Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Prof. Dr. Benal Büyükgebiz
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğru bildiğimiz yanlışlar...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDoğru bildiğimiz yanlışlar...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
mine Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 3314
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2008 Saat 21:22
Orjinalini yazan: şebnem şebnem Yazdı:

yenidoğan bebege ilk önce zemzem suyu içirmek ağzına hurma sürmek yüzüne un bulamakki kaynanam benimkine yaptı ak sakallı dede olsunmuş aslında sizin tam olarak istediğiniz şeyler pek bunlar değil sanırım şimdi aklıma geldi benim annemin halası 90 yaşında öldü kendisi devlet ebesiydi zamanının tabi bizim annemlerin falan hep ebesi oydu çocuğa doğar doğmaz açık çay içirirmiş kalbi kuvvetlensin diye sonra 3 ezan vakti geçene kadar bebek asla emzirilmezmiş ne büyük hatalarAngry
diğerlerini bilemem ama yeni doğan bebeğin ağzına hurma sürmek sünnet  peygamberimiz muhammed (s.a.v) böyle yaparmış

<a href="http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&title=program-icin-mail-atalim-arkadaslar-lutfen">http://www.anneoluncaanladim.com/forum/forum_posts.asp?TID=29683&tit
Yukarı Dön
fatmabek Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye

emir&yusufun annesi

Puanlar: 2790
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2008 Saat 22:48

yeni doğan çocuk 5 ezan vakti emzirilmezmiş sabırlı olsun diye Confused 

(Kayınvalidem demişti)

cocuk sarılık olmasın diye altın takmak yada başucuna sarı tülbent koymak Confused (bunu cok kişiden duydum)

bunları yapmadım tabiki de LOL
"Evrendeki her şey senin içindedir. Her şeyi kendine sor." Mevlana
Yukarı Dön
tugbayusuf Açılır Kutu Gör
Katılımcı Üye
Katılımcı Üye

Puanlar: 650
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2008 Saat 10:37
çocuğu kırklıyken banyo yaptırdığımızda sırtını ıslatıp masaj yapar gibi ovmamızı söylediler çocuğun sırtından diken çıkarmış..ConfusedConfused

gerçekten siyah siyah batan bişeyler çıktı şaştım kaldım bendeLOLLOLLOL
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2008 Saat 12:33
Arkadaşar Benal Hanım beslenmeyle alakalı bilgiler istemiş Thumbs%20Up
Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2008 Saat 16:38
benimde bebegim ilk dogdugunda göbegi düştükten sonra banyo yaptıracagım zaman durulaama suyuna tuz atarsam kokmayacagını söylediler tabiki böle bişeye izin vermedim ama çok kızmıştım sonra emzirirken çok yemem gerektigini yoksa süt olmazmışda diye nerede vıcık vıcık yaglı yiyecekler var nerde tatlı şeyler var onları söylüyodu ye diye hiçbirini dinlemedim  doktorumu dinledim ve şu anda gayet iyi kilodayımSmileSmileonu dinlesem yüz kilo olurdum kesinTongue
Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1033
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2008 Saat 16:40
bide ayagının altından öpünce çok gezgn olurmuş elinden öpünce hırsız olurmuş.eeeee neresinden öpecez biz bu çocugun hepsi saçmalık zır cahil işi sinir oluyorum böyle konuşanlaraAngryAngryAngryAngry
Yukarı Dön
zehra Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

"Zeynep'in Annesi.. Nam-ı Diğer FASULYE"

Puanlar: 9036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2008 Saat 16:45
Orjinalini yazan: benalbuyukgebiz benalbuyukgebiz Yazdı:

Sevgili Anneler,
Kulaktan kulağa yayılan, çok emin olmadığınız ama duyduğunuz beslenme ilgili bilgi ve davranışları topluyorum. "Balıkla yoğurt-süt yenirse zehirlenilir" veya "bıldırcın yumurtası daha faydalıdır" gibi...
Bu gibi duyduğunuz, okuduğunuz bilgi ve uygulamaları  yazarsanız çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler... Sevgiler...
Dr. Benal

Sevgilim hapşurunca çok sev dedim.elhamdülillah dedi.yerhamükallah dedim.yehdina ve yehdikum dedi sonra oturup hatim indirdik.nerden nereye:))))))))
Yukarı Dön
kereminannesi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 38
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 31 Mar 2008 Saat 23:15
sayın hocam banada büyüklerimiz yoğurdu şekerleyip yedirmem konusunda çok ısrar ettiler eğer şekerlemezsem çocuğum yemezmiş ama ben şekerlemedim ve oğlum yoğurda bayılıyor...
KEREM'İM HAYAT SENSİZ NEKADARDA ANLAMSIZMIŞ
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1 23456>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.