Yazar |
Konu Arama Konu Seçenekleri
|
manolyammm
Üye
Durum: Aktif Değil
Puanlar: 12
|
Gönderim Zamanı: 16 Tem 2009 Saat 02:35 |
 ÇOK MANTIKLI DÜŞÜNCELERİNİZ..TEŞEKKÜR EDERİM..BEN ÇATKAPI GİDİP GELMELERDEN HOŞLANMAM,BENDEN BİRAZ ÇEKİNİYORLAR GERÇİ..AMA YAKINIZ DİYE GEÇİYODUM ÇIKIYODUM YUKARI UĞRADIM SIK OLUR DİYE KORKTUM..2 APARTMANDAN ÖTEDE 2 ÇOCUKLU BİR GÖRÜMCEM DAHA VAR,HEP BİRBİRLERİNDELER,BEN ONLARA UYAMAM TABİ..ANLAYIŞLI İYİ NİYETLİ İNSANLAR OLDUĞUNU BİLİYORUM AMA ÇOK MUHABBET TEZ AYRILIK GETİRİR..İSTER İSTEMEZ SIK GÖRÜŞÜLECEK,YENİ EVLİYİM 1 YILDIR BAŞKA SEMTTEYDİK ŞİMDİ ÇOCUK İÇİN VE KİRA VERMEMEK İÇİN ORAYA TAŞINIYORUZ..UZAKTAYKEN DAHA KIYMETLİ OLUNUR ŞİMDİ DİPLERİNDE NE OLACAK BİLMİYORUM,EŞİMLE TARTIŞMAYA BİLE KORKARIM ARTIK,AY KAPIDAN BİRİ GEÇTİ DUYDU FALAN:)KARİZMAM ÇİZİLMESİN..EŞİMLE ÇOK MUTLUYUZ,HİÇ İSTEMEYEREK ORAYA GİTTİĞİMİ BİLİYOR EŞİM..GÖRÜMCEME GÜNDE 5 SAAT ÇOCUK BAKICILIĞI İÇİN 250 TL VERMEK İSTİYORUM,KESİN PARA VERİCEM,BEN ÇOCUĞUNA BAKTIM DEMESİN YILLARCA ,PARAYLA BAKTIRCAM Kİ CİDDİYE ALSIN..250 AZMI SİZCE
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Puanlar: 804
|
Gönderim Zamanı: 16 Tem 2009 Saat 09:10 |
Yarım güne çok bile. Biz haftanın beş günü sabah 8.30 akşam 18.30'a kadar gelen bakıcıya 550 veriyoruz. Arada yaşgünü, yılbnaşı, doğum günü vs diye hediyede alırsın. Para vermeniz çok iyi kimseye boynun bükük kalma yeri geldiğinde parayı bastırır baktırıım çocuğuma dersin. Ama çocuğuna baktırmakla zaten evinin kpaılarını da açmış oluyosun. Görümcen kendi evinde baksa bile yok çocuğunun banyosunu yaptırıcam yok şununu alıcam bununu alıcam deyip zırt pırt evine girecek görümcenle birlikte kayınvaliden ve eltinde tabii. Moralini bozmak isteme ama bana kapıyı kilitlemem biraz zor olacak gibi geliyor
|
 |
manolyammm
Üye
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 17:26 |
anahtarı vermemekte kararlıyım çünkü çok özgür hisseder sık girip çıkar..açık açık konuşucam,evimde bakılacak ve ben evde yokken mümkünse bebekli eve kayınvalidem (zaten yılın 5 ayı apartmanda oluyor kaynanam)dahil almamaya dikkat etmesi,gelin istemiyor bebek varken giriş çıkışları desin çocuk kalabalığı sevmiyor hissediyor uyanıyor falan,bunun için küserlerse küssünler(,kocam bu konuda yanımda,kural koyarsan para verirsin diyor,kurallarına uymazlarsada bakıcı tutarız diyor..bence aslolan kocanın gelinin yanında olması,eş sahip çıkdımı herşey yolunda gidiyor kızlar zaten haksızmıyım,iş kocada bitiyor valla..)..zaten evimde olacağı için unutulan bişey olmaz gir çık olmaz..kendi evlerinde bakmasını istemem çünkü kalabalıklar geleni gideni çok,her gelen çocuğu mıncıklasın uyandırsın istemiyorum..bakalım bu kuralları duyunca ne diyecek..
