Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Genel Konular > Günlük yaşam hakkında
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Eğer İzmirliyseniz...
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kapalı KonuEğer İzmirliyseniz...

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
ALPELLA Açılır Kutu Gör
Pırlanta Üye
Pırlanta Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12040
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 14:29

tabi sen ekle böyle nostaljik yazıları sonra üzülme dimi TongueTongue

inşallah dünürüm inşallahhhhhhhhh umarım en kısa zamanda
Yukarı Dön
rüyabebek Açılır Kutu Gör
Kıdemli Üye
Kıdemli Üye
Simge

Puanlar: 1036
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 14 Eki 2008 Saat 14:38
çook güzel irmecim izmir çok güzel bi memleket ve bende çook seviyorum izmiri bornovada teyzem vardı benim yazları giderdim izmire çok severim izmiri

Yukarı Dön
Gamze Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör
Simge
Dora'nın annesi

Puanlar: 9496
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 10 Mar 2009 Saat 20:55
vardı bir aralar ben açmıştım temizlik zamanında gitmişti teşekkürler paylaştığın için Approve

<a href="http://evimizelimizde.blogspot.com.tr/">http://evimizelimizde.b
Yukarı Dön
demet Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge
İKİ MELEĞİN ANNESİ, FORUMUN TATLI MELEĞİ

Puanlar: 2117
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 02:07
bende gectıgımız pazar gazetede bır köse yazısıda okumustum bunu ıcım den bır ahh gectı. alakamda yok ızmırle ama sevıyorum ben ızmırı turkıyenın en guzel yerlerınden hep derım esıme yaslanınca ızmıre yerleselım dıye.oda nıye antalyada var denız derLOL
Mevlam Sen'den gelene, gelmeyene; ne şekilde belirlemişsen kaderime, bu oyundaki biçtiğin rolüme, yürekten kocaman bir EYVALLAH
Yukarı Dön
humeyra Açılır Kutu Gör
Altın Üye
Altın Üye
Simge

Puanlar: 2466
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 10:33

Bu İzmir okunur kardeşim

Başbakan Erdoğan bugün İzmir'e gidiyor. Türkiye'den sıkıldığım zaman ben de İzmir'e giderim.

Ben Fatih Çekirge...

Karşıyaka'dan Pasaport’a kaç vapur eskittim bilmem...

Atilla İlhan'ın masasında Yaşar Aksoy'la kaç kahve tükettim hatırlamam…

Yeni Asır'ın gece vardiyasında Yılmaz’la telsizin başında kaç saat oturduk onu da bilmem...

Hatta çok yıllar önce Ertuğrul Özkök’le tokyoları giyip annesinin evinin önünden denize kaç saat baktık onu da hatırlamam...

Ama öyle bir İzmir yazmış ki kardeşim, bırak okumayı paragraf paragraf baksam, İzmir'den Türkiye'ye doğru her şeyi hatırlıyor insan...

İşte Yılmaz'ın İzmir yazısı:

İZMİR

Türkiye’den sıkıldığım zaman
İzmir’e giderim ben.

Simite gevrek

deriz biz...

Çekirdeğe çiğdem.

Kordon elektrik

aleti değildir.

Kumru da kuş değildir

bizim için...

Yengen’i yeriz.

Sen sigorta dersin...

Biz asfalya deriz.

Uzatmayız...

Gidiyom geliyom deriz.

Domates dediğin, domat işte.

Evimiz isterse 800 metrekare olsun, balkonda otururuz. Hıdrellez filan gibi mazeretler uydurur, sabaha kadar sokaklarda içeriz. Bi oturuşta 60’ar 80’er midye yeriz, istifno severiz, cibez’e bayılırız; gece 3-4 gibi boyoz’a dalmazsak, kan şekerimiz düşer! Boş lafa karnımız toktur bu arada, tırışkadan teyyare gibi atasözlerimiz vardır...

*

Paraşüt kulesinden atlamayana kız vermezler; kızlarımızı da tavlayamazsın ha... Canı çekerse, o seni tavlar! Liseye giden kızının erkek arkadaşının olması kasmaz babaları; kendilerinin de kız arkadaşı vardı lisede... Bak iddia ediyorum, okey şampiyonası düzenlense, İzmirli kadınlar alır kupayı... Erkekleriyle kahveye giderler çünkü... Şaşırdın di mi? Al buna da şaşır, nargile içerler... Askılı giyerler, şortla gezerler, öküz gibi bakarsan, bi çakar, bi de duvardan yersin... Gönül Yazar’ız, Sezen Aksu’yuz; bir gül takıp da saçlarına, çıktı mı deprem sanırdın kantosuna, Karantinalı Despina’yız... Sensin Varoş! Biz tenekeli mahallede bile el ele gezeriz.

