ta okulda flor kaplatsak ta dişlerin çürümesinin önüne geçemiyoruz. Size sorum bu 2 azı diş için dolgu yaptırayım mı yoksa günden güne siyahlaşıp çürümesine ve içine yiyecek kaçacak kadar oyuk olmasına rağmen müsade mi edeyim yoksa dolgu yapıp gidebildiği yere kadar gitsin mi ? Bu arada dişlerini çalıştığım üniversitenin diş fakültesinde yaptırıyorum özele götürmüyorum herşey bana kalmış ticari bir amaç yok yani ortada randevu bile zor alınıyor personel olmama rağmen hocam fikriniz nedir siz ne derseniz öyle yapayım sevgiler saygılar.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif
Puanlar: 117324
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Ağu 2019 Saat 19:40
Cocuk yaptirmiyorsa, yapilacak bir sey yok!!  Onlara kalsa Genel anestezi verelim derler!! 
Bunlar hep, Fluor kullanilmadigi icin oluyor. 
Sirf cikarlari yuzunden bu disciler ( hatta Universiteler); Fluor aleyhinde yalanlar soyluyorlar. 
Fluor ile ilgili yazilari okuyun. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.