hocam 11 aylık kız bebeğimiz var. malesef poposunda yırtık var, 3 aylıktan beri var bu yırtık. anneannesi fitil koyarken böyle bir kaza oldu ve geçmedi o zamandan beri. ılık su oturması sonrasında bepanthen ve anestol karışımı sürdük her gün ama geçmedi dediğim gibi. son 1 haftadır kabız oldu, duphalac içirdik, kayısı suyu içirdik erik yedirdik ama taş gibi küçük miktarlı kakalar yapabildi ancak. kaka yaparken de ağlamaya başladı. son olarak huzursuzluk hat safhaya gelince çocuk cerrahisine gösterdik. "yırtıktan dolayı kakayı tutuyor, yapmıyor ve kaka içerde katılaşıyor, tekrar çıkarken yarayı genişletiyor" dedi doktor.şöyle bir tedavi önerdi ama siz ne dersiniz bilemedim size sormadan bişey yapmak istemedik:
1-her gün sabah aç karnına 8 cc duphalac şurup.
2-tahmini kaka zamanından yarım saat önce emla krem sürülecek streç film ile popo sarılacak 15 dakika beklenecek
3- gün içinde 3 kez ılık su oturma banyosu ve hemen ardından bepanthen krem ve anestol karılımı sürülecek.
siz ne dersiniz bu tavsiyelere?
emlanın prospektüsünü internetten okudum rahatsız oldum, uyuşturucu gibi bişey sanırım, bebeğimizde kullanmak doğru mu?
bir de sgk da ödemiyormuş fiyatı da 57 lira imiş, hani tamam bebeğim için feda olsun ama yine de bir katakulliye gelmeyelim diye önce size danışmak istedim.
uzun oldu biraz kusura bakmayın, saygılar..