*

Erkeklerimiz de fena değildir hani... Detaya girmeyeyim, Ayhan Işık, Metin Oktay, Mustafa Denizli mesela, bi fikir verir sana... Ertuğrul Özkök’ün kırdığı cevizleri okuyoruz; eşi kafasına ütü atmış... Ayıptır söylemesi, Mahsun Kırmızıgül’le Alişan’ı ayırt edemeyiz biz.

*

Gülümseriz.

*

Enginarın başkentidir; İzmirlidir incir. Kazandibi hemşeri... 78 çeşit köftemiz olduğu için, McDonald’s’ın bunalıma girdiği tek şehirdir... Zeytinyağı severiz, dünyanın en boktan durumuna bile düşsek, zeytinyağı gibi üste çıkmayı daha çok severiz... Sana ne birader, keyfimizin káhyasıyız, yazlıklara gitmek için 8 şeritli otoyol yaptık; Güzelbahçe, Seferihisar, Urla, Karaburun, Çeşme, öbür tarafta Dikili, Foça, çipurayız... Pak Bahadur’u özleriz... Durup dururken faytona bineriz, bi yere gitmeyiz aslında, öööle turlarız... Hava güzel, daralırız, okulu ekeriz. Mezun olduktan sonra öğretmeniyle kadeh tokuşturmayan öğrenciyi zor bulursun
İzmir’de.

*

Siz sembol diyorsunuz ama, saat kaç diye Saat Kulesi’ne bakanı bulamazsın, altında buluşanlar bile zahmet edip kafasını kaldırmaz, birbirine sorar saati! Rahatızdır... Çocukları Kemeraltı’da kaybederiz, alışverişe devam ederiz, esnaftan biri bulup getirir, çıkışta Kemeraltı Karakolu’ndan alırız... Ağlayıp zırlamak bi yana, çoğu dondurmayı bitirmediği için ayrılmak istemez karakoldan, iyi mi... Aceleye gelemeyiz! Bir sene önceden duyurmaya başla, de ki, 22 Ağustos saat 20’de tiyatro başlıyor... 20.30’da geliriz... Sanatçılar da İzmirliyse, tiyatro zaten 21’de filan başlar... Uçak 6 saat rötar yapsın, istifimizi bozmayız, bizim için ekstra bira içme vesilesidir bu... Kuyruk olmaz, çünkü kuyruk varsa, İzmirli sıkılır, gider. Pratiktir... 201 sokağı bulduysan, yanındaki 202’dir. Tek tek isim vermeye üşeniriz.

*

35’imiz var.

35 buçuğumuz da var.

34 plaka gördük mü, kapışırız... Arkadan sirenleriyle isterse Cumhurbaşkanı gelsin, bana mı sordu, tarladan gitsin, makam arabasına yol vermeyiz.

*

Özetle, arızayız!

*

Erkek çocuklarına en çok "Efe" adı konulan şehirdir orası... Zeybek duyduğumuzda, içimiz cız eder, kalkar oynarız. Hasan Tahsin orada, Kubilay orada, Latife Hanım orada, Zübeyde Hanım bize emanet, bize... Mustafa Kemal de, ağlar kadınlarımız... Sokak sokak, bulvar bulvar, Milli Mücadele Müzesi’dir...
İstanbul’daki gibi Birinci Ahmet Çeşmesi falan yoktur orada... Ankara’daki gibi Cinnah Caddesi, Arjantin Caddesi de bulamazsın pek... Recep Tayyip Erdoğan Kavşağı’nı teklif etmez hiç kimse.

*

Bakın,
Tayyip Erdoğan dedim, aklıma geldi... Bugün İzmir’de miting yapacakmış Başbakan.

*

Kendisine ev sahibi olarak, Ayla Dikmen’in Kordon’da üstü açık otomobille gezerken söylediği ve Türkiye’nin anca yıllar sonra keşfettiği parçasını armağan ediyorum: "Ben söylerken gülmedin mi? Falımızda ayrılık var demedim mi? Anlamazdın, anlamazdın..."

