|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
azranınannesi ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 18 Kas 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 145 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı azranınannesi
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 03 Ara 2017 Saat 21:38 |
Hocam Merhaba. .
5 buçuk yaşında bir kızım var. 27 kilo 127 cm boy. Çok hareketli yorulmak nedir bilmeyen bir çocuk. Fakat zaman zaman dizlerinin agridigini söylüyor. Yoruluyordur diye çok da ciddiye almiyordum fakat eşimin geçmişinde böyle bir durum yasanmis. Şimdi strep a dediğimiz hastalik sanırım, 15 sene öncesi beta denilmis. Kalbin de delik de varmış eşimin, bacağina vurmuş romatizma ve bir müddet yuruyememis. Ailesinde diz ağrısı sebebiyle penadur vurulan 13 yaşında yeğeni de var. Bana da bunlar anlatilinca endiselendim doğrusu . Büyüme ağrısı diye düşünmüştüm hep ama sizin fikrinizi öğrenmek istedim. Ne zaman ciddiye almaliyim doktora gitmeli miyiz? Saygılar sevgiler hocam şimdiden tesekkurler
|
|
cennet kokulu kızım sana emanet ALLAH'IM
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118576 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
"...
Şimdi strep a dediğimiz hastalik sanırım, 15 sene öncesi beta denilmis.
Kalbin de delik de varmış eşimin, bacağina vurmuş romatizma ve bir müddet yuruyememis. Ailesinde diz ağrısı sebebiyle penadur vurulan 13 yaşında yeğeni de var. " Bu kadar cahillik, ancak Turk tip egitimi almis olanlarda olur!!! 1- Streptokoklarin sebep oldugu "Akut Eklem Romatizmasi" denilen durum oldugunda, HAYAT BOYU, sadece bir defa olur ve SADECE; 3 gun surer. ASLA tekrarlamaz.. 2- Bu hastalikta; ASLA "zaman zaman" agrilar olmaz... ASLA 3 gunden fazla sikayet olmaz. 3- Diz agrisi var diye; ASLA Penadur vurulmaz!!! Penadur vurulabilmesi icin," Jone's Kriterlerinin" olmasi gerekir.. Isin kotu tarafi, Turkiye'de Jone's Kriterlerini bilen bir cocuk doktoru bulabilmeniz nerede ise imkansizdir. 4- En onemlisi: Akut eklem Romatizmasi BU YASTA OLMAZ........... 12-15 yaslar arasi en sik goruldugu donemdir. Olabilmesi icinde, uzun seneler, Streptokok enfeksiyonlari gecirmis ve hic tedavi gormemis olmasi gerekir. Turk cocuk doktorlari, cok ciddiye almayin... Biraz dinlensin gecer. Gecmezse, Osteomyelit ve Aseptik Kemik Nekrozu gibi hastaliklara bakilmasi iyi olur. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 04 Ara 2017 Saat 04:10 |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|