|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
peperutka ![]() Elmas Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 23 Tem 2010 Konum: mutlu Durum: Aktif Değil Puanlar: 5690 |
![]() Gönderim Zamanı: 23 Şub 2011 Saat 08:42 |
Oregon Sağlık ve Bilim Üniversitesi’nden araştırmacılar, doğum kontrol hapının kilo aldırdığına dair inanışların yanlış olduğunu vurguluyor.
Bilim adamları üreme sistemleri neredeyse insanlarla tıpatıp aynı olan maymunlar üzerinde bir araştırma yürüttü. Bu araştırmanın insanlarda yapılandan çok daha verimli sonuçlar verdiğine inanıyorlar. Çünkü maymunların beslenmesini kontrol etmek, insanlardan çok daha basit. Araştırmanın başında maymunların yarısı normal kilodayken, diğer yarısı aşırı kiloluydu. Hayvanlara verilen ilacın dozu insanlara sekiz ay boyunca verilen ilaçla aynıydı. Bu süre içerisinde beslenmeleri, spor yapmaları ve vücutlarındaki yağ oranı sürekli olarak takip edildi. Araştırmanın sonucunda, başlarken normal kiloda olan maymunların durumlarının istikrarlı olduğu ve kilo almadıkları görüldü. Şaşırtıcı olan ise diğer maymunlar gözlemlendikten sonra ortaya çıktı. Araştırmanın başında aşırı kiloda olan maymunların ağırlıkları %8,5, vücutlarındaki yağ oranı da %12 azalmıştı. Araştırmacılara göre bu, aşırı kilolu kadınların düzenli beslenerek ve doğum kontrol hapını kullanarak kilo verebilecekleri anlamına gelmektedir. Yani düşünülenin aksine doğum kontrol hapı kilo aldırmıyor. Alıntı |
|
![]() |
|
beria ![]() Katılımcı Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 28 Kas 2010 Konum: erzurum Durum: Aktif Değil Puanlar: 702 |
![]() |
biraz ukalalık yapayım
![]() doğum kontrol hapları hormon olduğu için, herkeste aynı sonucu göstermiyor, bazısının iştahı açılıp kilo alabilirken, bazıları da haptan dolayı mide bulantısı yaşayıp iştahı kesiliyor, bence ilaçları pazarlamak adına, herkesin zayıflık takıntısı olduğu için ele alınan, objektif olmayan bir yaklaşım....
bunun yanında uygun oral kontraseptif kullanıldığında bir çok faydası var tabi... yabana atmamak lazım...
ben vaktiyle çok faydasını görmüştüm, emziren anne olduğum için kullanamıyorum, sadece progesteron içerenleri kullanabilirim ancak onlar da tercih edilecek gibi değil...
önerim; aile hekimini geçtim, uzman kontrolünde gerekli tetkikler yapılarak kullanılabilir, hatta çok iyi olur, bir çok hastalığın önüne geçilir...
yeterki kadın günlerinde birinin verdiği ilaç ismi gidip temin edilmesin....sonra bir pıhtı atar vücut, bacaksız kalabilirsiniz....önce bir takım tetkikler lazım...
|
|
hadd bildirmek değil haddimi bilmektir, amacım...
|
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|