Hürriyet, 15.03.2009

Tarif edemeyecegim kadar coooookkkk özledim CryCryCryCry

A-N-I-L 27.09.2005
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 11:28

İzmiri istiyorum….

Peki nasıl alırsınız?

Efelimi – Efesizmi ??

Kavun-peynir tabağı,roka- balık tadında,imbatının havası…

Denizi kız..

Kızı deniz,

Sokakları hem kız,hem deniz kokan şehir..

İzmir Cumhuriyeti burası..Bu kent başka bir ülke..

Başkadır insanları.Özgürdür yaşamları..

Gelenide benzetir kendine,taviz vermez yaşam öyküsüne..

Giden kalır kıyısında,dokundumu suyuna havasına..

Benzer çağdaş Türk insanına..

Taviz vermeyiz dikliğimizden..

Gelirsiniz-gidersiniz ama İzmirli asla değilsiniz..

İzmirde yaşamak kim olduğunu düşünmeden o şehre ait olmaktır.

Tanımak ve bilmektir.

Kar yağmaz İzmire..Yağdığında ‘’İzmire kar yağdı sayın seyirciler der’’  tüm haber kanalları.

Apartman bahçelerinde limon ağaçları,zeytin dalları..Aşk eder,meşk eder Güzelyalı’nın ağaçları,bakışıp durur Karşı kıyıdakiyle..Zaten aşk ve meşkin de ta kendisidir bu şehir.Şu kordon boyunca yemyeşil çimenlere uzanır özgür bedenler.Denize karşı ne yaşı ne başı ,nede türbanı dinler,nede ‘’daha çocuk onları ‘’..Uzanıp çimenlere alır busesini denizin iyodunu içine çeke çeke..İzmirin saçları karıştıran,etekleri uçuran rüzgarında …

Küçük geveze,neşeli yalıçapkını,geçirir zamanını kayıtsız aşklarıyla…

Ahh keşkeTürkiye’nin herkenti İzmir gibi olsa…Sulu da içilir,susuzda..

Sağlığınıza !!Pig

Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
irme Açılır Kutu Gör
Elmas Üye
Elmas Üye

En Şen Üyemiz,Avrupai Pamuk Prensesimiz!

Puanlar: 8306
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 11:45
Gelenide benzetir kendine...LOLLOLbu cümleyi okuyunca Hilal sen geldin aklıma...hani Yasmin takılıyo yaa sana tanımıyon bizi falan diyeLOL..sende benzedin bize..uğurlar olaaaLOLLOLLOL
Pamuk Prensesin Annesi...
Yukarı Dön
hilal Açılır Kutu Gör
Kıdemli Moderatör
Kıdemli Moderatör

Seha'nın Annesi Forumun İnci Tanesi

Puanlar: 21227
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 20 Mar 2009 Saat 12:37
öncelikle,yazıları çok beğendim irme hümüş saolun kıslarApprovebunu diyarbakırdayken okusam çok ağlardım kesin...hele o çiğdem yokmu o çiğdemLOLLOLabbuuu geldiğimden beri bütün paramı çiğdeme yatırdım bi bizimkiler alıyo bi ben dilim damağım yara bere içinde ama bizim orda yokki böle güzel çiğdemCryLOLLOLgidincede götürüyom kendimle her geldiğimdeLOL ya o gevrek o kumruCry

gelelim irmeyeLOLLOLbacım ben hep benimde bakma yasin öle diyoLOLLOLben zati izmirliyim diyarbnakırda biri sorsa izmirliyim diyom,bura benim memleketim zati havalıyım güzelim boylu posluyum tıpkı güzel izmirin güzel kızları gibisenin gibiamma velakin buraya geldiğimden beri çok gelip yazamadığım için adım havalıya çıktıLOLLOLben zati havalıyımda diyarbakırda gidicek yerim olmadığından ep pc başında hava mava kalmıyoLOLLOLLOLLOLLOLLOLLOLbide izmire gelen hep havalanır şekerim adı üstünde izmirLOLLOLLOL
abuu şaka bi yana izmirim ahh izmirim hiç gitmeyi istemiyom,çok kaldım bu kez iyice alıştımCryhelke bide gezmekten annemleri göremedimkiCry

Düzenleyen hilal - 20 Mar 2009 Saat 12:37
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  <1234>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.