Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Psikiyatri Uzmanı Dr. Özlem Mestçioğlu > Anne - Baba ve Çocuk İlişkileri
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - DOĞU HİZMETİ VE OĞLUM
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumDOĞU HİZMETİ VE OĞLUM

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
sengul Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 10040
Mesajın Direkt Linki Konu: DOĞU HİZMETİ VE OĞLUM
    Gönderim Zamanı: 04 Mar 2010 Saat 10:43

Özlem Hanım  Merhaba;

Oğlum bu sene Denizli’de 1. sınıfa başladı. Okuluna, öğretmenine, arkadaşlarına çok alıştı. Öğretmeniyle  ve arkadaşlarıyla iletişimi çok iyi. Ancak önümüzde 2 yıl doğu hizmeti var. Bu  konuda iki seçeneğimiz var.

1.) Sadece  babamızın gitmesi (  iki yıl boyunca  her üç ayda bir 20 gün  gelebilir+   yazın 20 gün tatil).

2.) Ailece gitmemiz.

Bende öğretmenim benim ve oğlumun çevresi çook iyi. Eşim buralı  akrabalarımızda burada.  Gideceğimiz yer eğitim açısından Denizli  ile kıyaslanamaz bile. Benim için  farketmez  ben oralardada çalışırım zevkle, çalıştımda. Ama işin içine çocuk girince  farklı oluyor. Önemli olan çocuğumuz, çocuğumuzun eğitimi…

Doğu dönüşü farklı bir ile yerleşeceğiz .Ozaman  zaten okulu değişecek.  Biz  istiyoruzki  mümkün olduğunca  az okul  değiştirsin.  Oğlum çok zeki ve çalışkan bir o kadar da hassas..

Bizim için zor bir süreç bu karar aşamasında  oğlumada danışmak istiyorum. Fakat bahsettiğimde  gözleri doluyor.Tayin kesinleşsin konuşuruz diyorduk oda geldi çattı.

Çocuğumuzun  fikrini  alalım mı? O bu konuda çok hassas. Ne babadan ayrılmak ister nede  arkadaşlarından, öğretmeninden,..

Biz  gitmesek babamız 2 yıl boyunca  3 ayda bir falan gelse oğlum etkilenir  mi?

Veya   gitsek Doğu  Anadolunun veya  Güney Doğu Anadolunun bir ilçesine   oğlum nasıl etkilenir?

Görüşleriniz biizim için çok önemli..

Şimdiden çook  teşekürler..

Düzenleyen sengul - 04 Mar 2010 Saat 21:33
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.

Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.

Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.

Yukarı Dön
özlemmestçioğlu Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 1320
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 06 Mar 2010 Saat 13:04
eşinizin görevi nedir? lojman gibi yerlerde çocukarın iyi öğretim görebileceği okullar oluyor ve sizin atamanız da o okullara yapılabilir. o okullarda iyi eğitim alabilir ve lojman gibi kapalı bir ortamda yaşadığı için ortamdan fazla etkilenmeyecektir. bunun dışında 2 yıll uzun bir süre değil, var olan ortamınız bozmadan yaşabilirsinz. oğlunuz babasını özleyecektir, ancak olabildiğince sık gelir ve telefonla görüşebilirler, olanak varsa internet ortamında görüşebilirler. çocukların düzeni ve eğitimi oldukça önemli
özlem
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.