Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
zeynep elif
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 6
|
Konu: El-ayak- ağız hastalığı Gönderim Zamanı: 18 Tem 2012 Saat 14:54 |
Sayın Hocam ,
Zeynep Elif'in vücudun da ve ağzında yaralar çıktı. Doktor el-ayak-ağız hastalığı teşhisi koydu. Ağız temizliği için bir takım ilaçlar ve ateş düşürücü şurup verdi. Kan tahlili istedi, Enfeksiyon olduğunu söyliyerek antibiyotik verdi. henüz antibiyotik'e başlamadım sonuçlara bir bakar mısınız? Antibiyotik e başlayalım mı?
Saygılarımla...
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
Durum: Aktif
Puanlar: 120547
|
Gönderim Zamanı: 18 Tem 2012 Saat 18:47 |
Antibiyotik gereken bir durum yok. "El,Ayak ve Ağız Hastalığında" vücutta yara olmaz.Sadece avuç içlerinde ve ayak tabanlarında deri altında ufak kırmızı döküntüler vardır. Ayrıca da olduğunu farzetsek bile, virütik bir enfeksiyon olduğu için antibiyotik gerekmez. Yok eğer, zaten teşhisten kendiside emin değil, işi garantiye almak için antibiyotik yazdı ise, oda lüzumsuz, zira WBC: 11.2 değerde iken antibiyotik gene gerekmez. Eğer lezyonları ellediğinizde elinize geliyorsa, kesinlikle "El,Ayak ve Ağız Hastalığı" değil demektir, zira lezyonlar cilt altındadır. Böcek ısırığı olabilir, Fenistil jel ile kaşıntıları önleyebilirsiniz. Ağız içinde "Aft" veya benzeri bir enfeksiyon olabilir; Pyradin sol. kullanabilirsiniz.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
minik mercimeğim yaramaz oğlum :)
Puanlar: 8591
|
Gönderim Zamanı: 29 Tem 2012 Saat 14:50 |
kadir hocam dün gece oğlumun kalçasında bikaç döküntü farkettim sinek ısırığı vs. zannederek önemsemedim stilex sürdüm sabahtan sanki içi su dolu gibi görünen döküntüler arttı su çiçeği zannettim ve emin olmak için hastaneye acile götürdüm. Çocuk bölümü açık değilmiş normal acilde de su çiçeğine benziyo dedi dr. ilgilenmedi bile... Ya değilse diye özele götürdüm nöbetçi çocuk doktoru muayenede ayak tabanını avuç içini dizini ve eklem yerlerini kulağının kenarını gösterdim döküntüler git gide artıyor. Özellikle avuç içi ve ayak tabanında çok olmaya başladı. El ayak ağız hastalığı olduğunu su çiçeği olmadığını söyledi. Ağız içinde birkaç tane benekler vardı yeni başladığını bikaç güne ağzında daha da çok olacağını söyledi. Bazı durumlarda aft fazlası nedeniye beslenemezse serum bile verilebildiğini söyledi. İlaç olarak tavegyl şurup günde 2 kez 1 ölçek birde ağzı için fenistil jel verdi 2x1 ölçek. Kreşe devam edebilceni söyledi fakat internetten okuduğum bulaşıcıymış 1 haftada geçiyor yazmışsınız sizce kreşe göndereyim mi? başka yapacağım birşey varmıdır?
Uğur Efe 39 aylık 97 cm ve 15,700gr.
Saygılarımla...
Düzenleyen küçük kanaryam - 30 Tem 2012 Saat 11:45
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
zeynepim ve pınarım iki gerçek dostlarım...
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2012 Saat 11:50 |
kadir hocam döküntüler gece hafifliyor sanki sönüyor gibi ama gündüz içi su toplamış ve sadece el ayak ve eklem bölgelerinde var. Ağzında bikaç tane ve dilinde 3 yerde gördüm.
Nette okuduklarım boğaz ağrısı ateş olabileceği yazıyordu fakat ateş falan olmadı sıcaklık 37 geçmedi hiç... Zaten kreşe başladığımızdan beri (3 hafta) belli aralıklarda burun akıntımız falan vardı. Geçtiğimiz günlerde de size sorduğum gibi arada öksürm ve terlememiz çoktu. Annemler ısrarla su çiçeğidir diyor fakar çiçek ateşle başlamaz mı ? birde döküntüler tüm vücudu sarmaz mı ?
|
Kilometrelerce uzaklıklara gizlenmiş olsada dostluğumuz aynı gökyüzünü paylaştığımız sürece dostuz!
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 30 Tem 2012 Saat 18:42 |
Suçiçeğini evdekiler, hiç bilmez. Suçiçeği döküntüsü; karında ve sırtta en fazla sayıda olup, çevreye yayıldıkça seyrekleşir. Her yaz bu konuşmalari yapıyoruz, zira bu mevsim, sinek sokmalarının en fazla olduğu devredir. Zaten tarifinizde bana sinek sokmalarını düşündürüyor. Park ve bahçelerdeki sinekler, evdeki sivrilerden farklıdır, soktukları yerler kabarır ve kızarır. Fesiltil jel yeterlidir. El&Ayak ve Ağız hastalığında döküntüler sadece, avuç ve taban içlerinde olur, parmağınızı sürdüğünüzde elinize gelmez. Sinek sokmaları elinize gelir.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2012 Saat 10:47 |
döküntüler dediğiniz gibi avuç içi ve tabanda çok fazla ilk popoda başladı sonra diz kapağı dirsek ve eklem yerlerinde sonrada ayaklarında ve ellerinde hızla çoğaldı. birkaç tanesi elime geliyo tümsekli ama diğerleri deri altında birde azında küçük dil tarafında kocaman aftlar var . Fenistil kulanmaya başladım birde alarji şurubu verdi 2 kez onu verdim yarım ölçek olarak.
1 haftada geçer dimi hocam şuan evde kreşe göndermiyorum. Tamamen bitince göndereyim dimi...
ayağındaki ve ellerindekiler internetten bulduğum örnek resim gibi
Teşekkürler
|
|
 |
Dr.KadirTugcu
Uzman
|
Gönderim Zamanı: 31 Tem 2012 Saat 11:03 |
Sanki iki durum ( Böcek sokması ve El, Ayak &Ağız hastalığı) birlikte gibi. Fenistil'e devam edin. Allerji şurubu bu tip Allerjik durumlarda etkili değildir. Şuruplar, Histamin salgısının arttığı sistemik Allerjilerde etkilidirler.
|
 |
küçük kanaryam
Elmas Üye
|
Gönderim Zamanı: 01 Ağu 2012 Saat 10:35 |
teşekkürler hocam
|
|
 |