Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Düşmeyen ateş ve bademcik sismesi
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Düşmeyen ateş ve bademcik sismesi

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Düşmeyen ateş ve bademcik sismesi
    Gönderim Zamanı: 10 Kas 2022 Saat 01:15
Merhaba kadir bey. Kızım 6 yaşında. Okullar açıldıktan bir hafta sonra grip oldu. Boğazında pirinç tanesi gibi yaralar oldu. Bademcikleri şişti ama 3 gün sonra indi. Diğer grip ile ilgili şikayetler 1 hafta bile sürmedi öksürük dışında. Ateş düşürücü dışında ilaç kullanmadık. Onuda 39 u geçtikten sonra huysuzlandigi için verdim. Öksürük iki aydır hala devam ediyor özellikle sabahları.

Asil konu farklı belki bağlantısı vardır diye öncesini yazmak istedim.
 15 gün önce yine Bademcikleri şişti 3 gün kadar yutkunma zorluğu oldu. İlaç kullanmadık ılık ıhlamur falan verdim. acıması geçti fakat Bademcikleri inmedi. 15 gündür sis durumda + ateşi sürekli 38 lerde. Mesela bu akşam 38.6 olmuştu fakat cocuk hiç şikayetçi değil durumdan. Farkında bile değil. 
Normlade ateslenince üşüyor ama şuan soruyorum üşümüyorum diyor, boğazımda hiç rahatsızlık yok diyor.
Bademcikleri için acaba antibiyotik mi lazım o yüzden mi normale dönmüyor. 
Bu yaşına kadar sadece iki kez antibiyotik kullandık ondada sizi tanımıyordum. Belki onlarda gereksizdi.  Hep evde bir şekilde iyileşti önceki hastalıklarında ama bu neden geçmiyor. 
Çocuktada bir şikayet olmayınca müdahale etmeli miyim bilemedim. Bu kadar uzun süren ateş farklı bir yerlerine zarar verir mi? 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119444
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2022 Saat 03:16
Bu konuyu artik anlatmiyorum. eski cevaplari okuyun. 
Yukarı Dön
asdes Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 63
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı asdes Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2022 Saat 08:31
Sizin yazılarınızı 5 senedir okuyorum grip ile ilgili söylediklerinizi ve okula ilk başlayan çocuğun 2 yılı hastalıklarla geçireceğini ezberledim. Fakat 15 gün boyunca ateşin hiç düşmeden  38 in üzerinde olani hiç görmedim. Gözümden kaçmış demekki. 

Beni endishelendiren grib, Bademcikleri, öksürüğü değil sadece uzun süren ateşin farklı bir etkisi olup olmayacağıydi.
Yinede teşekkür ederim 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 119444
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Kas 2022 Saat 19:23
Atesin hicbir zarari yoktur. Vazifesini tamamlayinca duser. 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.