Forum Anasayfası Forum Anasayfası > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emin olamadım. (paslı dil mi?)
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Emin olamadım. (paslı dil mi?)

Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
OzgurunBabasi Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 105
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Konu: Emin olamadım. (paslı dil mi?)
    Gönderim Zamanı: 07 Ara 2022 Saat 14:52
Hocam merhabalar, oğlum 5 yaş 21.7 kg. 3 gün 38-39 arası gezinen ateşi oldu. Sizden öğrendiğim şekilde İlaç vermedim. 1 gün ateşsiz geçirdik ve bugün yine 39 derece ateş başladı. Boyun lenflerinde ele gelen birsey yok. Bademcikler normal. Boğaz arka duvarı kızarık. İstahsiz ve sürekli uyku hali var. Solunum sayısı normal. Su gibi burun akıntısı başladı. Su gibi burun akıntısının viral olduğunu yazmışsınız eski gönderilerde. Ama ağızda acı bir koku var konuşurken yanına gelince alabiliyoruz. Dili de resimdeki gibi. Paslı dil mi emin olamadım. Kan tahlili yaptırmalı mıyım? Şimdiden teşekkürler.

Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2022 Saat 14:56
Bir de saatte 6-7 defa olan öksürüğü yazmayı unutmuşum. Öksürüklü hastalıklar tablosuna göre influenza gribine uyuyoruz görünüşte. Savunma mekanizması olduğunu bildiğimden öksürükle uğraşmıyorum. Sadece dili sormak istemiştim. Saygılarımla. 

Düzenleyen OzgurunBabasi - 07 Ara 2022 Saat 15:26
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2022 Saat 19:16
EGER; Bu dil manzarasi yaninda, Ates+Pis koku varsa, antibiyotik gerekir. 
Tek basina boyle bir dil gorunumu; kusma ve aclik sonrasinda da olur. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 07 Ara 2022 Saat 19:19
Kusma ve açlık hiç olmadı hocam. Ateş ve koku devam ediyor. Antibiyotik başlayacağım o zaman. Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 19:03
Hocam tekrar merhabalar, yaklaşık 2 hafta önce oğlumun dil fotoğrafı ve 1 hafta düşmeyen ateşi ile ilgili size sormuştum. Sizin cevabınızı müteakip c.ftnx antibiyotik başladık. İkinci dozdan sonra ateş anında düştü ve çok hızlı bir şekilde iyileşti. Antibiyotik yazan doktoru tek kulağı çok kötü muhtemelen ateşi bu kulak yapıyor 10 gün kullanın demişti. Beraberinde iliadin damla da kullandık. 

6 gün önce antibiyotik bitti.  Bugün gece 5 de uyurken inledi. Baktığımızda ateşi 38.5 lara çıkmıştı.  Hiç müdahale etmedik. Ancak uyandıktan sonra iliadin damlattık ve ateş tamamen normale döndü.

Ateş tekrar olur mu gece yatınca bilemiyorum. Ağrısı olmadığından kulakda sorun olmaz diye okudum eski yazdıklarınızdan. Kulaktaki tekrar etme eğiliminde olabilir mi? 

Sadece gece ateşi olursa brusella şüphesi diye okudum eski üyelerden. yine gece ateşi olursa yaptırmam gereken test var mı?

Saygılarımla. 
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 117887
Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı Dr.KadirTugcu Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 19:19
Kulak agrisi ates YAPAMAZ.. 
Kulak agrisini yapan etken ates de yapar. VE daima, Viraldir. 
Brusella Turkiye'nin her bolgesinde olmaz. Bursa, Mudanya ve cevre koylerinde olur. 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 22 Ara 2022 Saat 19:57
Değerli cevabınız için çok teşekkür ederim hocam. Saygılarımla 
Yukarı Dön
Üye
Üye

Mesaj Seçenekleri Mesaj Seçenekleri   Teşekkürler (0) Teşekkürler(0)   Alıntı OzgurunBabasi Alıntı  Yanıt YazCevapla Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 29 Ara 2022 Saat 22:01
Hocam tekrar merhabalar, oğlumun 1 haftadır 2.kez sadece gece ateşi oldu. Gündüz veya başka zaman ateş tamamen normal oluyor. Brusella sormuştum. Bursa tarafında olur demiştiniz. Ankarada yaşadığımız için o ihtimali düşünmedik. 

Biraz bağırarak konuşuyor ve biz birsey söylediğimizde zor duyuyor gibi. Kulak ağrısı veya başka bir belirti yok. İlliadin yine uygulamak boşa uygulama olur mu? 

Sadece gece olan ateş ve bu belirtiler yine orta kulak iltihabı olabilir mi? 
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz Sayfa  12>
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.