Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emme ve uyku
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemme ve uyku

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
nidaaaa Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 22
Mesajın Direkt Linki Konu: emme ve uyku
    Gönderim Zamanı: 05 Tem 2012 Saat 09:32

hocam merhaba
1-  öncelikle bebeğim 2,5 aya yaklastı ve 5,5 kiloda ve önceden 2 göğsümü emzirdiğimde  taze süt olarak kusuyordu siz  < "taze sut" seklinde ise, asiri fazla emziriyorsunuz demektir.
Bir memede 10 dakikadan fazla tutmayin >  dediniz bende gündüzleri  tek göğsümü vermeye basladım onuda 4 dk ile 7 dk arası emiyor  kendisi bırakıyor cok uzun uyudugunda
 2 göğsümü birden emzirmeye çalışıyorum  ancak şimdide  bebeğim tek göğsümü cok uzun aralıklarla emiyor bazen 2 saatte bir ancak bazende 3-4 saati buldugu oluyor zorladıgımdada
almıyor bende emmeyi bırakmasın diye zorlamıyorum ne yapmalıyım
2- Bende az emdiği için kalan sütü elektirikli pompa ile sağıyorum sağdıgım sütün buzdolabında en fazla bir gece bekletiyorum  2. geceye kalırsa eksir diye korkuyorum ya bebeğe yediriyorum yada uzun beklerse dökmek zorunda kalıyorum
anne sütünün buzdolabında saklanma süresi ne kadardır ?
3- Geceleri 5 saat ile 7 saat arası hiç uyanmadan uyuyor emzirmek için uyandırdıgımda huysuzlanıyor ve zor uyuyor o yüzden bende kendisi kalkana kadar kaldırmıyorum
acaba yanlışmı yapıyorum yedirip uyuttugumda 2.5 aylık bebeğin 7 saat uyuması normalmi
4-Bebeğim kakasını iki günde bir yapıyor oda poposuna zeytinyağı sürerek bazende 3 gün yapmıyor ozamanda mecburen lama yapıyorum bunun  için ne yapabilirim

teşekkürler

Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 118880
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 05 Tem 2012 Saat 19:46
1- Sutunuzun az geldiginden suphe ettiginizde, bebeginizin kakasina bakin; Civik, altin sarisi renkte kaka yapiyorsa, iyi besleniyor, merak edilecek bir sey yoktur. Bir ogunde  tek memeden de doyabilir.
2-Abartmayin, fazla sutunuz varsa "Deep-Freez'e" koyabilirsiniz ama, gunu gunune ictigi sutler daha yararlidir. Buz dolabinda; en fazla 3 gun kalabilir. Bu konu ile ilgili eski mailleri okuyun, cok anlattim.
3- Karismayin, uyandirmayin. Ac olsa, uyanir ve meme isterdi.
4-Ikinci ayindan itibaren bebekler isterlerse; 7-10 gunde bir, hatta daha uzun sure kaka yapmayabilirler. Bu konuda cok anlatildi, eski mailleri okuyun.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.