|
Duymada azalma |
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
Kağan2018 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kağan2018
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Mar 2023 Saat 14:18 |
Kadir bey oğlum 5 yaşında.
Bundan 1 ay kadar önce gece kulak agrisiyla uyandi ortalığı yikti agri kesici surup verdim uyudu sabahinda kulagi agrimiyordu. Bir iki gun sonrasinda 37.5 gibi bi ateşi çıktı gece ve ertesi gün ateşi devam etmedi. Bikac gün sonra yine 37.5 gibi ateş oldu bir gece. Akabinde kulak ağrısı oldu yine ağrı kesici verdim sabaha kulağı agrimiyordu. Bir gün sonra yine kulağının ağrıdığını söyledi( ama cok siddetli degildi)ve sonra ağrı kendiliğinden geçti. Bu surecte gözünde kızarıklık vardı tobrased kullandık geçmişti ancak ateşi ve kulağı rahatsizlandigi gunlerde sabah uyandığında gözlerini capaktan acamiyordu. Ateş ve kulak ağrısı geçtiği için doktora goturmedim. Ancak öksürük ve burun akıntısı devam ediyordu. Burun akıntısı da hocam akan bi sivi değil koyu kıvamlı balgam gibi burnunu sumkururse cikabilen bisey. 1 ay geçti burnu hala bu şekilde bunun yanı sıra yeniden öksürük başladı ama hasta gibi de değil. Size sorum şu son uc gündür (oksuruk başladığında) duyması azaldı hocam. Bazı söylediklerimi yanimda olmasina ragmen iyi duyamadin tekrar et diyor. Kulağında bi hasar mi kaldı acaba. Ne tavsiye edersiniz?doktora gitmeli miyim? |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
![]() ![]() ![]() ![]() |
Bir daha, Grip esnesinde bu gibi; Kulak ve Goz sikayetleri oldugunda, hemen 5 gun Iliadin damla uygulayin.
Nasil uygulanacagini eski cevapladan okuyun. Bunlarin tamami Grip seyri esnasinda olan durumlardir. Akinti; ilk baslarda "su gibi" olup, zamanla once beyaz, sonra sari-yesil (Bally kivaminda) olur. Bu sekil koyulasmasi, hastaligin sonuna geldiginizi gosterir. SAKIN Turk doktor akli ile boyle bir durum oldu diye Antibiyotik kullanmayin. Turk doktorlarinin Gripler hakkinda en ufak bir bilgileri yoktur! Eskiden her gripliye Astim derlerdi, simdilerde dilleri bir yerlerie girdi, onun yerine "Streptokok" teshisi koyuyorlar, sakin inanmayin. Kulak sikayeti varsa hemen Iliadin DAMLA baslayin. Yazilarimi okuyun. Bilhassa ilk sayfada; Yazarlar kismindan bu konu ile ilgili 2 makaleyi okuyun.
|
|
![]() |
|
Kağan2018 ![]() Üye ![]() Kayıt Tarihi: 27 Mar 2023 Durum: Aktif Değil Puanlar: 7 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kağan2018
hocam doktordan geldik şimdi. Kulağında sivi birikmesi olduğunu söyleyerek antibiyotik,eksofed ve illiadin verdi.
Yalniz illiadin ile devam ediyorum o halde Çok teşekkür ederim. Bir de Kadir Bey uykusundan uyandıracak kadar çok öksürüyor geceleri ona da mı birsey yapmayalım?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 117112 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Iliadin DAMLA olacak!!! Sprey aldiniz ise; ilaci baska bir damlalikli sisieye bosaltarak kullanin.
Spreyi sirt ustu yatar durumda kullanamazsiniz. Geri kalan ilaclari sakin kullanmayin!! Eksofed'i COPE ATIN!!! Hicbir durumda da; bu ve bunun benzerlerini cocuklara VERMEYIN! Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 27 Mar 2023 Saat 19:31 |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kağan2018
Kadir bey tekrar nerhaba dediginiz gibi illiadin damla kullandik ve oksurugu bitme noktasina geldi tek tuk öksürüyordu ama bugun arttı tekrar
Burnu hala aynı koyu kıvamlı yesil. Bunun haricinde söylediklerimizi daha iyi duyuyor. Duyma sorunu da geçti sanki ancak yine de bugun kontrole götürdük Hala kulağında sivi varmış. Açıklaması şu şekilde hocam: doktorun odasinda kulak içini gösteren fotoğrafları var. sağlıklı kulak fotoğrafını gösterdi kulağın içi parlak görünüyor. Bir de kulakta sivi olan fotoğrafı gösterdi o daha farklı. Kameradan oğlumun kulağını biz de gördük ve sivi olan kulak fotoğrafındaki gibi aynı yani parlak değil. Sonra test (sanirim ismi basınç testi) istedi o teste göre de sivi var sonucu çıktı. Sonuc olarak bize alerji ilaçları verdi sabah burna risonel sprey,öğlen çiğneme tableti,akşam zyrtec surup. Bayramdan sonra yeniden gelin dedi hocam ne yapalım? Sizin kulakta sivi ile ilgili yazılarınızı da okudum ama bilemedim hocam ya kafamız karıştı |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Yapilan atraksiyonlara bos verin. O sivi; Orta kulak boslugunda devamli yapilan bir sivi!!
Oztaki ACIK oldugu surecede bir rahatsizlik yapmaz. SAKIN allerji ilaclarini kullanmayin, yoksa o sivi "glue" tabir edilen koyu bir hal alir ve cerrahi mudahale gerekir. Sadece benim dediklerimi uygulayin. Okumaya da devam edin. Yoksa sonunda size ameliyat tavsiye edilecek. |
|
![]() |
|
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Kağan2018
Kadir bey merhaba oğlum bugün yine duymamaya başladı ya da belki de hiç geçmemişti bilmiyorum. Yeniden illiadin kullanmak konusunda fikriniz nedir?
Bir de kendimle alakalı danişacağım size. Grip,öksürük gibi şikayetlerim 1 ay oldu hala geçmedi. Burnum çok dolu ve yeşil renkli idi akıntı. Çocuklara önerdiğiniz gibi kendime illiadin kullandım.1 gün kullanmisken burun akıntısı seffafe döndü ancak şiddetli bir kulak ağrısı ve uğultu,çınlama gibi şeyler başladi bende. Hayatımda ilk kez kulak sorunu yaşıyorum bu arada. Illiadin devam etmeli miyim? Yetişkinler için kaç gün olmalı? |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|