|
|
Yanıt Yaz ![]() |
Yazar | |
moralist ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27 Haz 2015 Saat 21:36 |
Merhaba hocam 3 aylık oğlumun kalça çıkığı ultrasonunda soru işareti koyulduğu için endişelenip Ortopedi doktoruna götürdüm. Muayene etti normal dedi ama Röntgen çektirdi Dr. Röntgenden dvit eksikliği olduğunu dvit damlayı 10 a çıkarmamı 1 yıl sonra da kontrole getirmemi söyledi. Röntgende bana gösterdiği şey Bacak kemiğinin yuvaya oturduğu yerler bak buralarda gelişim geriliği var dedi bişiy anlamadım tabii.
Sizce ne yapayım hocam? Doğum: 51 cm. 3850 gr 3 aylık: 61 cm. 6500 gr |
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu ![]() Uzman ![]() Kayıt Tarihi: 14 Ağu 2008 Durum: Aktif Değil Puanlar: 118680 |
![]() Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
![]() ![]() ![]() ![]() |
1- Kalca cikiklarinin, sadece; %20'si erkeklerde gorulur.
2- Cin ve afrika, gibi bebeklere; "kundak" yapilmayan, sirta baglanan bebeklerde gorulme orani %0 (sifir)dir... 3- Sadece, kundak yapmayarak, kalca cikiklarinin buyuk bir kismini duzeltebilirsiniz... 4- Elle muayene, en ustun muayene teknigidir. US'da yalanci(+)lik cok fazladir. US yapildiginda; mutlaka, Graf teknigi ile inceleme yapilmalidir. 5- Rontgen cekilebilmesi icin, bebegin 4-6 aylik olmasi, bacak kemigi(femur)'nin Epifiz hattinin kemiklesmis olmasi gerekir... 4 aydan evvel cekilen Rontgenler; Kalca cikigi icin hicbir fikir vermezler. BAK: Nelson, 20.Baski, Sayfa: 3276 D vitamini eksikliginin, kemiklerde radyolojik bulgu vermeleri icin, en az, 7-8 ay gecmesi gerekir. 3 aylik bir cocukta; Dvitamini eksikligi ha!!! Siz; gunde; 1x5 damla verin, 1 yasindan sonrada, senede 1 defa; 1 ampul Dvit3 icirirsiniz... 300gram fazlasi var. Düzenleyen Dr.KadirTugcu - 28 Haz 2015 Saat 23:00 |
|
![]() |
|
moralist ![]() Katılımcı Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19 Ağu 2012 Durum: Aktif Değil Puanlar: 163 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ben de çok şaşırmıştım acaba gebeliğimde d vitamini kullanmadım eksik mi Doğdu diye de düşündüm. Zaten sizden cevap almadan da 10 damlaya başlamamıştım. Çok teşekkür ederim hocam iyiki varsınız
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
Yanıt Yaz ![]() |
|
Tweet
|
Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|