Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - dizanterimi?
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumdizanterimi?

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
şeyme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 133
Mesajın Direkt Linki Konu: dizanterimi?
    Gönderim Zamanı: 06 Nis 2009 Saat 23:42
hocam merhaba 20 aylık oglum yaklasık 1 haftadır ishal zaman zamanda gece atesi yukseliyor.bugün doktora götürdüm.kaka tahlili istedi tahlil sonuçları

helmint yumurtası veya kistleri görülmedi .1.- 2 lokosit görüldü eritrosit görülmedi. ancak tahlil sonuçlarından önce bagırsakların temizlenmesi açısınsan flagly ve reflour adında 2 ilaç verdi ve b ilaçlara baslayın dedi.durum degerlendirmesi yaparmısınızçocugun ishali bazen simsiyah.yeşil.kokusuz.pek iştahı yok çok fazla bişey yemek istemiyor.zaman zaman huzursuzlanıyor. tesekür ederim
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Nis 2009 Saat 10:28
Boşuna yapılmış bir sürü işlem ve masraf...Bu kadar uğraşacağınıza, hiçbir şey yapmasa idiniz, çoktan iyileşmişti. Flagyl, sadece Dizanteride işe yarar. Dizanteri kakası çok özeldir, çocuk; ıkıntılı, müküslü, bazan kanlı, güvercin pisliği kadar kakalar yapar.Sancı ve karın ağrıları ön plandadır... Bol miktarda ve sıvı şeklinde olanlar, ince barsak ishalidir, sadece ishalle birlikte ateşi olanlarda "Bactrim" kullanıyoruz, gerisinde bol sıvı ile işi hallediyoruz.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 07 Nis 2009 Saat 10:31
Yukarı Dön
şeyme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2009 Saat 00:28
hocam sizine konuştuktan sonra o ilaçları kullanmadım su an atesi yok ancak sabahki kakası cıvık sonrada su gibi yapıyor.bişey yediremiyorum sadece  kaşık maması yiyor onuda biberonda veriyorum .kaka sayısı 5 6 bazende 7 oluyor .bu aşamadan sonra ne yapmalıyım .10 gündür durum böyle ama ates yok 3 gündür.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117990
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2009 Saat 09:57
Sizinkisi, basit bir bakteriyel ishal, ilaçsız iyileşir, barsaklardan son bakteride atılınca çocuğunuz iyileşecek. Bol sıvı ve posalı gıdalar verin. Çok yağlı ve şekerli gıda vermeyin. Örnek, baklava yiyemez ama muhallebi yiyebilir. Birde "gazı çıkarılmış" Coc.-Col." çok iyi gelir.
Yukarı Dön
şeyme Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 11 Nis 2009 Saat 19:15
evet dediginiz gibi ilaçsız iyileşti.çok sagolun hocam
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.