Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - emmeyi bıraktı...yine yeniden emiyor
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli Forumemmeyi bıraktı...yine yeniden emiyor

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
zeynepceren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Konu: emmeyi bıraktı...yine yeniden emiyor
    Gönderim Zamanı: 12 Nis 2009 Saat 17:15
Merhaba,Kızım 20 aylık.15 aylıkken doktorumuzun önerisiyle emmeyi bıraktı...Fanatik bir memeciydi!Sabaha kadar beni yalancı emzik olarak kullanan,doğru dürüst yemek yemeyen...Üst üste enfeksiyon geçirip antibiyotik kullanınca doktor sütün koruma özelliği gitmiş,bıraksın da uyusun ve doğru dürüst beslensin, dedi.Benim de canıma minnetti.Doğru dürüst uyumadan okula gidiyordum.Ancak bırakma işi çok uzun sürmedi.Dİş dönemi  ya da basit bir rahatsızlıkta hep meme istedi.En son kurup olmuştu-hatta size de danışmıştım-bu dönemde meme baskısı arttı.Doktoru da vermemi söyledi.Şimdi yine sabah kadar boş memeyi yalancı emzik olarak kullanıyor.Bıraktırma girişimlerim 2-3 gün sonra onun zaferiyle sonuçalnıyor.Hala öksürüyor,burnu da akıyor.Ne yapmalıyım?Yaz tatiline kadar vereyim mi?(öğretmenim)ya da başka bir yol var mı?Bir de 5 ay önce süt kesilsin diye doktor bana bir hormon ilacı vermişti.Şimdi çocuk emdikçe süt geliyor.Hala bir zararı olur mu bebeğe?
biliyorum ben bu işi başaramadım..daha fazla o ve babasıyla ben psikolojik yara almadan bu işten nasıl sıyrılabilirim?teşekkürler.
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 120735
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2009 Saat 17:50
Gördüğünüz gibi, çocuk emince süt geliyor. Sadece sizden değil, doğurmamış genç kızı veya anneanneyi bile emsin, süt gelir. Siz "sütnine" ne demek biliyormusunuz. Hiç korkmayın, hiçbir zararınız olmayacak. Anneden geçen antikorlar bebeği korur. Ama bir noktaya kadar. Eğer mikrop sizi hasta edebiliyorsa, yani sizde o mikroba karşı antikor yoksa, bebeğide hasta edebilir. İşte bu sebeple, bebeklerdeki hastalıkların %80'den fazlası viral hastalıklardır, antibiyotik gerektiren hastalıklar çok nadiren görülür. Zira bunlara karşı antikorları anneden alıyorlar.
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2009 Saat 17:52
Baba ile ne ilgisi varki?? Milk for the baby, bottle for the father...
Yukarı Dön
zeynepceren Açılır Kutu Gör
Üye
Üye
Simge

Puanlar: 32
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 12 Nis 2009 Saat 21:32
Embarrassed baba ile alaka konusundaki yorumunuz gerçekten çok hoş ama bzizm babanın derdi o değil.Çocuğun düzgün uyumayıp sabahlara kadar defalarca uyanıp ağlaması.Bir de benim karyolada çocukla,onun ise çocuk odasında çekyatta yatması
çocuğa meme vermeye devam edeyim mi?yoksa salça,limon vs.bilumum yöntemleri deneyeyim mi?
Yukarı Dön
Uzman
Uzman

Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 13 Nis 2009 Saat 11:14
Disiplin uygulayın... Baba sizle yatacak, çocuk, kendi yatağına.. Sizi emmesi, açlıktan ziyade, susuzluktan. Memeyi keserseniz, aynı eziyeti, mutfaktan su taşıyarak çekeceksiniz. Tercih sizin.
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.