|
Ehlers danlos |
Yanıt Yaz
|
| Yazar | |
tnl
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Konu: Ehlers danlosGönderim Zamanı: 23 Kas 2021 Saat 23:44 |
|
Merhaba hocam. Kızım 10 buçuk yaşında,158boy,55kg( bu arada ben 175,babası da 184) ve baş parmağını ters tarafa çevirebiliyor. Kolunu uzattığında kolu düz durmuyor, hafif çapta dirsekten aşağıya doğru bir kırılma var. Daha küçükken doktoruna bu parmak meselesini söyledim kulak asmadı, ama benim kafama takıldı ve okuduklarımdan Ehlers danlos semptomları olduğunu anladım. Bu durum tehlikeli mi? Acaba bir tedbir almalımıyız? Herhangi bir doktora yönelmelimiyiz?
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2021 Saat 02:41 |
|
Ehlers-Danlos Sendromu, sadece eklem yumusakligi degildir. Esas araz; Deri elastikiyetinin artmasi ve
bunun sonucunda, deride yaralar ve ekimozlar(morluklar)olusur. Deri arazlari olmadan Ehlers-Danlos denilemez. Iyi jimnastikci olur.
|
|
![]() |
|
tnl
Katılımcı Üye
Mesaj Seçenekleri
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2021 Saat 07:59 |
|
Anladım hocam, teşekkür ederim. Bu yaz da dizi düştükten sonra aylarca şişlik kalması sonucu röntgen çektirip doktora gittik ve osgood schlatter olduğunu söylediler ve fazla koşmayı falan yasakladılar
|
|
![]() |
|
Dr.KadirTugcu
Uzman
Mesaj Seçenekleri
Yanıt Yaz
Alıntı Dr.KadirTugcu
Bu mesaj kurallara aykırıysa buradan yöneticileri bilgilendirebilirsiniz.
Teşekkürler(0)
Alıntı Cevapla
Gönderim Zamanı: 24 Kas 2021 Saat 18:34 |
|
Diz eklemini kuvvetlendirecek hareketler yapsin.
|
|
![]() |
|
Yanıt Yaz
|
|
|
Tweet
|
| Forum Atla | Forum İzinleri ![]() Sen Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Sen Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Sen Kapalı Forumda Cevapları Silme Sen Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Sen Kapalı Forumda Anket Açma Sen Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |
|