|
 |
ARDAESRA
Kıdemli Üye
Puanlar: 804
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 17:36 |
Kolay gelsin zor valla. kalabalık aile içinde kural koymak ve uygulamak disiplinli olmak zor. Herkesin doğrusu farklı herkes kendine göre haklı. Açıkça söyleyeyim kayınvaliden ve görümcenlere göre o ev senin oğullarının kardeşlerinin evi. "İnsan kardeşinin (oğlunun ) evine girip çıkamaz mı canım aaa" diye düşünmezler umarım. Başta düşünseler bile bu düşünceyi yıkmak kendi kurallarını uygulamak biraz zaman ve çaba isteyecek. Ben hep derim dünyanın neresinde olursa olsun, kaç yalında olursa olsun ne kadar iyi olursa olsun KAYNANA KAYNANADIR, GÖRÜMCE GÖRÜMCEDİR. Yani sonunda sen elsin işte kanlarından canlarından değilsin. Moralini bozmak için yazmadım canım ama baştan sıkıntı çıkarsa hemen paniğe kapılma bunlarda aşılıyor merak etme. Sen en azından olabilecekleri düşünüp ona göre tedbir alıyorsun çok akıllıca yaptığın seni alkışlıyorum
|
 |
sengul
Pırlanta Üye
Puanlar: 10040
|
Gönderim Zamanı: 17 Tem 2009 Saat 17:47 |
manolyammm Yazdı:
anahtarı vermemekte kararlıyım çünkü çok özgür hisseder sık girip çıkar..açık açık konuşucam,evimde bakılacak ve ben evde yokken mümkünse bebekli eve kayınvalidem (zaten yılın 5 ayı apartmanda oluyor kaynanam)dahil almamaya dikkat etmesi,gelin istemiyor bebek varken giriş çıkışları desin çocuk kalabalığı sevmiyor hissediyor uyanıyor falan,bunun için küserlerse küssünler(,kocam bu konuda yanımda,kural koyarsan para verirsin diyor,kurallarına uymazlarsada bakıcı tutarız diyor..bence aslolan kocanın gelinin yanında olması,eş sahip çıkdımı herşey yolunda gidiyor kızlar zaten haksızmıyım,iş kocada bitiyor valla..)..zaten evimde olacağı için unutulan bişey olmaz gir çık olmaz..kendi evlerinde bakmasını istemem çünkü kalabalıklar geleni gideni çok,her gelen çocuğu mıncıklasın uyandırsın istemiyorum..bakalım bu kuralları duyunca ne diyecek.. |
haklısın arkadaşım baştan herşeyi ama herşeyi konuş...
onun isteklerinide dinle. belkide senin kurallara uyamayacak.veya senin gözden kaçırdığın birkaç şeyi o söyleyecek......
ben bakıcı ararken bir tanesi ben bunlara uyamam ama bir teyze tanıyorum o uyarr demişti bende kendisine çok teşekür etmiştim, dürüstlüğü için. ve bahsettiği teyzede oğlumu büyüttü..
Düzenleyen sengul - 17 Tem 2009 Saat 17:49
|
Kesinlikle çocuğuna “çocuk gibi” davranma.
Bu anneler olarak yaptığımız en büyük kabahat aslında.
Küçük olabilirler ama onlar da birey birey.
|
 |
manolyammm
Üye
|
Gönderim Zamanı: 18 Tem 2009 Saat 11:22 |
saol canım tavsiyeler için..ben kafamda büyütüyorum ,aslında çok anlayışlı lar bana karşı ,inşallah devam eder..benden çekiniyorlar çünkü evlendiğimden beri resmiyet ve mesafe koydum..inşallah herşey güzel olur..
|
 |
arzucan_81
Üye
Puanlar: 87
|
Gönderim Zamanı: 25 Şub 2010 Saat 17:46 |
boşver manolyammm ya takma bunları duymayacan görmeyecen bukadar sabredecen aranızdaki resmiyeti bozmayacan
|
|
 |