Merhaba,
Kızım 24 Nisan da 6. ayını dolduracak. En son 4 aylıkken doktora gitmiştik.
O zaman 8.060 gr boyu da 66 cm idi. Dün, evde digital baskülde tartıldık giysilerle ve beziyle
9.300 geldi.
Son 1 haftadır eskiye göre neredeyse hiç emmiyor. Sadece anne sütü alıyor. Biberon veya emzik kullanmıyoruz zaten reddediyor. Gündüzleri 3-4 saatte bir 10-15 dk aktif olarak emerdi. Gece de 11 de uyur sabah emmek için 5 -6 gibi uyanırdı. Kaka sayısıda günde1-2 defa genelde yeşil renkte ( bazen sümüksü yapıda) zaman zaman da açık sarı içinde beyaz süt parçaları olan kıvamdaydı. Şimdilerde akşamları 9 gibi uyuyor. Gece 1 de 3 de 5 de uyanıyor 3-4 dk emiyor. Sabahta 10 da uyanıyor. 6-7 saat geçiyor emziremiyorum. Mesela bugün sabah 10 dan beri emziremiyorum. Son 1 haftadır böyle. İştahla memeye yapışıyor seviniyorum sonra kafayı geri atıyor kalkmaya çalışıyor sanki gaz çıkaracakmış gibi ıkınıyor karnı da genelde gurul gurul. Kavanoz maması almıştım ilk defa meyce püresi denemek için kaşığın ucuyla verdim hoşuna gitti. Dün de sütü pompayla 90 ml sağıp kaşıkla 40 ml vermiştim. 5 dk sonra kesik kesik kuşmuştu. Sürekli ağzınada süt geli,yor geri yutuyor.
Anlatabildim mi bilemiyorum. Babamız kesinlikle memeden başka birşey verilmeyecek diyor. Arkadaşının doktorusunuz ve sizi o kadar çok anlatıyor ki eşimde o kadar çok benimsemiş ki 2 yaşına kadar sen de emzirebilirsin gibi şeyler söylüyor. Bu gidişle imkanız çünkü emmemeye devam ederse sütüm gidecek diye korkuyorm

Düzenleyen hatisel - 18 Nis 2009 Saat 16:58