Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Çocuk Hastalıkları
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - duz tabanlık
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumduz tabanlık

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
asiyegundogdu Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 92
Mesajın Direkt Linki Konu: duz tabanlık
    Gönderim Zamanı: 17 Eyl 2009 Saat 21:53
Shockedhocam 3,5 yasındaki oğlumda duz tabanlık tereddütümüz vardı. yasıtlarına göre boylu ve kılolu bır cocuk. biz hep acaba mı derken bi taraftan da kılosuna ayakların etlı olusundan kaylandıgını dusunduk. bugun ortopedi doktoruna cıkardım. babasında da aynı durum var. eşim hem duz taban hem de buyuk ayaklıdır. oglum da ögle daha sımdıden 28 numara ayakkabı gıyiyor. her ayakkabısını ortopedık almaya özen gösterırım..

bugun ortopedısyene goturdum.genetık ayak yapısına baglı duz taban teshısı koydu. ayagına yonelık bır kac egzersızle ayak bılegınden dızıne dogru arka baldırda bır gergınlık oldugunu söyledı. cunku yaptırdıgı egzersızlerde hem zorlandı hem de canının acıdıgını söyledı oglum. bana da bı kac egzersız hareketı gosterdı. bu bacagındakı bagın guclenmesı ıcınmıs...

duz tabanlık ıcın de ozel tabanlıklı bot yazdı. ama bu botun sıhırlı degnek gıbı duz tabalıgı tamamen gecırmeyecegını söyledı. sadece bıraz daha sekıllenmesıne yardımcı olacagını ama evde degıl dısarda gıymesını soyledı.

3.5 yasındakı bır cocuk ortalama bır gunde ne kadar dısarda duracak ki o ayakkabı ayagını sekıllendırcek. evde gıymesı daha mantıklı degılmı?

bu yıl krese baslıyor. okulda panduf tarzı ayakkabı gıyılıyor. doktora bunu belırttım. cocuk gununun buyuk counlugunu okulda gecırecek dısarda okula gıdıp gelırken bir de  en fazla bı ıkı saat oyun oynamak ıcın dısarda olacagını söyledım. okulda giyecegı ayakkabının panduf yerıne bu ozel ayakkabı olması daha ıyı olup olmayacagını sordum. okulda ayakkabı zorunlulugu varsa bu ozel ayakkabıyı gıyebılır, ayakkabı gıyme zorunlulugu yoksa o ozel botu gıymesını de onermezdım dedı Shocked

benım anlamadıgım bu tarz ozel ayakkabı gıymezse ne olur dedıgımde yurume guclugu kosma zorlugu hareket engellenmesı olabılır dıyor. ama dısarda gıymesı ıcın ayakkabı verılıyor. az buz bır para da degıl bu tarz ayakkabılar. 250 tlden bahsedılıyor. 3,5 yasındakı bır cocuk vaktının ne kadarını dısarda gecırecek ki bu ayakkabı onun ayagını sekıllendırsın?

bu konuda sızın fıkrınızı alabılırmıyım hocam? bu ayakkabıyı almalımıyız. ve nerde(evde-dısarda)  nasıl kullanmalıyız?
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118572
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Eyl 2009 Saat 10:30
Düztabanlık, tedavi veya düzeltilmesi gerekli bir hastalık değil, bir farklılıktır. Tedavisi yoktur, boşa para harcamayın. Ortopedik ayakkabılar, sadece görünümü düzeltir. Şişmanların korse takması gibi.Bazen, kilo fazlalığı nedeni ile taban düşüklüğü olabiliyor. Burada da yapılması gereken, ayak ucunda veya kumda çıplak ayak ile yürümektir. Ortopedik ayakkabılar, ayak hareketlerini kısıtlayacağı için, durum daha kötüye gider.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.