Forum Anasayfası Forum Anasayfası > ARŞİV > Çocuk Sağ. ve Hastalıkları Uzm. Dr. Kadir Tuğcu Arşivi > Emzirme & Süt & Ek Gıda & Yemek
  Yeni Mesajlar Yeni Mesajlar RSS - Emmeyi reddediyor!
  SSS SSS  Forumu Ara   Kayıt Ol Kayıt Ol  Giriş Giriş

Kilitli ForumEmmeyi reddediyor!

Yanıt Yaz Yanıt Yaz
Yazar
  Konu Arama Konu Arama  Konu Seçenekleri Konu Seçenekleri
hatisel Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Durum: Aktif Değil
Puanlar: 20
Mesajın Direkt Linki Konu: Emmeyi reddediyor!
    Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 16:55
Merhaba,
Kızım  24 Nisan da 6. ayını dolduracak. En son 4 aylıkken doktora gitmiştik.
O zaman 8.060 gr boyu da 66 cm idi. Dün, evde digital baskülde tartıldık giysilerle ve beziyle
9.300 geldi.

Son 1 haftadır eskiye göre neredeyse hiç emmiyor. Sadece anne sütü alıyor. Biberon veya emzik kullanmıyoruz zaten reddediyor. Gündüzleri 3-4 saatte bir 10-15 dk aktif olarak emerdi. Gece de 11 de uyur sabah emmek için 5 -6 gibi uyanırdı. Kaka sayısıda günde1-2 defa genelde yeşil renkte ( bazen sümüksü yapıda) zaman zaman da açık sarı içinde beyaz süt parçaları olan kıvamdaydı. Şimdilerde akşamları 9 gibi uyuyor. Gece 1 de 3 de 5 de uyanıyor 3-4 dk emiyor. Sabahta 10 da uyanıyor. 6-7 saat geçiyor emziremiyorum. Mesela bugün sabah 10 dan beri emziremiyorum. Son 1 haftadır böyle. İştahla memeye yapışıyor seviniyorum sonra kafayı geri atıyor kalkmaya çalışıyor sanki gaz çıkaracakmış gibi ıkınıyor karnı da genelde gurul gurul.  Kavanoz maması almıştım ilk defa meyce püresi denemek için kaşığın ucuyla verdim hoşuna gitti. Dün de sütü pompayla 90 ml sağıp kaşıkla 40 ml vermiştim. 5 dk sonra kesik kesik kuşmuştu. Sürekli ağzınada süt geli,yor geri yutuyor.

Anlatabildim mi bilemiyorum. Babamız kesinlikle memeden başka birşey verilmeyecek diyor. Arkadaşının doktorusunuz ve sizi o kadar çok anlatıyor ki eşimde o kadar çok benimsemiş ki 2 yaşına kadar sen de emzirebilirsin gibi şeyler söylüyor. Bu gidişle imkanız çünkü emmemeye devam ederse sütüm gidecek diye korkuyormCry

Düzenleyen hatisel - 18 Nis 2009 Saat 16:58
Yukarı Dön
miniğim2 Açılır Kutu Gör
Üye
Üye

Puanlar: 12
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 18 Nis 2009 Saat 22:26
ya ben de aynısını yaşıyorum neden oldu acaba. benim bebeğim daha 5 aylık. aynı şekilde iştahla alıyor bırakıyor bir de kızıp kızıp ısırma çıktı. ALLAH tan dişi yokSmile
Yukarı Dön
Dr.KadirTugcu Açılır Kutu Gör
Uzman
Uzman

Puanlar: 118576
Mesajın Direkt Linki Gönderim Zamanı: 19 Nis 2009 Saat 11:48
8 kilo kız çocukları için, 8 aylık kilosudur. Sizin "tosuncuk" o kadar çok kilo almışki, şimdi iştahsızlık devresine girmiş. Eğer bunu yapamasa idi aşırı şişman bir kızınız olacaktı. Zaten şişmanlık, bu mekanizmanın çalışmadığı ve çocuğun devamlı yediği durumlarda oluyor. Çocuğunuza itimat edin.. O isteyince memeyi verin ve kendiniz ile barışık olun. Kafanız, dolayısı ile moraliniz iyi olduğu sürece bu işi götürebilirsiniz. Bu iştahsızlık merkezi, aynen buzdolabı termostatı gibi çalışır. Nasıl buzdolabının motoru belirli bir dereceye inince motor duruyor ve ısınınca tekrar çalışıyorsa, çocuğunuzun iştahıda belirli bir seviyeye gelince düzelecek.

Düzenleyen Dr. Kadir Tuğcu - 19 Nis 2009 Saat 11:49
Yukarı Dön
 Yanıt Yaz Yanıt Yaz
  Konu Paylaş   

Forum Atla Forum İzinleri Açılır Kutu Gör

| İletişim | Reklam | Gizlilik İlkeleri Copyright 2007-2025 ® NETATÖLYE - Tüm hakları saklıdır. İzinsiz alıntı yapılamaz.