Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Hamilelik
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Doğum öncesi izni uzatma
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuDoğum öncesi izni uzatma

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
rabisp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: Doğum öncesi izni uzatma
    Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 11:09

Merhaba

Ben 32 haftalık hamileyim ve bu hafta çalışabilir izni alacağım. biliyorsunuz 5 hafta doğum öncesi izninizi kullanarak 37. haftaya kadar çalışabiliyor ve sonra doğum sonrasına aktarabiliyoruz. Mesela ben 37. haftaya kadar çalışamadım. 35. haftada ayrılmak istedim yapabilir miyim? Nasıl yapabilirim?

Ya da 35. haftaya kadar izin aldım, iyi hissedersem 37. haftaya kadar yeniden uzatabilir miyim?

Sayfaları kontrol ettim sadece 37. haftaya kadar çalışabilirsiniz yazıyor, ama sorularımın cevabını bulamadım. Cevaplarsanız sevinirim.

Yukarı Dön
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Puanlar: 11988
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 11:23
Ben son aya kadar çalıştım. SSK dan iznimi aldım aynı zamanda işyerinden maaşımı aldım.  Araya 9 gün bayram tatili girmişti kestim ilişiğimi. Doğum sonrası 2 ay yasal iznimi, 1 ay da süt iznimi kullandımWink
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 11:43
sen 32. haftada aktarmanı 37. haftaya kadar çalışacakmış gibi yap canım. arada ayrılmak istersen hekimden .. haftalık gebelik, doğum öncesi izne ayrılması uygundur diye rapor alırsın. kaç haftan kaldığı hesaplanıp doğum sonrasına aktarılır
Yukarı Dön
rabisp Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 11:59
37. haftaya kadar izin alıp arada ayrılabiliyorsun yani ole mi?
Ben de tam bunu soruyordum. Peki prosedürü nedir bunun?
Teşekkürler
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 12:45
İş yerindeki personel işleriyle konuş canım. Çok detaylı birkaç işlem var. Ben bu yüzden 2 hafta eksik izin yapmış oldum. Mesela 32. haftada vermem gereken raporumu 33. haftada verdim. Ordan bir haftam çalındı. Sonra bir hafta erken doğum yaptım gözüktü o nedenle 2. hafta da kayboldu. Yani detaylı olarak konuşarak bence işlemleri hallet ve öyle izne çık derim.Wink
Yukarı Dön
duygu07 Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye
Simge

Puanlar: 7416
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 12:46
Bir de ssk'lı anneler doğum parası alıyormuş. Ben almadım emekli sandığına bağlı olduğum için. Haberin olsun canım. Onu unutma.Wink
Yukarı Dön
Ziyaretçi Açılır Kutu Gör
Misafir
Misafir
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 13:33
tabii ki arada ayrılabilirsin. 32. haftada herşey yolunda diye 5 hafta hep aynı mı olacak? prosedürü sadece doktora şu haftadadır, doğum öncesi izne ayrılması uygundur yazdırıyosun ve işyerine hesaplattırıyosun devredeceğin gün sayısını. yani 34+3 de ayrılırsan doğum sonrasına5+4 doğum öncesi kullanır, doğum sonrasına 2+3 aktarırsın
Yukarı Dön
hülya Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye
Simge

Puanlar: 7438
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 30 Mar 2009 Saat 15:38
arkadaşım öncelikle allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin yavrunu

1-32.haftadan sonra istediğin zaman dr ile görüşüp ben çalışamayacağım dediğin günde dr ayrılması uygundur der ve ogün itibariyle ayrılırsın. kalan sürende doğum sonrasına aktarılır arkadaşım

2-ancak bir kere ayrıldıktan sonra tekrar dönüş yapman için (37. haftaya kadar dönüş yapabilmen için) dr tekrar işe dönebilir raporu alman gerekecektir

3-32. haftadan 37. haftaya kadar eğer yıllık iznin varsa kullanabilirsin arkadaşım
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  123>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.